READING

Een georganiseerd 2018? Gebruik een Bullet Journal

Een georganiseerd 2018? Gebruik een Bullet Journal

Een georganiseerd 2018? Gebruik een Bullet Journal

Je hebt ontzettend veel plannen en goede voornemens aan het begin van het jaar, alleen uiteindelijk is het soms lastiger om het dan ook daadwerkelijk te doen en/of vol te houden. Een bullet journal, ook wel passion planner genoemd, kan je helpen bij het organiseren van je leven. 

Waarschijnlijk heb je dit soort planners al veelvuldig voorbij zien komen op het internet. Het is een hype, maar eentje die hopelijk niet snel overwaait. Een bullet journal is namelijk echt heel handig. Waarom? Ik ga het je vertellen!

Wat is een Bullet Journal eigenlijk?

Een Bullet Journal is een manier om jouw afspraken, taken, plannen, to-do lijstjes etc. op één plek te verzamelen. Er zijn uiteraard ontzettend veel apps die je helpen bij het organiseren van je leven, maar af en toe helpt het om het overzichtelijk op papier te hebben staan. En al helemaal als het op één plek te vinden is. Losse lijstjes zijn is nou niet echt georganiseerd leven;).

Wat noteer je allemaal in een Bullet Journal?

Dit kan voor elk persoon verschillend zijn. Je kunt allerlei soorten dingen noteren, want een Bullet Journal kan je gemakkelijk zelf maken. Hierbij kies je juist de dingen die bij jouw leven aansluiten. De meest voorkomende topics zijn: maandelijkse doelen, jaarlijkse doelen, een wishlist, een bucketlist, een planner voor afspraken, to-do lijstjes, checklist, eetschema etc.

Maar hoe kan je dit dan georganiseerd op één plek onderbrengen? In de video hieronder wordt heel fijn uitgelegd hoe je een Bullet Journal kan maken. Het enige wat je nodig hebt is notitieboekje en pennen of stiften.

Eenmaal een basis voor je Bullet Journal, dan kan je deze zo kunstig invullen zoals je zelf wilt. Denk niet alleen aan extra pagina’s en topics, maar ook aan de creative invulling. Op dit Instagram account vind je ontzettend veel inspiratie van mensen die er een sport van hebben gemaakt om het boekje er zo mooi mogelijk uit te laten zien.

Heb alsnog geen idee waar te beginnen? Er zijn gelukkig al veel mooi vormgegeven Bullet Journals die je op weg helpen. Hieronder onze favorieten!

Bullet Journal favorieten

1. Mijn Bullet Journal Crash Course €12,50 | 2. Essentialiving planner 2018 €29,95 | 3. Mijn Bullet Journal €12,99 | 4. Mijn Bullet Dagboek €13,99 | 5. Bullet Journal Inspirerend leven €10,99

Gebruik jij al een Bullet Journal?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Lodi

  29 januari

  Ik lees heel veel over de Bullet Journal. ik heb nu nog gewoon een ouderwetse agenda, maar zit er wel steeds meer aan te denken om volgend jaar ook voor een bullet journaal te gaan. Ik lees er tenslotte veel positieve dingen over.

 2. Julie

  29 januari

  Ik vind dergelijke agenda’s altijd super tof om te zien maar in de praktijk gebruik ik het veel te weinig. Mijn blogpolanning maak ik in Excel en mijn gewone agenda staat in mijn telefoon 🙂

 3. Mylène

  29 januari

  Ik heb zelf geen Bullet Journal, maar eigenlijk is dit wel echt iets voor mij, want ik hou hier zo van. Lekker creatief bezig zijn en tegelijkertijd voor overzicht zorgen. Ik ben alleen bang dat ik er nooit aan toe kom (of geen tijd voor maak), dus om die reden ben ik er nog niet aan begonnen. Stom ja, stomme reden haha.

 4. marlies

  29 januari

  Goed idee. Ik heb zelf ook nog een oude agenda, die ik meer gebruik voor verjaardagen en afspraken. Taken en actielijstjes schrijf ik eigenlijk altijd op een groot blok op.

 5. Eva

  29 januari

  Ik heb een tijdje geleden geprobeerd om een bullet journal bij te houden maar dat lukte niet echt. Ik vond het maken van alle pagina’s heel leuk maar er ging uiteindelijke teveel tijd in zitten, jammer want het was wel erg handig. Misschien is zo’n voorgedrukte journal wat voor mij 🙂

 6. Dana

  29 januari

  Ik vind het altijd zo leuk om te zien! Al denk ik dat ik niet zo’n held ben in het bij houden ervan.

 7. Bryan

  30 januari

  Ja je ziet dit overal opduiken he. Maar ik weet niet of dit iets voor mij is. Niet zo creatief op dat vlak.

 8. Martijn

  30 januari

  Ik hou het bij mn outlook 2010, maar wie weet ga ik twijfelen

 9. nicole

  30 januari

  Nee, want ik heb geen tijd om dat ding eerst helemaal zelf in te vullen. Maar leuk vind ik ze wel.

 10. Rory

  30 januari

  Het ziet er heel gaaf uit. Ik merk alleen dat ik er te weinig tijd voor heb. Ondanks dat ik heel creatief ben, vermoed ik dat ik het te gek vind om een de lay out te maken en dan vervolgens geen tijd meer heb om de daadwerkelijke informatie in te vullen. Ik gebruik nu een planner (die ik tegelijkertijd als agenda gebruik). Het enige wat ik daarbij ‘extra’ moet doen is het invullen van de dagen, weken, maanden. De (school)vakanties en vrije dagen en studiedagen. Verder is er elke maand ruimte voor een evaluatie (terugblik) en stappen (voor de toekomst). Iedere dag kan je drie prio’s aangeven. De rest van de dag gebruik ik als agenda. Ik ben er echt ontzettend blij mee omdat ik nu leer om de echte prio’s in de planner te noteren. Eerlijk is eerlijk. Ik heb er nog een notitieboek bij. Wat ik wel heel handig vind is het systeem van de puntjes, rondjes en streepjes (en sterretjes).

 11. Yara

  30 januari

  Wat leuk om te lezen! Ik heb de bullet journals de laatste tijd al een aantal keer voorbij zien komen.
  Ik gebruik zelf al een paar maanden de Mascha planner en voorlopig ben ik hier nog tevreden mee.
  Liefs,
  Yara

 12. Ik gebruik het zelf niet !

 13. julia

  30 januari

  Vind ze er altijd super gaaf uit zien en zal zeker handig zijn alleen de tijd die het kost om de pagina’s vorm te geven die heb ik niet dus doe mij maar een mooi vooraf vormgegeven agenda 🙂

 14. Ik gebruik beiden eigenlijk altijd! Mijn mobiel staat sowieso alles in maar in de agenda staan ook to do dingen

 15. […] Een georganiseerd 2018? Gebruik een Bullet Journal […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers