READING

De Koreaanse huidverzorgingsroutine: dit zijn de s...

De Koreaanse huidverzorgingsroutine: dit zijn de stappen

De Koreaanse huidverzorgingsroutine

Koreaans beauty, ook wel K-beauty genoemd, is helemaal hot! Korea is een walhalla voor alle beauty freaks. Waarom? In Zuid-Korea worden wekelijks de meest innovatieve beauty producten gelanceerd. En vaak nog ver voordat wij, in Europa, er van gehoord hebben. In de afgelopen jaren zijn er al heel wat producten uit het land naar Europa overgewaaid. Denk aan BB creams, cushion foundations en sheet maskers. Niet zo gek dat ze in Korea dan ook de meest fabuleuze skincare producten en vooral rituelen hebben. Daar kunnen wij in Europa nog wel een puntje aan zuigen!

Sinds de opkomst van sheet maskers in Europa ben ik mij steeds meer in K-beauty gaan verdiepen. Ik ben nog lang geen expert, maar vind het wel erg interessant en fascinerend. Na een verslaving aan sheet maskers te hebben opgebouwd, werd het tijd om een stapje verder te gaan. Want zo’n prachtige, egale huid als de Koreaanse vrouwen, wie wilt dat niet. Dus ging ik mij verdiepen in hun fameuze 10-stappen huidverzorgingsroutine. Ja, je leest het goed. 10 stappen, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Toen ik las dat menig vrouwen in Korea zo’n 15 á 50 minuten bezig zijn met deze 10 stappen, dacht ik dat ik nooit zou doen of überhaupt zou volhouden. Toch valt het allemaal best mee met die minuten. Ik ben wel 10 minuten langer bezig dan voorheen (+/- 5 minuten), maar ik zeg je eerlijk. Je krijgt er echt een geweldige huid voor terug.

Wat die routine dan is? We lopen er stap voor stap doorheen. Samen met mijn favoriete producten.

1. Make-up remover + oil cleanser 

Het reinigen van de huid, zowel ’s ochtends als ’s avonds is een must en essentieel in de Koreaans huidverzorgingsroutine. De nummer één regel kennen we natuurlijk ook allemaal: niet met make-up naar bed. Verwijder dan ook eerst je make-up met een make-up remover. Zelf gebruik ik voor mijn het verwijderen van mijn oog make-up een olie en voor de rest van mijn gezicht micellair water. In de ochtend gebruik ik alleen water. Vervolg het reinigen van de huid met een cleanser op oliebasis. Dit product zorgt ervoor dat je poriën niet verstopt raken en dode huidcellen & overig vuil verwijderd worden. Op het moment gebruik ik zelf de Origins Clean Enegry.

2. Foam cleanser 

Aziatische vrouwen zweren bij double cleansing. Een oil cleanser is dan ook niet genoeg. Om te voorkomen dat er toch nog restjes vuil overblijven gebruiken zij een schuimende reiniger. Nu is je huid pas echt schoon! Voor het beste resultaat: tweemaal per dag double cleansing. De cleansing foam van STARSKIN is mijn favoriet.

3. Exfoliator 

Stap drie in de Koreaanse huidverzorgingsroutine is het exfoliëren van de huid. Ook wel peeling of scrubben genoemd. Een exfoliator verwijdert dode huidcellen, voorkomt puistjes en maakt je huid heerlijk glad en zacht. Deze stap wordt echter afgeraden om dagelijks te gebruiken. Voeg deze stap dan ook maar twee keer per week toe aan je routine. Heb je een droge huid dan is één keer per week ook genoeg. Zelf wissel ik de peeling puff van STARSKIN af met Origins GinZing scrub cleanser. Twee van mijn favoriete huidverzorgingsmerken. Je zult ze dus nog wel een paar keer tegen komen in deze routine. Maar ik ben ook erg nieuwsgierig naar de exfoliant van Paula’s Choice. Veel over gehoord!

4. Toner

Toner, lotion, tonic, het wordt allemaal voor hetzelfde gebruikt. Het verschil zit vaak in de ingrediënten. Denk aan alcohol en geurstoffen. Een toner helpt de pH-waarde van de huid te herstellen en hydrateert de huid zodat de verzorgingsproducten die na deze stap volgen beter door de huid worden opgenomen.

5. Essence 

Zoals het woord al zegt, deze stap is het hart van de Koreaanse huidverzorgingsroutine. Je kan het vergelijken met de vorige stap (toner) of de volgende stap (een serum). Natuurlijk is er wel degelijk een verschil . Een essence reinigt niet de huid, maar zorgt juist dat de huid verfrist wordt, met goede en gezonde ingrediënten. Naast het hydrateren ondersteunt een essence ook de celvernieuwing en het herstel van de huid.

6. Serums of boosters (treatments)

Serums en boosters kan je ook wel skin-perfecters noemen. Deze producten zorgen er namelijk voor dat huidbeschadigingen en oneffenheden, zoals rode vlekken, pigment, acne, fijne lijntjes, vermoeide huid e.d, vermindert worden. Gebruik deze producten vooral ook tezamen met een dag- of nachtcrème. Het ene product versterkt namelijk de werking van het andere.

7. Sheet maskers 

Sheet maskers zijn op het moment de grootste hype als het gaat om K-beauty. In Korea zijn er veel vrouwen die elke dag een sheet masker gebruiken, maar daar moet je maar net de tijd voor hebben of kunnen maken. Een of twee keer per week is dan ook voldoende. Een sheet masker was tot een paar jaar geleden vaak een katoenen vel of folie, maar tegenwoordig heb je ze in allemaal verschillende soorten materialen. Het enige wat overeenkomt is dat alle sheet maskers gedrenkt zijn in serums en essences met een hoge concentratie werkzame stoffen.

Ik ben zelf een mega sheet mask liefhebber. Ik zou dan ook alle verschillende soorten sheet maskers wel eens willen uitproberen. Maar de maskers hieronder zijn mijn favorieten op het moment.

Dr.Jart+ Hydration Lover €10,90 (Niet verkrijgbaar in NL. Ik heb het masker gekocht bij Sephora in Parijs.)

8. Eye cream

De huid rond de ogen is dunner en sneller gedehydrateerd dan de rest van het gezicht. Het heeft dan ook specifieke verzorging nodig om bijvoorbeeld die wallen, donkere kringen en fijne lijntjes te verminderen. Net als bij een dag- en nachtcrème heb je voor de ogen ook verschillende producten. Kijk dus wat het beste bij jouw huid rondom de ogen past.

9. Moisturize

De op één na laatste stap, het aanbrengen van een moisturizer (een dag- of nachtcrème). Een moisturizer hydrateert de huid, zorgt dat het vochtbalans op peil blijft en herstelt de huid waardoor oneffenheden of irritaties worden vermindert. Het vinden van de juiste creme voor jouw huid kan hele zoektocht zijn, maar als je deze eenmaal hebt gevonden zal het resultaat het helemaal waard zijn. Tip: vergeet ook je nek niet te moisturizen;).

10. Zonbescherming

En last, but not least. Draag een zonbescherming. Ook als je maar een paar minuten buiten bent en/of het winter is. Hier heb je later alleen maar profijt van. De zon tast de huid namelijk aan en versnelt het huidverouderingsproces. Veel crèmes en foundations hebben tegenwoordig een SPF, maar een extra bescherming van een klassiek zonproduct kan geen kwaad. Zelf gebruik ik sinds kort elke dag een SPF 50 van Kiehl’s.

Na deze 10-stappen ben je klaar om je op te maken. Ready, set, g(l)o(w)!

Uit hoeveel stappen bestaat jouw huidverzorgingsroutine? En zou jij deze Koreaanse huidverzorgingsroutine willen/kunnen volgen?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Elke

  9 januari

  10-stappen heb ik nu niet en lijkt me best veel… Maar ik vind het wel een super interessant artikel! Misschien moet ik deze routine toch eens proberen maar dan bv. in het weekend denk ik!

  • Laura
   Laura

   9 januari

   Moet je zeker eens proberen. Mijn huid is er echt op vooruit gegaan. En vergeet vooral niet dat het eigenlijk 8 stappen zijn, want de exfoliator en een sheet masker hoeven niet elke dag;).

 2. Dana

  9 januari

  Zelf volg ik de routine ook wel degelijk, soms is het wel een beetje lacking maar als je het echt volgt dan zie je ook wel goeie resultaten in combinatie met veel water drinken. Qua producten gebruik ik wel echt Aziatische producten, voor mij is het dan ook niet zo moeilijk om er aan te komen 🙂

  • Laura
   Laura

   13 januari

   Ja soms schieten sommige stappen er wat bij in. Maar zo fijn dat jij echte Aziatische producten makkelijk kan krijgen. Ben heel benieuwd of dat nog meer effect heeft:)

 3. […] De Koreaanse huidverzorgingsroutine: dit zijn de stappen […]

 4. […] heb zelf een redelijk normale en goede huid, mede dankzij mijn huidverzorgingsroutine, daarom gebruik ik zelf 1 à 2 keer per week ’s avonds de Kiehl’s Midnight Recovery […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers