READING

Shoppen als een pro: zo word je een smart shopper

Shoppen als een pro: zo word je een smart shopper

zo-word-je-een-smart-shopper1

De winter is nu toch echt aangebroken, die zomer- en najaarscollectie kan opgeborgen worden en er kan ruimte gemaakt worden voor warme truien. Hoogste tijd voor een closet cleaning. Voordeel van zo´n opruimsessie, shoppen!

Maar pas op, voor je het weet koop je dingen die je niet nodig hebt. Miskopen, miskopen, miskopen. Ook ik bega ze. Zonde natuurlijk. Maar met deze tips gaat het vast en zeker de goede kant op. Nog even door shoppen, euh oefenen, zodat we straks allemaal shoppen als een pro;)

1. Maak van te voren een lijstje

Maak een wishlist voordat je gaat shoppen. Deze tip heb je natuurlijk al vaker gehoord, maar dit is wel echt de beste tip. Zonder lijstje kom je waarschijnlijk thuis met items waar je er eigenlijk al genoeg van hebt. Bij het maken van een lijstje kan je hier al rekening mee houden. Zelf heb ik ook altijd een lijstje op mijn telefoon staan. Hier hou ik bij welke spullen ik echt nodig heb (koop die meteen als eerste) en die ik echt graag wil hebben dit seizoen. We willen er natuurlijk wel leuk en on-trend uit blijven zien;).

2. Leg jezelf een realistisch budget op 

Dit is lastig (ik weet het), maar toch goed om over na te denken. Ga van te voren bijvoorbeeld na wat je maximaal wilt/kan uitgeven aan een bepaald item of bedenk een bedrag die je niet wilt overschrijden. De tactiek van pinpas-thuis-laten-en-alleen-cash-meenemen, gaat voor mij een brug te ver. Als jij denkt dat dit voor jou wel werkt, zeker doen!

3. Ga alleen

Ik vind het heerlijk om alleen te shoppen. Je kan je eigen tempo aanhouden, geen afleiding, keuzes maken gaat een stuk sneller en het aantal miskopen daalt ook, echt waar! Ik koop alleen nog maar wat ik zelf echt leuk vind. Het enige nadeel is alleen dat een gezellig dagje shoppen met vriendinnen minder gezellig is. Ik denk al snel: ‘ik ga volgende week wel weer alleen terug’.

3. Draag een koptelefoon/zet muziek op

Wanneer ik alleen ga shoppen heb ik altijd mijn oordopjes in met muziek. Je kan het misschien asociaal vinden, maar ik vind het heerlijk. Geen afleiding en het houdt het tempo erin.

4. Draag comfortabele schoenen 

Ik snap niet hoe sommige vrouwen het doen, shoppen op hakken. Ben je er dan niet snel klaar mee door de pijn in je voeten? Comfortabele schoenen zijn voor mij een pré. Zo kan je rustig van winkel naar winkel, dat kan ook nog eens geld schelen (zie punt 7).

5. Op zoek naar iets specifieks? Neem items waarmee je het wilt combineren

Ben je op zoek naar iets specifieks, bijvoorbeeld schoenen bij dat ene jurkje of jasje bij dat ene shirtje? Neem het kledingstuk waar het om gaat mee, zodat je het gelijk samen kan zien en passen.

6. Hoe iets zit is cruciaal

Hoe iets zit is het belangrijkste in de aankoopbeslissing. Hou jezelf niet voor de gek door een kledingstuk een maatje kleiner te kopen in de hoop dat je na wat kilootjes minder erin past. Zit het niet goed, niet mooi of te klein, doe het dan niet! Het is gegarandeerd een miskoop, neem dat maar van mij aan.

7. Shop around

Wanneer jij een wishlist hebt gemaakt, weet je precies wat je moet shoppen. Het is nu alleen de vraag, waar ga je dit kledingstuk of item vinden? Shop around! Ga bijvoorbeeld niet voor de eerste de beste oversized sheepskin biker jacket, wie weet vind je een mooier en goedkoper exemplaar in een andere winkel. Kijk dus eerst even rond voordat je een beslissing neemt.

8. Shop nooit tijdens een emotionele bui

Maar dan echt nooit! Dit zou eigenlijk zelfs op nummer 1 moeten staan. Ben je emotioneel, voel jij je onzeker of gewoon ‘onstabiel’ om het maar plat te zeggen? GA NIET SHOPPEN!! Dit is het begin van het einde. Je komt gegarandeerd thuis met items die je later als miskoop gaat zien. Je gaat namelijk dingen kopen die je helemaal niet nodig hebt, gewoon omdat je iets wilt kopen om je goed te voelen.

Heb jij nog goede tips? Laat het ons weten in de comments!


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers