READING

Uit je comfort zone stappen is zo erg nog niet

Uit je comfort zone stappen is zo erg nog niet

uit-je-comfortzone-stappen-is-zo-erg-nog-niet

“Hoi, ik ben Chantalle en ik heb moeite met mijn comfort zone te verlaten”. Dit is iets wat je mij een jaar geleden zou horen zeggen. Momenteel sta ik veel makkelijker in het leven en kan ik best een stapje uit mijn comfort zone zetten.

Een tijdje geleden vertelde een vriendin van mij dat ze vond dat ik een stuk losser was geworden. Dat ik ook sneller “Ja!” zeg dan voorheen. Best fijn om soms een compliment te krijgen. Maar het zette mij ook aan het denken. Ik denk namelijk dat er best wel wat mensen op deze wereld zijn die moeite hebben met het zeggen van “Ja!”. Dit kleine woord kan er al zelfs voor zorgen dat je sneller jouw comfort zone verlaat. Maar wat is dat eigenlijk, je comfort zone verlaten?

“COMFORT ZONE [kɔmˈfɔːr zɔ:nə]

situatie waarbinnen iemand zich veilig en ontspannend voelt.“

Naar mijn mening is het vast zitten in je comfort zone niet erg totdat je er zelf moeite mee hebt. Klinkt logisch toch? Blijkbaar dus niet. Het duurde even voor ik het door had maar toch ben ik blij dat het bij mij duidelijk is geworden. Daarom heb ik voor jou een paar gouden tips om soms even lekker gek te doen en uit je comfort zone te stappen.

1. Laat het los!

Ik denk dat dit wel een van de meest voorkomende issues is bij het verlaten van je comfort zone. Elke controlefreak heeft moeite met loslaten en het openstellen voor dingen. Stel je voor het gaat fout? En stel je voor dat je niet weet wat je moet doen? Laat het los. Hoe moeilijk het ook is. Het feit dat je weet dat je uit je comfort zone gaat is al stressvol genoeg. Laat de rest lekker over je heen komen.

2. Zeg iets meer “Ja!”

Vaak zeg je te weinig ja als je vast zit in je comfort zone. Wanneer iemand aan je vraagt om naar een onbekende plek te gaan weiger je graag. Wanneer je op een date wordt gevraagd en je deze gast totaal niet kent zeg je liever nee. Want stel je voor… het gaat fout. Zie je het al? Het is een visuele cirkel. Dit is niet oké! Leef en geniet wat meer. Ja zeggen helpt enorm hiermee.

3. ‘Please’ wat minder

Dit is iets wat vaak gebeurd. Als comfort-hanger zeg je vaker ja om mensen blij en vrolijk te maken. Want dat is tenslotte het allerbelangrijkste. Stop hier nu onmiddellijk mee! Oké tuurlijk, pleasen op z’n tijd is goed. Iedereen verdient wat positieve karma-punten. Maar please alleen als je er daadwerkelijk zélf ook vrolijk van word. Als je meer voor jezelf gaat genieten en het belang wat meer bij jezelf legt zal je al snel merken dat het uitstapje naar de “(nog) niet zo comfortabele kant” veel leuker wordt. Én misschien creëer je wel een nieuwe comfortabele plek. Twee vliegen in een klap!

Heb jij moeite met je comfort zone verlaten?


Wat gezellig dat je de artikels van The New Girl In Town leest! Ik ben één van de gastbloggers en zal jullie warmhouden met artikels over lifestyle, styling, fashion en nog veel meer leuke andere onderwerpen. Hopelijk geniet je er net zo van als ik!

RELATED POST

  1. Mariëlle

    29 oktober

    Super goede punten, ik ben hier zelf heel erg mee bezig de laatste tijd!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers