READING

HET IS BEWEZEN: VAN WIJN DRINKEN VAL JE AF

HET IS BEWEZEN: VAN WIJN DRINKEN VAL JE AF

Ja meiden, we hebben het bewijs. Het excuus. Bedank ons later maar. Eerst ontkurken die handel. Proost!

Hoe, vraag je je af? Neem aantekeningen, want het zit zo. Rode wijn bevat veel resveratrol. Wat? Resveratrol. Een chemische verbinding die het lichaam helpt om witte vetten om te zetten in bruine vetten. En dat is veel makkelijker te verbranden!

Ben je (lees: je ouders) nog niet overtuigd? Een andere studie uit 2012 toont aan dat een glas rode wijn in de avond eetbuien voorkomt! Bye bye late night snacks!

Maar let wel: dit betekent niet dat je elke avond drie glazen achterover kan tikken. Immrs, een groot glas wijn van 0,2L heeft gemiddeld 150 calorieën. Oeps! Drink je dus veel glazen op een avond, dan komen er dus eerder kilo’s bij…

Wil je juist van de wijn af – wat we ons overigens niet kunnen voorstellen? Vervang dan een glaasje vino voor wat bosbessen, aardbeien of druiven. Deze fruitsoorten bevatten evenveel resveratrol en hebben dus hetzelfde gezonde effect!

Welke wijn drink jij het liefst?

Bron: Stylight


Utrechtse die vanuit Maxvorstadt, de hipste(r) buurt van München, haar gedachten over mode, lifestyle en het (expat) leven deelt. Gepassioneerd trend- en nieuwsgierig. Krijgt nooit genoeg van blazers en een goede hak. En Zara sale.

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers