READING

6 inspirerende boeken van en voor vrouwelijke onde...

6 inspirerende boeken van en voor vrouwelijke ondernemers

Wil jij gaan ondernemen of ben je al een ondernemer, maar kan je soms wel wat inspiratie gebruiken? Het internet staat natuurlijk vol met verhalen en tips, maar er zijn ook veel inspirerende boeken van en voor vrouwelijke ondernemers. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Hier haal je vast en zeker inspiratie uit. 

1. #Girlboss – Sophia Amoruso

In #GIRLBOSS vertelt Sophia Amoruso het verhaal van haar ongelooflijke succes. Ze laat zien hoe iedereen succesvol kan worden, als je op jezelf vertrouwt en je instinct volgt. Sophia Amoruso was de oprichter en CEO van kledingbedrijf Nasty Gal (nu failliet), een organisatie met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en meer dan 350 mensen in dienst. Maar het eerste wat ze ooit online verkocht was geen kledingstuk – het was een boek dat ze ergens gestolen had. Tot haar tweeëntwintigste had ze allerlei verschillende baantjes en geen enkel idee wat ze wilde doen met haar leven. Toen besloot ze eens te proberen wat vintage kleding te verkopen op eBay. De rest is geschiedenis.

Verkrijgbaar bij bol.com voor €9,99

2. Babe, you got this. – Martje Haverkamp & Emilie Sobels

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden continu met de hele wereld gedeeld via social media. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken: die dijk van een carrière en een fantastisch privéleven? In Babe, you got this. begrijpen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, aan het begin van haar carrière) deze vragen. Zij hebben voor dit boek meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd.  Vanuit de verschillende adviezen van deze vrouwen bouwden Emilie en Martje dit boek op. Een boek met handvatten die kunnen helpen met het verwezenlijken van je dromen. Want succesvolle vrouwen helpen elkaar: “Babe, you got this.’

Verkrijgbaar bij bol.com voor €17,99

3. Powervrouwen – Julia Pimsleur

Steeds meer vrouwen starten een eigen bedrijf – bijna twee keer zoveel als mannen. Maar slechts 3 procent weet dat bedrijf om te toveren tot een miljoenenbusiness. Julia Pimsleur slaagde erin door te dringen tot de 1 miljoen dollar-club. Haar nieuwe missie: meer vrouwen de kans bieden in haar voetsporen te treden. In Powervrouwen vertelt zij op luchtige en slimme toon hoe zij en zeven andere vrouwen met een fantastisch idee fondsen ophaalden, een relevant en sterk netwerk bouwden en uiteindelijk opschaalden naar een miljoenenbedrijf. In al hun verhalen zitten krachtige lessen, zoals Pimsleurs eigen besef dat als je als vrouw echt wilt doorbreken, je anders moet denken en doen.

Verkrijgbaar bij bol.com voor €21,99

4. She means business – Carrie Green

Meer en meer vrouwen beginnen het gevoel te krijgen dat er zoveel kansen zijn om hun ideeën om te zetten in realiteit, een succesvol bedrijf op te zetten en te doen waar ze van houden. Het probleem is dat we niet echt weten hoe we het moeten aanpakken. Carrie Green is oprichtster van het online platform The Female Entrepreneur Association. In haar boek She Means Business deelt Carrie al haar geheimen achter haar succesvolle carrière. Het boek staat vol met haar eigen ervaringen en tips, maar ook deelt ze oefeningen en strategieën om meer uit je carrière en leven te halen.

Verkrijgbaar bij bol.com voor €12,99

5. On Top – Anna Nooshin

On Top is een inspiratiegids voor jonge vrouwen, vol humor en herkenbare situaties. Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle-industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan. In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal.

Verkrijgbaar bij bol.com voor €20,-

6. Masterclass ondernemen – Annic van Wonderen

In het boek Masterclass Ondernemen geeft Annic van Wonderen al haar kennis, tips en adviezen. Annic ken je wellicht wel van Annicvw.com en daarvoor van de website I Love Fashion News. In dit boek vertelt ze over het opzetten van I Love Fashion News en hoe ze deze modesite tot een groot succes heeft weten uit te bouwen (2,4 miljoen bezoekers per maand). Met haar motto’s inspireert ze ondernemers (in spe) aan de slag te gaan en keihard te werken om je doelen te bereiken. In Masterclass Ondernemen komen vele onderwerpen aan bod die voor alle ondernemers toepasbaar zijn: social media, pr en marketing, netwerken, tips & tricks en valkuilen.

Verkrijgbaar bij bol.com voor €14,95

Welk boek zou jij graag willen lezen of welk boek heeft jou geïnspireerd?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Liset

  8 januari

  Het boek van Annic en Anna heb ik zelf ook in huis. Zeer inspirerende vrouwen, waar je veel van kunt leren!

  • Laura
   Laura

   9 januari

   Zeker! Heel tof om hun verhaal te lezen:)

 2. Dana

  8 januari

  Ik heb een aantal boeken thuis liggen! Sommige moet ik nog lezen en sommige mee bezig. Al ben ik ook benieuwd naar de anderen 🙂

  • Laura
   Laura

   9 januari

   Ik ken het. Heb ook nog veel boeken thuis liggen die ik nog steeds niet gelezen heb, maar deze zijn zeker de moeite waard. Kreeg gelijk enorm veel motivatie om zelf aan de slag te gaan!

 3. Manon

  8 januari

  Ik heb alleen On Top en verder geen van deze boeken

 4. Mascha

  10 januari

  woow 🙂 leuk dat je dit op een rijtje hebt gezet 😛 ik ga nummer 1 t/m 4 vast nog lezen, hopelijk dit jaar. ( als ik ze bij de bieb kan krijgen)

 5. Lodi

  10 januari

  Wat een goede tips, ik las jaren lang management boeken, maar als ik dit zo zie, spreken de boeken me erg aan, de kaft alleen al, spreekt vrouwen power uit!

  • Laura
   Laura

   13 januari

   Ja, zeker de moeite waard om te lezen:)

 6. Debbie

  10 januari

  De boeken van Anna en Annic spreken me het meest aan, met name omdat het Nederlandse vrouwen zijn met een succesverhaal.
  Dat staat dichter bij me dan het verhaal van een Amerikaanse ondernemer, daar kan ik me toch minder mee identificeren en denk ik dat de tips minder toepasbaar zijn dan van de vrouwen die ervaring hebben op de Nederlandse markt.

  • Laura
   Laura

   13 januari

   Dan moet je vooral ook ‘Babe, you got this.’ lezen. Dit is ook een Nederlands boek en staat vol met verhalen en tips van heel veel Nederlandse, vrouwelijke ondernemers:)

 7. Deborah

  10 januari

  Mooie lijst met inspirerende boeken. Fijn dat het niet alleen maar Amerikaans is en dat er ook NL vrouwen tussenzitten die het gemaakt hebben. Dat geeft toch iets meer het gevoel dat het ook haalbaar is voor “ons”

  • Laura
   Laura

   13 januari

   Ja klopt, er zijn best veel boeken van NL vrouwelijke ondernemers. Kunnen we ons toch beter in verplaatsen:)

 8. Thomas

  10 januari

  Mooi overzicht met boeken, ook wat meer ‘tastbaar’ die Nederlandse titels. Vaak lijken die buitenlandse succesverhalen toch wat onbereikbaar ofzo.

  • Laura
   Laura

   13 januari

   Klopt, toch haal ik er altijd wel veel inspiratie uit:)

 9. Bryan

  10 januari

  Ik ben geen vrouw maar dit lijken mij wel heel leuke en informatie boekjes! Leuke post!

 10. Lazy Bird

  10 januari

  Mooie lijst en leuke post!!! Hier ga ik mee aan de slag!

  X Lazy Bird

 11. Top! Ik ga ze lezen

 12. […] 6 inspirerende boeken van en voor vrouwelijke ondernemers […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers