READING

Is it worth the hype? Corner Bakery Amsterdam

Is it worth the hype? Corner Bakery Amsterdam

Al weken had ik het er over. Ik tagde een van mijn vriendinnen, een echte zoetekauw, constant in foto’s van ze. Ik moest er heen. En zij ook. Vorige week besloten we naar Corner Bakery Amsterdam te gaan. Je weet wel dat super leuke, instagrammable tentje. Met van die leuke milkshakes, gezellige placemats en vrolijke donuts. Of nou ja, als we de foto’s moeten geloven.

Het stond in de agenda, vrijdag 12 uur. Ik kan je al vertellen, niet de aller beste tijd om bij een van de populairste tentjes van Amsterdam te gaan brunchen. Maar goed. Laat ik bij het begin beginnen.

Allereerst, het was onwijs makkelijk te vinden. Bij aankomst wel wat druk maar we werden fijn ontvangen. Zoals ik al zei; het was druk. Vanbinnen voelde ik al een teleurstelling op komen maar een onwijs lieve man, ik denk zomaar de eigenaar, ging wat schuiven met tafels en zo hadden we ons knusse plekje. Eigenlijk is Corner Bakery te klein voor de vraag, maar ik moet zeggen dat heeft ook wel wat.

We kregen een kaart en hadden de tijd om te beslissen wat we wilde nemen. Mijn vriendinnetje was een beetje teleurgesteld. Ze had zich niet zo goed verdiept en dacht dus dat het een pancake tent was. Helaas… Allebei zijn we onwijze koffie fans en gingen voor een Latte Macchiato. En god wat is deze heerlijk. Deze koffie was zo goed. Dikke 9.

Het eten duurde wat langer. Zij ging voor een appeltaart, ik ging voor de pancakes. Zij kreeg haar appeltaart snel, ik moest iets langer wachten. Maar toen ik de pancakes kreeg, begreep ik meteen waarom iedereen hier wilt ontbijten/ brunchen/ lunchen. Allereerste props voor de geweldige plating. Het fruit lag in een perfecte waaier, de slagroom had de perfecte toef en de pancakes lagen netjes op elkaar gestapeld. Chapeau! Ik moet zeggen met de syrup iets wat aan de zoete kant, maar sinds vrijdag droom ik van die pancakes. Dikke 9,5 dus. Hoe de appeltaart was? Een ruime 7.

Het allerfijnste vind ik misschien wel dat -ondanks de drukte- je niet het gevoel hebt dat je meteen weg nadat het eten op is. Geloof mij, ik snap de hype volkomen. Het eten is heerlijk, de koffie is perfect en de bediening is vriendelijk. En dan heb ik het nog niet eens over de stylish setting, placemats en aankleding gehad.

Volgende keer bestel ik de wentelteefjes, of misschien toch de fancy donut. Maar terug kom ik er zeker! Oh enne, dan maak ik wel een instagrammable foto want deze was ik zowaar vergeten, oeps!…

Ben jij benieuwd naar een hippe tent die enorm gehypt word? Laat het me weten, ik ga er graag heen om te kijken of het de hype waard is.


Wat gezellig dat je de artikels van The New Girl In Town leest! Ik ben één van de gastbloggers en zal jullie warmhouden met artikels over lifestyle, styling, fashion en nog veel meer leuke andere onderwerpen. Hopelijk geniet je er net zo van als ik!

 1. Oeh, ik dacht dat het negatief ging worden! Maar fijn dat jij zo enthousiast bent over Corner Bakery. Ik ben benieuwd, ga snel eens kijken! Malou x

 2. Ik ben hier ook heel benieuwd naar, maar omdat het vaak zo druk is, laat ik het vaak links liggen. Misschien toch een keertje gaan!

 3. Toos Jong

  7 maart

  Klinkt verrukkelijk!!!

 4. Ik zie corner bakery ook opeens overal voorbij komen, alleen helaas woon ik er niet dichtbij!

 5. Ik wil heel snel een keertje langs corner bakery gaan want het bevindt zich in mijn studentenstadje.
  Ik vind het er altijd zo leuk uitzien dus staat nog hoog op mijn to-do lijstje!
  Liefs,
  Evelien

 6. Oeeh ik zie dit de laatste tijd zo vaak voorbij komen. Ik wil er ook naar toe! Een paar weken geleden zat ik nog op hun Instagram te kijken en werd ik spontaan verliefd op de heerlijke gerechten daar. Top dat jij ook positief bent! Ik ga ook eens kijken of ik er naar toe kan gaan. 🙂

 7. Ik heb de laatste tijden ook echt zoveel er over gezien op Instagram, dat ik zeker ook keer wil plannen om te gaan. Helemaal vanuit Den Haag! Maar wat goed dat het volgens jou toch worth the hype is! Nu krijg ik spontaan nog meer zin om te gaan. Wat zijn de prijzen ongeveer trouwens? x

  • De prijzen zijn in mijn ogen redelijk normaal. Ik geloof dat ik voor de pancakes iets van 8/9 euro betaalde. Koffie zal rond de 2/3 euro zijn geweest!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers