6 benodigdheden voor thuis fitness

Januari is de maand van de goede voornemens. Een voornemen die je bij de meeste vrouwen vaak terug ziet komen is het voornemen om meer te gaan sporten. Ben jij geen sportschool liefhebber of heb je moeite om jezelf naar de sportschool te krijgen? Dan is thuis fitness wellicht iets voor jou. 

Je kan zelf bepalen wanneer je wilt trainen, de muziek draaien waar jij gemotiveerd van wordt en kleden zoals je zelf wilt. Daarnaast kan je veel fitness oefeningen met je eigen lichaamsgewicht doen. Wil je echt een sportschool-waardige workout? Dan vereist een thuis fitness wel de nodige materialen. Wij hebben de 6 benodigdheden voor je op een rijtje gezet. En wees gerust, je hoeft hier echt niet veel geld aan uit te geven;).

1. Fitness matje 

Een fitness matje is één van de simpelste thuis fitness materialen, maar ook een echte musthave. Van fitness oefeningen tot yoga en rek & strek oefeningen. Je kan het allemaal op een fitness matje doen. Een matje maakt het uitvoeren van oefeningen een stuk stabieler en comfortabeler.

2. Springtouw

Touwtje springen is geen grap. Als je ooit een minuut of twee touwtje hebt gesprongen, dan weet je dat springtouwen een goede uithoudingsvermogen workout is. Deze cardio-oefening zorgt er daarnaast ook voor dat je slanke en strakke benen en billen krijgt. Je kunt natuurlijk ook een crosstrainer of loopband kopen om je cardio te doen, maar een springtouw is een stuk goedkoper en neemt minder ruimte in beslag.

3. Fitnessbal

Een fitnessbal wordt ook wel een Swiss Ball of exercise ball genoemd. Deze bal is vooral bedoel voor core-stability oefeningen, maar je kunt er ook veel andere oefeningen mee doen om de rest van je lichaam aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan de ‘hip raise’ of ‘single leg stretch lunge’ op een fitnessbal voor de billen. Elke sportschool beschikt wel over een fitnessbal, dus deze mag ook zeker niet ontbreken als je thuis wilt fitnessen.

4. Weerstandselastiek 

De weerstandselastieken zijn je beste vrienden als je in shape wilt komen. Deze elastieken zijn namelijk op honderden manieren te gebruiken. Van je benen, billen en buik tot je armen en je rug, je kan er alles mee trainen. Het is wel slim om verschillende elastieken te kopen. Sommige zijn namelijk lichter in weerstand dan andere. Daarnaast heb je ook nog verschillende lengtes.  Een langere en lossere elastiek kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor een full-body workout. Klik hier om een hele goede full-body workout met weerstandselastiek te bekijken.

5. Gewichten

Een van de belangrijkste materialen als je thuis gaat fitnessen zijn de gewichten. Je gebruikt ze om veel verschillende oefeningen te doen. Met gewichten kun je fitness oefeningen net iets zwaarder uitvoeren. Perfect voor krachttraining, waarbij je spiermassa wilt opbouwen, vet wilt verbranden en je botten en gewrichten wilt versterken. De gewichten kan je inzetten bij oefeningen zoals squats, dead lifts en lunges. Je hebt ze bijvoorbeeld van 1 tot 10 kg, perfect om mee te starten.

6. Foamroller

Wil je jouw spieren masseren zonder een dure masseur of wil je spierpijn verminderen? Gebruik dan een foamroller voor- en/of ter afsluiting van je training. Een voordeel van de foamroller is dat het de spieren losser maakt. Een goede warming-up. Maar je rolt ook zo de spierpijn uit je benen na een zware legday.

Sport jij wel eens vanuit huis of ga je liever naar de sportschool?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Ik sport regelmatig vanuit huis!

 2. gea

  10 januari

  Wat een leuk artikel! Thuis sporten doe ik niet heel veel, maar heb wel een aantal gewichtjes en een yoga mat 🙂 Ik ga altijd naar de sportschool, aangezien ze alles hebben wat je nodig hebt vind ik.

  • Laura
   Laura

   13 januari

   Ja sportschool is natuurlijk het handigst. Alleen heb ik soms wel dat zin heb om te sporten, maar geen zin om naar de sportschool te gaan. Dus dan is het wel handig om wat materialen thuis te hebben.

 3. DQ

  10 januari

  Ik vind het voora heerlijk o, hard te lopen, maar soms met gewichtjes thuiswerken is ook wel fijn he 😉 minder koud en regenachtig haha. Xx

  • Laura
   Laura

   13 januari

   Ja inderdaad, vooral in de herfst en winter;)

 4. Lydia

  28 maart

  Ik train nu bijna 3 maanden 1 x per week met een personal trainer. Ze geeft alleen hiit oefeningen met weerstandsbanden , dumbbells en zo voorts dus ik kan alle oefeningen ook gewoon thuis doen . De video met de weerstandsbanden workout ga ik zeker thuis gebruiken. Bedankt daarvoor

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers