READING

5 redenen om olie aan je beautyroutine toe te voeg...

5 redenen om olie aan je beautyroutine toe te voegen

5 redenen om olie aan je beautyroutine toe te voegen

Van arganolie tot kokosolie en de vlasdoddervariant. Steeds meer beauty merken brengen producten op basis van olie op de markt. Deze range aan beautyproducten neemt elk seizoen toe. Niet zo gek, want olie is een ontzettend fijn en verzorgend beautyproduct. Niet alleen voor je huid! 

Ook ik merk dat ik steeds vaker producten gebruik op basis van olie. Om welke redenen en waarom ook jij olie aan je beautyroutine moet toevoegen? Ik ga het je vertellen!

1. Verzorgende haarpunten

Heb jij droge haarpunten of oogt je haar dof? Gebruik dan een paar druppels haarolie. Zelf gebruik ik al een aantal jaren elke dag de Moroccanoil Treatment. Ik kan echt niet zonder. Mijn haar ziet er daardoor niet alleen verzorgd en glanzend uit, maar het is ook nog eens zacht en ruikt lekker. De haarolie van Moroccanoil is wel prijzig, maar het resultaat is er wel echt naar. Daarnaast doe ik met 100ml flesje (€49,-) meer dan 6 maanden (en ik gebruik het echt elke dag). Wanneer ik het dan gebruik? Ik gebruik het in nat haar wanneer ik onder de douch vandaan kom, voor het borstelen. De olie zorgt er namelijk voor dat je haar zacht wordt, waardoor ik het makkelijker kan borstelen. Na het föhnen gebruik ik het nog een keer in de punten zodat het niet te pluizig is. Maar ook als ik mijn haren niet heb gewassen gebruik ik het op droog haar om het te stylen en die extra verzorging te geven. Maar let op, alleen in de puntjes. Als je het op je hoofdhuid doet, krijg je juist heel vettig haar.

2. Droge huid

Olie is een product dat zowel in de zomer als in de winter goed is voor je huid, maar vooral nu in de wintermaanden kan de huid wel wat extra voeding gebruiken. Olie heeft die extra voedende werking. Het is een hydraterend wondermiddel! Ik heb op het moment vooral last van droge armen en benen. Daarom gebruik ik sinds kort hiervoor de Nuxe Huile Prodigieuse. Deze heb ik in november in Parijs gekocht (waar de olie trouwens een paar euro goedkoper is). Het is een multifunctionele droge olie voor zowel je gezicht, lichaam als haar. Maar ik gebruik dit product voornamelijk voor het lichaam. Doordat het een droge olie is wordt het snel door de huid opgenomen en laat het een satijnen finish achter op de huid. Geen vette of plakkerige laag wat je bij een olie verwacht. Je kan dus gelijk in je kleding stappen.

3. In plaats van parfum

Over de olie van Nuxe gesproken. De olie ruikt zo ontzettend lekker na het aanbrengen dat ik op de dagen dat ik de olie gebruik geen parfum op doe. Je blijft de geur namelijk de hele dag nog ruiken.

4. Gezichtsverzorging

Heb je een droge gezichtshuid en/of veel roodheid, dan is een lotion of crème voor jou waarschijnlijk niet genoeg. Een droge huid heeft iets nodig wat echt vet is en een gezichtsolie kan daar de uitkomst bieden. De olie wordt namelijk snel door de huid opgenomen en het repareert snel droge plekjes. Ook tegen huidaandoeningen zoals psiorasis, eczeem en acne helpt het.

Ik heb zelf een redelijk normale en goede huid, mede dankzij mijn huidverzorgingsroutine, daarom gebruik ik zelf 1 à 2 keer per week ’s avonds de Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate in plaats van een serum.

5. Nagels en nagelriemen

Na het haar, lichaam en gezicht, moeten we niet onze nagels vergeten. Olie doet ook daar wonderen voor. Zwakke nagels worden steviger en de nagelriemen soepeler. Vooral nu in de winter heb je wel eens dat je van die kleine wondjes of loszittende velletjes rond je nagels hebt zitten. Dit komt door de droogte. Door de olie zullen deze velletjes verdwijnen en scheurt de huid niet meer. Om heel eerlijk te zijn doe ik dit niet vaak, maar ik zou het wel vaker moeten doen. Vooral nadat ik een tijdje geleden de nails & cuticles fitness oil van Faby geprobeerd heb.

Gebruik jij al een olie in je beautyroutine?

Bron foto: www.lifeinexcess.com

Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Loes

  17 januari

  Ik gebruik altijd na het wassen olie in mijn haar, ik kan niet zonder! Ik vind het voor mijn gezicht in de avond soms ook heel fijn als ik net even iets meer nodig heb. En op mijn lichaam gebruik ik het op mijn ellebogen bijvoorbeeld. Olie is underrated!

 2. Julie

  17 januari

  Interessant artikel! Ik gebruik op dit moment een olie serum van Kiko en vind het echt heerlijk! Op mijn haar gebruik ik het niet omdat olie mijn haar echt te vet maakt. 🙂

 3. Dana

  17 januari

  Interessant en handig om te lezen! Zelf gebruik ik alleen serum voor op mijn gezicht maar olie niet echt. Alhoewel ik de Nuxe oil wel in bezit heb maar nog niet geopend 🙂

 4. Manon

  17 januari

  Ik gebruik eigenlijk geen olie, wel leuk om dit te lezen

 5. Bryan

  17 januari

  Ik gebruik dit niet. Maar wel een hele informatieve en leuke post! Weer iets bijgeleerd!

 6. Laura

  18 januari

  Ik kan niet meer zonder olie in mijn routines! Haar, reiniging, skincare, bodycare .. noem maar op! Ik gebruik er olie in!

 7. Ik smeer mijzelf altijd in met olijfolie. Dat vind mijn vrouw maar niks, maar mijn huid wel 🙂

 8. Ik gebruik nog geen olie, maar het lijkt mij heel fijn omdat mijn huid heel droog is.

 9. Ik gebruik kokosolie voor alles! Voor mijn haar, nagels, droge benen, mijn gezicht en om mijn make-up eraf te halen! Ik vind het ook heerlijk om een beetje olie in mijn badwater te doen, krijg ik zoo’oon lekkere zachte huid van!

 10. Lysanne

  22 januari

  Ik gebruik tegenwoordig rozenbottelolie. Geweldig! Ik dacht eerst dat mijn huid niet tegen een vette olie kon, maar mijn huid gaat er juist van stralen. Je tip van je nagelriemen ga ik zeker proberen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers