READING

5 X DEZE WIJN PAST BIJ JE FAVORIETE SNACK

5 X DEZE WIJN PAST BIJ JE FAVORIETE SNACK

Er gaat niets boven een vrijdagmiddag borrel (op de bank) met een lekker glaasje wijn en iets te snacken. Toch? Maar welke wijn smaakt het lekkerst bij welke snack? Daar hebben wij het antwoord op. Boodschappenlijstje in de aanslag!

Chicken wings en Pinot Noir

Gekruide kippenpootjes en Pinot Noirs – ook wel Spätburgunder (Duits) – gaan verrukkelijk samen. Het is niet voor niets dat kip vaak in rodewijnsaus wordt klaar gemaakt. De combinatie levert de zogenaamde ‘umami smaak’ op!

 

Popcorn en Chardonnay

Warme, boterige popcorn past perfect bij de nootachtige smaak van Chardonnay. Door de popcorn komen de aromatische smaken van de wijn het best naar voren. Kies voor een Pinot Blanc voor de ultieme smaakexplosie.

 

Ijs en Bual Madeira

Een Portugese Bual Madeira met je favoriete ijstaart? Zeggen we geen nee tegen. De Bual bestaat namelijk uit een combinatie van druiven met een subtiele hint van toffee, hazelnoot en caramel. Goed om te weten: de inhoud van de fles gaat nooit over de datum!

 

Naturel chips en Chardonnay

Vergeet Cola: Chardonnay of een glaasje Sekt past veel beter bij naturel chips – en staat ook veel gezelliger. De zure nasmaak van de wijn past perfect bij de zoute chipjes.

 

Pizza en Ribera del Duero

Pizza en wijn kennen we allemaal, maar heb je wel eens aan een Spaanse wijn gedacht bij je quattro stagioni? Laat het de Italianen niet horen, maar het zuurniveau van dit Spaanse glaasje gecombineerd met de zachte bessen aroma past perfect bij pizza. Dit geldt overigens ook voor een Frans glaasje Malbec.

Welke combinatie ga jij proberen?


Utrechtse die vanuit Maxvorstadt, de hipste(r) buurt van München, haar gedachten over mode, lifestyle en het (expat) leven deelt. Gepassioneerd trend- en nieuwsgierig. Krijgt nooit genoeg van blazers en een goede hak. En Zara sale.

RELATED POST

  1. Wat een leuk tof artikel, heel erg origineel! De laatste combi klinkt heel lekker, net als de popcorn combi. Malou x

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers