READING

PROBEER DEZE TIME MANAGEMENT TOOLS VOOR MEER PRODU...

PROBEER DEZE TIME MANAGEMENT TOOLS VOOR MEER PRODUCTIVITEIT

De herfstvakantie is bijna over en dat betekent back to work – en de stapels werk en mailtjes… Raak je al afgeleid bij het idee? Pak je timer en post its erbij en probeer deze drie time management tools voor meer productiviteit op de werkvloer! Work work work work work work!

De Pomodoro techniek

Dit is een oude goude – om precies te zijn uit de jaren ‘80. Maar het is een klassieker onder de time management tools en dus zeker het proberen waard. De techniek is simpel en vereist weinig voorbereiding. Het proces is simpel: je werkt 25 minuten non-stop en neemt daarna een pauze van vijf minuten. Francesco Cirillo, de bedenker, noemt elke 25 minuten een ‘pomodoro’. Ja, Italiaans voor ‘tomaat’ – zijn timer had namelijk de vorm van de groentesoort. Na vier pomodoro’s kan je een langere pauze houden van 15-20 minuten. Het doel is om minder tijd te besteden aan het uitstellen van taken… Klinkt bekend, niet?

snel-afgeleid-probeer-deze-time-management-tools-voor-meer-productiviteit

18 minuten

Voor deze techniek heb je nog steeds je timer nodig – het verschil is dat je ‘m nu op 18 minuten moet instellen. De 18 minuten techniek is bedacht door Peter Bregman, CEO van consulting bedrijf Bregman Partners. Het proces is iets gecompliceerder en te verdelen in drie dagdelen. Begin de eerste vijf minuten van je werkdag met het opschrijven van je to do’s. Wat moet je vandaag allemaal doen en wat heeft prioriteit? In de loop van de dag hou je na elk uur 1 minuut pauze. Even weg van je bureau. Bedenk hoe de voorafgaande 60 minuten zijn gegaan. Toch niet zo productief? Geef dan vol gas in het volgende uur! Tot slot besteedt deze techniek ook aandacht aan de tijd na je werk: neem vijf minuten om ‘s avonds te evalueren hoe je dag is verlopen. Leg je telefoon weg en vraag jezelf af wat je de volgende dag kan verbeteren.

snel-afgeleid-probeer-deze-time-management-tools-voor-meer-productiviteit1

Getting things done

De titel van deze techniek is vernoemd na het best-selling boek van David Allen. Stiekem is het meer een productiviteitstool – maar daarom des te meer reden om te proberen. ‘GTD’ bevat vijf stappen en vereist daarmee de meeste voorbereiding:

 1. Schrijf alles op wat er in je op gaat. Echt alles: van het artikel die je vandaag moet schrijven tot de 10 euro die je nog naar je huisgenoot moet overmaken voor de pizza van gisteravond. Dit creëert rust in je hoofd en geeft een overview van je gedachten.
 2. Zet je gedachten vervolgens om in heldere actiepunten. Bijvoorbeeld: wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van je artikel? Het zoeken van een onderwerp, stellen van een deadline, etcetera.
 3. Geef de gemaakte actiepunten prioriteit. Wat moet als eerst af? Schrijf de taken op verschillende post its: van meeste tot minste prioriteit.
 4. Bekijk de lijst die je hebt gemaakt. Is er iets waar je gelijk mee kan beginnen? Dan is het tijd om…
 5. …Te beginnen! Bij deze laatste stap zou je brein kunnen plannen wat je moet doen en hoe je moet beginnen.

snel-afgeleid-probeer-deze-time-management-tools-voor-meer-productiviteit2

Welke tool ga jij testen?

Bron: Stylight


Utrechtse die vanuit Maxvorstadt, de hipste(r) buurt van München, haar gedachten over mode, lifestyle en het (expat) leven deelt. Gepassioneerd trend- en nieuwsgierig. Krijgt nooit genoeg van blazers en een goede hak. En Zara sale.

RELATED POST

 1. Sophie Blommen

  20 oktober

  Wow dit is serieus echt handig!

 2. Goede tips! Ik ben sowieso al van de lijstjes, maar de eerste twee technieken kende ik nog niet. Bedankt voor het delen!

 3. […] PROBEER DEZE TIME MANAGEMENT TOOLS VOOR MEER PRODUCTIVITEIT […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers