5 TIPS TEGEN DROGE HANDEN

5-tips-tegen-droge-handen

Last van droge en ruwe handen? Dat komt door de kou, temperatuurwisselingen en wind in de herfst. Toch? Grotendeels wel, maar je kan er zelf ook voor zorgen dat je zachte handen houdt in het najaar…

Ironisch genoeg hebben je handen een hele dunne huid, terwijl ze zo’n beetje het meest worden blootgesteld aan de kou. De kou (maar ook warmte) kan dan ook een oorzaak zijn voor een droge huid. Overmatig je handen wassen helpt ook niet mee, door veel water en zeep wordt onze zogenaamde beschermende zuurmantel verstoord. Maar een gebrek aan water of juist een teveel aan alcohol kan ook weer droge handen veroorzaken…

Genoeg over de vele oorzaken, we willen oplossingen! Wij hebben de beste vijf SOS-tips voor baby zachte handen.

1. Smeren, smeren, smeren

Bij droge handen grijpen we meestal naar handcrème. Maar welke werken het beste? Veel goedkope handcrèmes bevatten parfum en ingrediënten die de huid juist extra uitdroogt. Kies daarom voor een crème op natuurlijke basis, zoals kakao- of sheaboter. Het is dus nooit verkeerd om standaard een tube in je tas te hebben, maar uiteindelijk gaat het erom wat jij het fijnst vindt!

2. Lauw water

Je handen niet wassen na een bezoekje aan het toilet is natuurlijk geen oplossing. Was ze daarom met lauw water en gebruik minder zeep, of zeep die milder is voor je handen (waar ‘pH neutraal’ op staat).

3. Drinken, drinken, drinken

Water drinken helpt ook tegen droge handen. Blijf dus gedurende dag voldoende (water) drinken! Helaas voor de coffeelovers kan cafeïne ook zorgen voor droge handen… Beperk het het aantal latte’s en zie of het scheelt voor jouw handen!

4. Eten, eten, eten (maar wel goed!)

Ja, echt. Een tekort aan vitamine A en vitamine B2 kan ook zorgen voor een droge huid. Eet dus een extra visje (vitamine A), groenten en fruit (vitamine B2) in het najaar. Nooit verkeerd, toch?

5. Me-time

En last but not least: me-time. Verwen je handen zo af en toe met een handbadje! Doe een eetlepel honing, twee druppels amandelolie en lavendelolie in een kom en meng het met lauw water. Hou je handen er ongeveer vijf minuten in en dep af met een tissue. Je handen zullen veel zachter aanvoelen!

Wat doe jij tegen droge handen?


Utrechtse die vanuit Maxvorstadt, de hipste(r) buurt van München, haar gedachten over mode, lifestyle en het (expat) leven deelt. Gepassioneerd trend- en nieuwsgierig. Krijgt nooit genoeg van blazers en een goede hak. En Zara sale.

RELATED POST

 1. Dionne

  9 november

  Ik smeer mijn handen altijd in voor het slapen en alsnog zijn ze van stro. Zo’n vies gevoel. Ik ga de andere tips maar eens proberen!

 2. Dit artikel is gewoon voor mij gemaakt, haha. Ik heb nu enorm last van droge handen en ik smeer de hele dag door. Ik doe dit overigens met de Weleda Skin Food crème en de oude vertrouwde vaseline. Heerlijk! Wel een goede tip van die vitamines trouwens, daar ga ik wat aan doen :).

 3. gea

  10 november

  Echt ideaal dit artikel! Ik merk vooral dat mijn hoofd huid, en handen erg droog worden. Handrem en bodylotion zijn nu al mijn beste vriend. Je tips zal ik zeker onthouden.

 4. Mijn handen zijn eigenlijk nooit echt droog. Met mijn gezicht heb ik er meer last van!

 5. Ik heb gelukkig niet zo veel last van droge handen. Wel een erg handig artikel!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers