6x waarom ook jij naar Lapland wilt

Het is alweer een jaar geleden dat ik het Finse Lapland bezocht. In dit artikel vertelde ik er al kort over. Een bijzondere en vooral indrukwekkende reis. Een trip van vier dagen die ik nooit zal vergeten en vooral iedereen zou aanraden!

Ja het is er koud en je hebt drie tot vier lagen kleding aan, maar dat alles vergeet je snel bij het zien van de omgeving en tijdens de bijzondere activiteiten die je doet. Zelfs wanneer je totaal geen winterpersoon bent, trust me! Vergeet dus even de city trips en de vakanties naar de zon. Na het lezen van dit artikel wil jij dat Lapland je volgende vakantiebestemming wordt.

1. Huskytocht 

Laten we beginnen met de activiteit die ik persoonlijk het bijzonderst vond, namelijk een een huskytocht door het prachtige witte landschap van Lapland. Wat je je hierbij moet voorstellen? Het is net zoals in de films. Een aantal overenthousiaste en vooral onvermoeibare honden gespannen voor een slee die je ook nog eens zelf kan ‘besturen’. Denk hierbij vooral aan remmen en bij heuvels al duwend meerennen met de honden achter de slee. De tocht brengt je langs de meest prachtige uitzichten, van meren tot bossen op open vlakten. In het echt nog mooier dan op de foto’s!

Een wat minder puntje is er ook. De honden doen tijdens het rennen hun behoeften, dus zo nu en dan komt er een wat minder fijne lucht voorbij die je tot in de avond nog ruikt.

Waarom ook jij naar Lapland wilt

2. Knuffelen met baby huskies

Na de lange tocht was het tijd om kennis te gaan maken met de baby huskies. Zelfs een niet-dierenvriend als ik kan deze schattige puppies niet weerstaan. Deze beestjes moet je gewoon even knuffelen!

Waarom ook jij naar Lapland wilt

3. Sneeuw, sneeuw, sneeuw

Heel verassend, erg ligt echt overal sneeuw. En niet zo klein beetje ook. Tot boven je knieën (bij mij bijna tot de heupen- short girl problems), is normaal. Ik heb echt nooit zoveel sneeuw gezien. Het mooiste vond ik dat overal waar je keek de hoge (denne) bomen gehuld waren in witte sneeuw.

Waarom ook jij naar Lapland wilt

4. Sneeuwscooter

Op derde dag in het Finse lapland brachten we bijna zes uur door op een sneeuwscooter. Een tocht van 40 km. De bergen in, over open vlakten en bevroren meren. Van 30km/per uur tot 120 km/per uur. Als je van snelheid houdt, dan vind je dit fantastisch! Ondanks dat je even moet wennen aan zo’n scooter op twee ski’s en alle kanten op wordt geschut (hobbel, hobbel).

Waarom ook jij naar Lapland wilt

5. Ijsvissen

Tijdens de sneeuwscooter tocht maakten we midden op een bevroren meer een ‘pitstop’. We gingen namelijk proberen om vis te vangen. Zelf een gat boren in het ijs en met een mini hengel wachten op visjes. Helaas heb ik geen vis gevangen, maar het was wel leuk om (even) te doen. Na een uurtje was het ook wel weer goed geweest. Man wat krijg je koude handen en voeten als je daar op je knietjes zit te wachten.

Waarom ook jij naar Lapland wilt

6. Noorderlicht spotten 

En last but not least, het Noorderlicht. Wij gingen deze hilarische sneeuwschoenen (zie foto) op pad in de hoop dit bijzonder verschijnsel te mogen aanschouwen. Tussen de hoge bomen door, in het donker wandelden we steeds verder de berg op om zo ver mogelijk van kunstmatig licht verwijdert te zijn. Helaas voor ons besloten de wolken zich lekker op te stapelen waardoor er niets te zien was. Een goede reden om dus weer eens terug te gaan!

Waarom ook jij naar Lapland wilt

Zou jij ook op vakantie willen naar Lapland? Of ga je liever naar de zon?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. Gaaf verhaal! Ben er zelf ook al veelvoudig geweest!
    Bekend verhaal maar blijf er toch enthousiast van worden.
    (Zelf het noorderlicht wel gezien, Check mijn insta maar)

  2. […] 6x waarom ook jij naar Lapland wilt […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers