READING

MAKE-UP TIPS VAN MAKE-UP ARTIST PAT MCGRATH

MAKE-UP TIPS VAN MAKE-UP ARTIST PAT MCGRATH

make-up-tips-van-make-up-artist-pat-mcgrath

Ze verzorgt de make-up van zo’n beetje alle supermodellen (Doutzen Kroes tot Naomi Campbell), celebrities (Madonna tot Oprah) en modeshows (Dior tot Givenchy). Anna Wintour noemt haar “the most influential makeup artist in the world.” Pat McGrath is de internationaal geroemde make-up artist die everyone who’s anyone’s make-up verzorgd.

En dat viel zelfs Queen Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk op. Ze benoemde McGrath tot Lid in de Orde van het Britse Rijk voor haar diensten in de mode en beauty-industrie! Hoogste tijd dus voor wat (koninklijke) beauty tips van ‘Mother’ – die overigens ook haar eigen make-up merk heeft.

Vermoeide ogen:

Drukke dagen achter de rug? Volgens McGrath verberg je vermoeide ogen door een highlighter of parelmoer kleurige oogschaduw/oogpotlood aan te brengen op je binnenste ooghoek. Dit maakt je sclera (het witte deel van het oog) witter wat minder vermoeid oogt.

Het accentueren van je ogen:

McGrath legt het accent op de ogen door een wing te creëren met een felgroene eyeliner. Vervolgens ‘overlinet’ ze de felgroene wing vanaf de wimperrand met een zwarte eyeliner, waardoor er nog een klein randje groen overblijft: “This will crispen the whole look and produce a perfect wing.”

Wenkbrauwen:

Volgens McGrath moet je je natuurlijke wenkbrauwvorm benadrukken – en vooral niet een vorm proberen te creëren die je niet hebt. Ze raadt een taupe kleurige oogschaduw aan, in plaats van een donkerbruin potlood. Deze kleur blendt mooier met je huidskleur en ziet er natuurlijker uit!

Lipstick aanbrengen:

Mother brengt lipstick aan met haar vinger – en dus niet met de lipstick zelf of een kwastje. Voor een matte finish begint McGrath met lippotlood, waarna ze de lipstick aanbrengt en tot slot dept met een tissue.

Aanwezige jukbeenderen:

Rooskleurig roze of beige blushes zijn de beste kleuren om je wangen mee te accentueren. Een highlighter bovenop de blush zorgt voor een subtiele contour.

Welke make-up tip ga jij gebruiken?


Utrechtse die vanuit Maxvorstadt, de hipste(r) buurt van München, haar gedachten over mode, lifestyle en het (expat) leven deelt. Gepassioneerd trend- en nieuwsgierig. Krijgt nooit genoeg van blazers en een goede hak. En Zara sale.

RELATED POST

 1. Loïs

  3 november

  Die eyeliner truc is cool!

 2. Sophie Blommen

  7 november

  Lipstick mat maken met een tissue, geniaal!

 3. Sophie Blommen

  7 november

  Lipstick mat maken met een tissue, geniaal!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers