Milaan, je bent fijn!

Vorige week was ik te vinden in Milaan. Ik ging samen met school een bezoekje plegen aan Salone del Mobile. Lees 3 dagen ultiem genieten en 1 dag rond struinen op de beurs. Nog nooit was ik in Milaan geweest maar Milaan heeft mijn hart gestolen. Ik ga zeker een keer terug. En waarom? Dat lees je hier. Want jij wilt nu ook heen, ik weet het zeker.

1. Het ijs

Ik weet het, enorm cheesy. Maar oh mijn god. Wat is dat ijs daar lekker! Van dat heerlijke schepijs. Waar je voor 2 mega bollen €2,70 betaald. Aardbeienijs wat proeft naar echte aardbei in plaats van die chemische troep. Het eerste wat ik doe als ik terug kom? IJS ETEN.

 2. De winkels

Tipje voor als je naar Milaan gaat – Spaar, spaar, spaar. Mijn voornemen was om weinig geld uit te geven aan kleding en hebbedingetjes maar och, volgende keer dat ik daar kom is mijn voornemen geld uitgeven. ‘Per ongeluk’ kwamen we met een groep hysterische meiden in het gedeelte ‘Via Montenapoleone’ ook wel ‘Quadrilatero della moda’ terecht. Lees, het fashion district met alleen maar high- class merken. Het, IK. MOET. ALLES. HEBBEN. gevoel kwam uiteraard snel naar boven…..

 3. De mooie stad en fijne mensen

Naast het heerlijke ijs, de fijne pasta’s en pizza’s en de geweldige winkels is het een prachtige stad. Enorm veel mooie gebouwen. Je kijkt je ogen uit. Maar naast de mooie architectuur zijn er ook veel lieve mensen. Overal waar je komt wordt er een gratis prosecco uitgedeeld. (Of lag dit meer aan onze groep met allemaal blonde meisjes??) De Italianen zijn heel behulpzaam.

Oh en dan heb ik nog een tipje voor je. – Wees niet eigenwijs en neem die camera gewoon mee. Ik was slim, de camera had ik mee op reis. Maar die liet ik mooi in het hostel liggen. Dom, dom, dom. Leuk hoor, die Iphone foto’s maar mijn Canon had het beter gedaan. (Tenzij je een Iphone 7plus bezit)

En dan de laatste tip. Koop een metro dag/twee dagen kaart. Prijzen liggen tussen de 5 en 9 euro. Met de metro reizen is super makkelijk. Zoek met wifi de fijne plekjes op via Google Maps en je bent good to go. Scheelt weer een taxiritje van een paar tientjes.

 Wat zijn jouw tips voor mijn volgende trip naar Milaan?


Wat gezellig dat je de artikels van The New Girl In Town leest! Ik ben één van de gastbloggers en zal jullie warmhouden met artikels over lifestyle, styling, fashion en nog veel meer leuke andere onderwerpen. Hopelijk geniet je er net zo van als ik!

RELATED POST

 1. Mij lijkt Milaan zo’n fijne stad! <3 Ja het schijnt echt de hemel te zijn voor shopliefhebbers. <3
  Liefs,
  Evelien

 2. Manon

  12 april

  Ik ben nog nooit in Milaan geweest, maar het lijkt mij wel fijn en mooi daar

 3. Toos Jong

  12 april

  Wat een feest!!!!

 4. Ana Rita

  14 januari

  Milaan is inderdaad echt een topstad!
  Ben je ook in de wijk Navigli geweest? Je kunt hier ontzettend gezellig terrassen én heel veel ijs eten 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers