READING

Ontbijt tip: bananenbrood met blauwe bessen

Ontbijt tip: bananenbrood met blauwe bessen

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar voor mij ook gelijk de moeilijkste. Als ik net wakker ben heb ik vaak nog geen zin om te eten. Het lukt mij gewoon niet! Stiekem blijf ik ook gewoon liever wat langer in bed liggen. 

Ik sta dus elke ochtend om 6.30 uur op om daarna rond 7.45 uur in de trein naar Amsterdam te zitten. Voor mij is ontbijten voor 8.00 uur gewoon niet te doen, dus ontbijt ik vaak niet of pas laat. Sinds kort heb ik daar iets op gevonden. In het weekend maak ik namelijk bananenbrood. Perfect als ontbijt of tussendoortje en makkelijk mee te nemen. Mijn favoriet (tot nu toe)? Bananenbrood met blauwe bessen en walnoten.

Tip: vries Bananenbrood in, zo eet je de hele week  verse bananenbrood.

Wat heb je nodig? 

 • 100 gram zelfrijzend bakmeel
 • 60 gram havermout
 • 3 eieren
 • 3 grote bananen
 • 1 tl kaneel
 • handje walnoten
 • handje blauwe bessen

Hoelang duurt het? 

10 à 15 minuten voorbereiding

45 minuten in de oven

Hoe te bereiden?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Prak de drie bananen in een kom. Hiervoor kan je een vork gebruiken. Mocht je hele rijpe bananen hebben dan kan je ze ook pureren met een staafmixer of keukenmachine.

3. Voeg daarna de eieren toe aan de gepureerde bananen en meng het door elkaar. Voeg vervolgens ook de havermout, bakmeel en kaneel toe en meng ook dit goed door elkaar.

4. Als laatste voeg je nog een handje blauwe bessen en een handje walnoten toe. Meng alles nog eens goed door elkaar en giet het beslag in een ingevette cakevorm.

5. Zet het bananenbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden).

Eet smakelijk! 

Recept via: www.lekkerensimpel.nl


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Liset

  18 april

  Het is zo makkelijk te maken, echt heel handig! Zelf maakte ik laatst bananenhaverbrood, ook zo lekker. Jouw recept ga ik ook eens proberen.

 2. […] Een plak bananenbrood is een perfect tussendoortje. Veel beter dan een stuk ontbijtkoek bijvoorbeeld. Ook dit is makkelijk zelf te maken. Voordeel van zelf maken is dat je precies weet wat erin zit en het waarschijnlijk minder snel vergeet. Hier vind je een fijn bananenbrood recept! […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers