READING

Nieuw huis: moodboard van de woonkamer

Nieuw huis: moodboard van de woonkamer

Het is de afgelopen twee weken wat rustiger geweest op mijn blog en dat het heeft zo zijn redenen. Ik ben namelijk verhuisd naar Veenendaal en we hebben de sleutel van ons huisje. Gelijk samenwonen zat er helaas nog niet in. Het is namelijk een nieuwbouwhuis. Er moest dus nog een hoop geklust worden. 

Vanaf het moment dat we de sleutel hebben gekregen (26 januari) zijn we druk aan het klussen. Het begint onderhand echt op een leefbaar huis te worden. Hier hoort natuurlijk ook bij hoe we het huis gaan inrichten. Gelukkig had ik hier allang voor na gedacht! Ik ben gek op lichte, witte ruimtes, die toch warm en gezellige ogen door de meubels en accessoires. We hebben al een aantal meubels gekocht, zoals de bank, eetkamertafel en -stoelen en het tv-dressior, deze zie je ook in het moodboard. Maar de rest moet nog gekocht worden.

Dat is ook de reden dat ik een moodboard gemaakt heb. Ik wilde het plaatje dat ik in mijn hoofd had visualiseren om te kijken of het ook daadwerkelijk bij elkaar past. En om Jeroen ervan te overtuigen dat deze gele fauteuil echt heel leuk is. Tot nu helaas nog geen succes, maar ik blijf volhouden.

Benieuwd hoe onze woonkamer eruit komt te zien en wat onze ideeën tot nu toe zijn? Lees dan vooral verder!

1. Zithoek

We willen graag een gezellige, comfortabele zithoek creëren. Hiervoor hebben we gekozen voor een ontzettend comfortabele en relaxte bank van Trendhopper. De Lecce bank kan je zelf samenstellen door verschillende aanbouwelementen. Wij hebben gekozen voor een hoek waar je heerlijk languit kan liggen. Om bijvoorbeeld televisie te kijken, die boven onze houten/industriële tv-dressoir van Pronto wonen komt te hangen. Het is een vrij lang tv meubel, daarom wil ik graag op het tv-dressior ook vazen neerzetten en/of een groot schilderij. Op mijn wishlist staat al heel lang de kaart van New York. Deze is verkrijgbaar via Desenio.

En een salontafel? Dat worden twee of drie kleine bijzettafels. Via Zuiver heb ik al een aantal leuke bijzettafels gevonden, zoals de Cupid die je hier in de moodboard ziet.

2. Eethoek

Van de ‘zithoek’ naar de ‘eethoek’, voor de gezellige eetavondjes (met vrienden en vriendinnen). We hebben gekozen voor een houten tafel met stalen poten, in dezelfde stijl als het tv-dressoir van Pronto wonen. Aan deze tafel komen zes stoelen, zes leren kuipjes in cognac en antraciet. Deze hebben we in Veenendaal bij DOK 2 gekocht. De eethoek maken we compleet met één of twee mooie hanglampen. Deze hebben we nog niet gekocht, maar we hebben al wel een mooi, koper exemplaar gespot via de webshop van vtwonen (zie moodboard).

3. Accessoires

Tegenwoordig zijn mijn lievelingskleuren (oker) geel en (donker) groen. Deze twee kleuren wil ik dan ook graag terug laten komen in de woonkamer door middel van accessoires, denk aan deze kussens van H&M en vazen van Hema. Dat allemaal in combinatie met koper die je al eerder zag terugkomen bij de ‘zithoek’ en de ‘eethoek’.

Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe de woonkamer eruit komt te zien als het helemaal af is. Uiteraard geef ik jullie een update tegen die tijd! Maar voor nu ben ik heel benieuwd hoe dit bij jullie gingen? Heb jij wel eens een moodboard gemaakt voor het stylen van een ruimte?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Manon

  15 februari

  Je hebt een mooie moodboard gemaakt

 2. Dionne

  15 februari

  Prachtige inspiratie!

 3. […] Nieuw huis: moodboard van de woonkamer […]

 4. Toffe kleurencombinatie heb je als inspiratie!

 5. […] vind bezig zijn met het interieur ontzettend leuk, maar ik heb wel gemerkt dat als je een heel huis voor jezelf moet inrichten het toch knap lastig is. Gelukkig zitten wij qua smaak wel redelijk op dezelfde lijn, maar het […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers