Haal groen in huis met planten

Planten, ze maken het huis een stuk leuker en gezelliger! Als je het mij vraagt is een huis niet af zonder planten. Toen wij aan de slag konden met het interieur van ons nieuwe huis, was dit naast de bank, eetkamertafel en -stoelen, een van de eerste dingen die wij aanschaften. 

Planten hebben naast dat het huis er een stuk gezelliger op wordt, ook veel andere voordelen. 1) ze gaan een stuk langer mee dan bloemen. 2) ze helpen je (onbewust) beter te concentreren. 3) ze zorgen voor een betere luchtvochtigheid en zuiveren de lucht. Precies wat ik nodig heb, aangezien ik slecht ben in onderhouden en sinds kort op vrijdagen thuis werk. Dus concentratie is hard nodig!

Ik ging dus op op zoek naar planten. Met het artikel van Chantalle bij de hand, want een tijd geleden kocht zij ook veel groens voor haar huisje. Uiteindelijk ben ik bij Tuincentrum.nl uitgekomen en bestelde ik een vijftal planten om het huis gezelliger te maken. Scheelt weer sjouwen en in- en uit laden. De volgende dag werd het namelijk gewoon al makkelijk in een kratje voor de deur afgeleverd.

Ben jij ook op zoek naar leuke planten voor in huis, maar weet je niet precies welke? Hieronder de kamerplanten die mijn huis op het moment gezellig maken!

1. Dracaena marginata

De Dracaena marginata, ook wel drakenbloedboom genoemd, is een sterke en gemakkelijk te verzorgen kamerplant. Zowel in de huiskamer als op kantoor komt past deze plant goed tot haar recht. De drakenbloedboom zuivert daarnaast de lucht beter dan de gemiddelde plant.

2. Yucca elephantipes

Een tropisch sfeertje in je huiskamer? Dat wilt toch iedereen! Met de Yucca ‘Elephantipes’ (ik heb de 3-stammige versie) zit je dan helemaal goed. Het is echt een groene eyecatcher voor je huiskamer!

 

3. Areca

De Areca is een kamerpalm die snel groeit. Ook deze plant zorgt voor een exotische sfeer in huis en zuivert de lucht in de kamer extra goed.

4. Calathea ‘zebrina’

De Calathea ‘Zebrina’ wordt ook wel zebraplant genoemd en is naast de Yucca elephantipes mijn favoriet. Waarom deze de naam zebraplant heeft gekregen? Het lichtgroene blad heeft donkergroene strepen. Ook echt een eyecatcher! Deze plant doet het ook erg goed in een vochtige ruimte, zoals de badkamer. Deze plant komt namelijk uit Brazilië en groeit daar op een vochtige grond.

5. Sanseveria ‘futura superba’

De Sanseveria is bij de meeste wel bekend. Het is een kamerplant met brede gele bladranden, die de plant een mooie decoratieve uitstraling geeft. Naast dat de plant er niet alleen mooi uitziet heeft het ook een luchtzuiverende werking!

Wat zijn jouw favoriete planten? 

The next step: de tuin. Dat tropische sfeertje wil ik nu ook graag in de tuin. Dat wordt dus veel bamboe.


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. Leuk die planteninspiratie! Ik vind de Calathea ‘Zebrina’ erg mooi. Ik kan hier nog wel wat plantjes gebruiken, dus dankjewel voor de tips!

  2. Ik ben gek op plantjes!
    Hou van exotische planten en cactussen maar de pannenkoekenplant blijf ik ook erg leuk vinden!

  3. Planten zijn zo fijn in huis, ze maken de boel echt een stuk levendiger! Heel fijn artikel!

  4. […] Nog meer planten inspiratie? Lees dan ook dit artikel. […]

  5. […] cadeaulijst voor het geval je het idee hebt dat je anders wordt opgescheept met 6 flessen drank en 10 verschillende planten. Van de cadeaulijst hebben wij geen gebruik gemaakt en alsnog hebben we letterlijk de allerleukste […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers