READING

Goede voornemens en doelen voor 2018

Goede voornemens en doelen voor 2018

Hoe cliché het ook klinkt, een nieuw jaar is een goed moment om het voorgaande jaar te reflecteren en te bedenken wat je in het nieuwe jaar wilt bereiken of veranderen. Doelen geven richting in je leven, zowel op persoonlijk als werk gebied. Als je geen doelen hebt, kun je ze ook niet behalen. 

Voor mij is 2018 niet alleen een nieuw jaar, maar ook een spannend, nieuw begin. 2017 was voor mij een jaar met veel hoogtepunten, maar ook een moeizaam jaar met veel struggles en keuzestress. Ik had veel stress, kwaaltjes en zat gewoon niet lekker in mijn vel. Dat alles had uiteindelijk te maken met vermoeidheid en minder energie halen uit die dingen die je dagelijks doet, dingen die je gelukkig(er) zouden moet maken. Na maanden van keuzestress heb ik aan het einde van het jaar besloten dat ik het in 2018 toch echt anders wil doen. Na drie fantastische jaren heb ik mijn (vaste) baan opgezegd en besloten mijn dromen & ambities achter na te gaan en een gelukkiger & weer energievol persoon te worden. Zowel op werk- als persoonlijk gebied. Want na het afgelopen jaar ben ik er heilig van overtuigd dat deze twee niet apart van elkaar gezien kunnen worden.

Wat mijn plan is voor het komende jaar op werkgebied en wat mijn persoonlijke doelen zijn? Je leest ze hieronder.

Werk en blog gerelateerde doelen

ZZP’er

Zoals je net hebt kunnen lezen heb ik mijn vaste baan opgezegd. Wat nu? Ik zou graag mijn inkomen willen verdienen als ZZP’er/freelancer. Als freelancer wil ik graag (micro- tot kleine) bedrijven helpen bij hun online zichtbaarheid. Denk aan bijvoorbeeld de online strategie, social media (beheer), content creatie en brand publishing. Hoe, wat, wanneer, waarom? Hier later waarschijnlijk meer over. Mijn doel voor dit jaar is dan ook om hier uiteindelijk een volwaardig inkomen uit te kunnen halen en hier mijn fulltime baan van te kunnen maken. Aangezien dit is wat ik het leukst vind om te doen!

The New Girl In Town 

Het afgelopen half jaar is het weer stil geweest op de website. Mijn doel voor dit jaar is om naast het (freelance) werk als ZZP’er ook The New Girl In Town weer helemaal up-and-running te hebben, te groeien met de bezoekers aantallen en de website uitbouwen tot een heel mooi platform waar niet alleen artikelen op verschijnen. Ik heb zoveel leuke ideeën voor TNGIT en de kant dat het op moet gaan. Ik heb ontzettend veel zin om hier weer mee aan de slag te gaan! Verwacht in ieder geval, naar aanleiding van de fase waar ik op het moment in zit, ook meer carrière artikelen. Denk aan ‘life- & work skills’, ‘finance’, ‘ondernemen’ en artikelen over de online wereld.

Laat vooral ook in de comments weten wat jullie graag zouden willen lezen en/of zien op TNGIT?

Happy body & mind

Meer bewegen

Ja hoor, ook dit jaar staat deze op het lijstje. Afgelopen jaar was een heel, heel slecht jaar als het aankomt op bewegen. Laten we daar maar verder niet op in gaan. Dit jaar moet het echt anders. Al is het maar elke dag een wandeling. Vooral omdat het je meer energie geeft en kan zorgen voor rust in het hoofd. Tijd om een sport of manier van bewegen te vinden die ik wekelijks kan volhouden en gemakkelijk in mijn dagelijkse structuur past.

Dagelijks structuur 

Afgelopen jaar is het mij gelukt om eerder naar bed te gaan en tevens eerder op te staan. Een van mijn goede voornemens voor 2017. Dit had ook te maken met het feit dat ik vroeger op moest staan door het reizen met OV naar werk. Ondanks dat ik dit nu niet meer hoef te doen en vanuit huis ga werken, wil ik toch heel graag deze structuur behouden. En het liefst de tijd die ik voorheen naar werk aan het reizen was, besteden aan beweging. Zo hoop ik energiek te kunnen beginnen aan de dag!

Minder vlees eten

Gezond eten, daar krijg je meer energie van. Gezond eten is dan ook zeker een mooi voornemen. Maar wat ik nog liever wil is minder vlees eten. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste geniet ik steeds minder van een stukje vlees, krijg ik vaak last van mijn maag (krampen en mega zwaar/vol gevoel) en het is beter voor het milieu. Afgelopen jaar heb ik al veel minder vlees gegeten dan de jaren daarvoor, maar toch mag het van mij nog minder tot helemaal niet meer. Ik merk namelijk dat ik het geen probleem vind om vlees naast me neer te leggen er zijn zoveel lekkerdere (gezonde) alternatieven. Het enige wat ik lastig ga vinden is kip, paté en burgers. Maar ook van deze laatste heb je veel vegetarische alternatieven.

Bewust in het nu leven

Ik heb de afgelopen jaren vaak genoeg gehad dat ik helemaal niet in het moment leefde. Je kon mij vragen wat ik gisteren gedaan of gegeten had en ik kon er soms een kwartier lang over na denken voordat ik het wist. Daarnaast willen we tegenwoordig van alles alleen maar meer, maar vaak hebben we al genoeg. Ik wil dan ook het komende jaar veel meer stilstaan bij wat ik in het nu heb en meemaak en dit te waarderen. Zoals in het boek Bedrock staat: ‘Wees dankbaar voor de mensen van wie je houdt, de dingen die we al bezitten, het eten dat we consumeren en simpele momenten die we voor lief hebben.’ 

Dit zijn in grote lijnen mijn doelen. Maar doelen stellen is vaak makkelijker dan ze ook daadwerkelijk behalen. Lees hier hoe jij je het komende jaar aan jouw goede voornemens kan houden.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Mooie doelen en wat spannend dat je je baan hebt opgezegd!!

  • Laura
   Laura

   3 januari

   Dankje Laura! Het is ontzettend spannend, maar nog steeds blij met de keuze:)

 2. […] Goede voornemens en doelen voor 2018 […]

 3. […] Goede voornemens en doelen voor 2018 […]

 4. […] Waarom? Je leest het hier. […]

 5. […] hebt ontzettend veel plannen en goede voornemens aan het begin van het jaar, alleen uiteindelijk is het soms lastiger om het dan ook daadwerkelijk […]

 6. Jaro

  20 februari

  Succes!

 7. […] ik al langere tijd op zoek was naar een manier om gestructureerder ‘te leven’. Een van mijn goede voornemens voor dit jaar. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik verslaafd […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers