READING

5 X TIPS VOOR EEN EFFECTIEVERE WORK-OUT

5 X TIPS VOOR EEN EFFECTIEVERE WORK-OUT

Is vaker sporten of beginnen met sporten een van je goede voornemens? Met deze tricks haal je het meeste uit je work-out. Ook als je maar eens in de week gaat. Wat wij ons best kunnen voorstellen, hoor.

1. Drink koffie

Moet lukken, toch? Onderzoek toont aan dat het drinken van een kopje koffie (en niet meer één) zo’n 30 minuten voor je work-out een positief effect heeft. Het zenuwstelsel wordt gestimuleerd en je exercises lijken makkelijker. Oftewel: je houdt het langer voor en kan tot het uiterste gaan!

2. Gebruik een foam roller

Dat het belangrijk is om onze fascia (bindweefsel) te masseren met een foam roller weten de meeste sportfanaten wel. Maar wist je ook dat je je de roller het best vóór je work-out kan gebruiken? Je bindweefsel wordt losser waardoor je beter kan presteren!

3. Geen pauzes

Jammer maar helaas. Hou de pauzes tussen je oefeningen zo kort mogelijk (tussen 30 en 60 seconden). Zo blijft je hartslag en lichaamstemperatuur op hetzelfde niveau.

4. Hou je vooruitgang bij

Noteer na je work-out hoeveel en hoelang je je oefeningen hebt volgehouden. Als een extra motivatie om het de volgende keer net zo lang – of langer, doe eens gek – vol te houden!

5. Wees niet bang voor gewichten

Toegegeven, squats zijn ook zonder gewichten al zwaar. Maar geloof ons: als je gewichten aan je oefeningen toevoegt, moeten je spieren nog harder werken. En nee, dat is in het begin zeker geen pretje. Maar het loont zich: wie meer spieren opbouwt, verbrandt meer calorieën. Zelfs als je niet beweegt!

Is sporten één van jouw goede voornemens?

Bron: Stylight


Utrechtse die vanuit Maxvorstadt, de hipste(r) buurt van München, haar gedachten over mode, lifestyle en het (expat) leven deelt. Gepassioneerd trend- en nieuwsgierig. Krijgt nooit genoeg van blazers en een goede hak. En Zara sale.

RELATED POST

  1. Heel fijne tips zijn dit! Een foam roller? Oeps, ik workout veel maar ken die niet. En gewichten gebruik ik gelukkig al! Malou x

  2. Claudia

    18 januari

    He dat is jammer dat ik geen koffie drink. Ik ben weer goed begonnen met sporten dit jaar en ik voel me zoveel beter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers