8 X TIPS VOOR STRESSVRIJ VERHUIZEN

Vond jij het tijd voor een schone lei en heb je verhuisplannen? Verhuizen wordt gezien als een van de meest stressvolle momenten in ons leven. Heb je toch het besluit genomen? Geen zorgen, wij helpen je met onze ‘van A naar Blij’ tips. Let’s move on!

  1. Organiseer!

Ja, met uitroepteken. Hou alle betrokken partijen op de hoogte (lees: stalk) van de verhuisdatum, sleuteluitwisseling en het ondertekenen van documenten.

  1. Opgeruimd staat netjes

In je huis, maar ook in je hoofd. Begin ruim op tijd met inpakken, zodra je verhuisdozen in je bezit hebt. Als je elke dag een paar dozen in pakt, scheelt dat veel stress aan het eind van de rit! De grote blauwe tassen van IKEA zijn overigens ideaal voor het vervoeren van je kleding.

  1. Inpak strategie

Maar waar begin je? Begin als eerst – vol energie – aan de zwaarste taak: de kledingkast. Pak daarna de rest van je slaapkamer in. Vervolgens (wat je mee wilt nemen uit) de badkamer, de huiskamer en tot slot de keuken.

  1. Verhuis transport

Over ‘van A naar Blij’ gesproken, je verhuisdozen moeten letterlijk van A naar B worden getransporteerd. Ga je op kamers? Dan kan je je ouders wellicht lief aankijken. Maar verhuis je naar een nieuw huis, denk dan aan het huren van transport. Een busje? Een Uber?

  1. Organiseer!

Ja, nog steeds. Dit geldt ook als je bent ingetrokken; voorkom dat je voor verrassingen komt te staan. Heb je WiFi? Water, gas en licht? Ja, WiFi komt eerst in dit rijtje, #priorities.

  1. Hou rekening met onverwachte kosten

Voor als je internet tóch niet geregeld is, bijvoorbeeld.

  1. Organiseer een housewarming party.

Want dat heb je verdiend. Proost!

Heb jij verhuisplannen?

Bron: Stylight


Utrechtse die vanuit Maxvorstadt, de hipste(r) buurt van München, haar gedachten over mode, lifestyle en het (expat) leven deelt. Gepassioneerd trend- en nieuwsgierig. Krijgt nooit genoeg van blazers en een goede hak. En Zara sale.

RELATED POST

  1. Oh ik ben al begonnen met inpakken en ik krijg 1 maart de sleutel van mijn eigen huis. Dus met organiseren zit het wel goed haha!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers