Inpak tips voor dummies

inpaktips-chantallemanon-instagram

Ik vind het altijd heerlijk als ik weer mijn koffer in mag pakken. Helaas ben ik er meestal wel een hele dag mee bezig. Dit komt voornamelijk omdat ik altijd té veel mee wil nemen. En omdat ik vaak té chaotisch bezig ben waardoor ik halverwege weer opnieuw begin. Niet zo slim, dit snap je wel.

Omdat ik zelf nu inmiddels een pro ben geworden in het snel en efficiënt inpakken heb ik daarom mijn tips voor jullie. Uiteraard zijn er miljoenen sites waar je geweldige tips kunt krijgen. Maar geloof mij, ik heb een paar nieuwe tips voor jou!

1. Maak een goede inpak lijst

Ik denk dat dit wel een van de belangrijkste tips ever is op het gebied van inpakken. Als de basis er is komt de rest vanzelf. Maak een handige inpaklijst die je kunt hergebruiken. Scheelt weer voor de volgende keer 😉

Wat moet je inpakken voor een citytrip?

Wat moet je inpakken voor een beach vacay?

Tips voor backpacking

2. Maak van te voren setjes

Ik weet dat je nu denkt, onzin. Maar geloof mij, ook dit is van groooot belang. Als je genoeg setjes hebt voor de hoeveelheid dagen dat je gaat kun je hierna als je nog ruimte hebt extra’s toevoegen in je koffer.

3. Rol je kleding op

Ik denk dat dit tegenwoordig de meest voorkomende methode is om zoveel mogelijk in je koffer te krijgen. Ik heb verschillende rol methodes toe gepast. Wat voor mij het lekkerste werkt is rollen in items. Jurken bij jurken, shorts bij shorts, tops bij tops. Hoe gek het ook klinkt, dit zorgt voor extra ruimte.

4. Verdeel items

Nu ben ik niet een type die half om half bezig is. Jij mijn helft, ik jouw helft. Maar meer een type die zegt ‘Neem jij de krultang mee, dan neem ik de stijltang mee.’ Uiteraard kan dit alleen als je met familie of vrienden heen gaat. Maar het scheelt veel gewicht en veel dubbele items.

5. Koop mini’s of kleine vulsetjes

Ik denk dat vrijwel iedereen dit wel doet maar toch stop ik hem erin. Koop mini’s of vulsetjes. Én vergeet niet, mocht je naar een hotel toe gaan, daar hebben ze ook gewoon douchegel. Vaak hebben ze daar ook shampoo en conditioner maar ik neem toch liever mijn eigen producten mee.

6. Evaluatie is belangrijk

Deze tip heb ik van mijn moeder geleerd. Mijn moeder maakt altijd een lijstje met wat ze mee neemt op vakantie en wat ze daar niet heeft gedragen. Zo weet je volgende keer wat je wel en niet hebt aan gehad. Een goed alternatief voor een lijstje is elke dag een foto maken van je outfit. Zo weet je ook wat wel en niet is aangeweest.

7. Check het weer een dag voor vertrek

Tuurlijk weet je meestal wel een beetje wat voor weer het word. Maar je weet maar nooit straks is er een hitte golf of juist een Siberië aanval. Verruil dan die extra ‘troep’ voor een warme trui of juist een extra bikini.

8. Neem plastictasjes mee

Ik ben er zelf nog wel goed in om dingen te laten ontploffen in mijn koffer. Mijn zilvershampoo springt nog wel eens uit het flesje… Hallo nattige troep. Stop je spulletjes in een plastictasje. Máár eigenlijk is deze tip voor gedragen kleding. Zo weet je ook wanneer je terug bent wat in de was kan en wat zo weer je kast in kan.

9. Vergeet de strandtas niet

Deze tip is natuurlijk als je van plan bent om bij het strand of zwembad te gaan liggen. Vorig jaar vergat ik mijn strandtas en moest mijn mooie net nieuwe Furla tas functioneren als strandtas. Ten eerste veelste klein en ten tweede echt zonde. Daarom staat de strandtas bovenaan mijn lijstje. Het liefst dus lekker groot en eentje waar niet zo snel zand of water in komt.

10. Neem voor onderweg een grote tas en mini tasje mee

Als ik op vakantie of op reis ga neem ik bijna altijd het vliegtuig. Nu kan ik af en toe nog wel eens chaotisch zijn. Sinds een paar jaar reis ik daarom altijd met een grote tas of trolly en draag ik zelf een crossbody tasje. In mijn crossbody stop ik altijd mijn oordopjes, telefoon, ticket, passpoort en andere belangrijke dingen. En in mijn koffertje of tas zit meestal een bikini, tijdschriften, een paar slippers en laptop. Dit scheelt weer ruimte in mijn koffer.

Zo dat waren ze dan mijn tips voor het inpakken van jouw koffer. Heb je zelf nou nog een tip die niet in mijn lijst staat laat het dan achter in de reacties.

En voor nu, ik ga lekker weer de zon in! Binnenkort de beste tips voor als je in Curaçao bent.


Wat gezellig dat je de artikels van The New Girl In Town leest! Ik ben één van de gastbloggers en zal jullie warmhouden met artikels over lifestyle, styling, fashion en nog veel meer leuke andere onderwerpen. Hopelijk geniet je er net zo van als ik!

RELATED POST

  1. Manon

    18 oktober

    Handige tips!

  2. […] Inpak tips voor dummies […]

  3. […] dat je wat gaat vergeten? Lees dan vooral nog even dit artikel met inpaktips voor dummies + handige checklists. Dan kan je met een gerust hart op […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers