READING

Netflix & chill: favoriete series van januari

Netflix & chill: favoriete series van januari

Netflix & chill

Begin januari plaatste ik een artikel over mijn, op dat moment, favoriete series op Netflix. Dit artikel is zo vaak gelezen en ik kreeg zoveel leuke reacties, dat ik vanaf nu ga proberen om elke maand mijn favoriete series van de maand daarvoor voor jullie op een rijtje te zetten. Want ook in januari heb ik via Netflix weer een aantal nieuwe series ontdekt! 

1. La casa de papel

Zoals je al aan de naam van de serie kan zien gaat het om een Spaanse serie. Voor mij is dit volgens mij de eerste Spaanse serie die ik ooit heb gezien. Ondanks dat ik in het begin heel erg moest wennen aan het feit dat ik goed op de ondertiteling moest letten, is het mij wel bevallen. Waar de serie over gaat? Acht verschillende mensen worden bij elkaar gezocht om de grootste roof uit de geschiedenis te realiseren. Na een uitvoerige training laten ze zich opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Behalve een roof realiseren moeten ze ook nog eens 67 gijzelaars in bedwang zien te houden. Het bijzondere van de roof is dat ze niet letterlijk geld willen stelen, maar het zelf willen gaan drukken. Ondertussen worden de agenten door een mysterieus persoon genaamd El Profesor om de tuin geleid. Zo ontstaat een zenuwslopend spel!

2. Las Chicas del cable 

Januari was voor mij de maand van de Spaanse series, want ook dit is, zoals de naam al doet vermoeden, een Spaanstalige serie. Eén die niet te vergelijken is met de serie hiervoor. Waar deze Spaanse serie over gaat? Las Chicas del Cable gaat over vier telefonistes uit Madrid in de jaren twintig van de twintigste eeuw. Telefonistes waren destijds nodig om mensen die elkaar wilden spreken per telefoon met elkaar te verbinden. De vier vrouwen ontmoeten elkaar op het werk en hebben één ding met elkaar gemeen: ze streven naar onafhankelijkheid. Ieder op hun eigen manier en met een eigen verhaal. Iets wat in die tijd niet vanzelfsprekend was voor vrouwen. Het viertal begint een revolutie, terwijl ze ook omgaan met romantiek, vriendschap en de moderne werkplek.

Er staan op het moment twee seizoenen op Netflix. Ik ben vorige week begonnen met kijken en binnen twee dagen had ik alles gezien. Oops! Echter heeft elk seizoen maar 8 afleveringen, dus goed excuus om in een keer door te kijken!

3. Friends

Mocht het je ontgaan zijn, sinds januari staan alle 10 de seizoenen van Friends op Netflix. Ondanks dat ik Friends een hele leuke serie vind, heb ik nooit de tijd genomen om de serie echt helemaal vanaf het begin te kijken, in chronologisch volgorde. Ik keek het namelijk altijd op televisie en dan begon je soms midden in een aflevering of seizoen. Nu het op Netflix staat is het een uitgelezen kans om dit wel te doen, dus dat heb ik gedaan. Heerlijk om af en toe een paar afleveringen te kijken en lekker te lachen. Het voordeel is dat de afleveringen nog geen 22 minuten duren, dus je kan er bijna 3 zien als je even een uurtje wilt chillen.

4. My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman 

Dit is eigenlijk geen serie, maar een talkshow en een bijzondere. Misschien klinkt de naam David Letterman jullie bekend in de oren? David Letterman was jarenlang talkshowhostkoning in Amerika, maar in 2015 ging hij met pensioen. Speciaal voor Netflix besloot hij toch weer wat werkzaamheden op te pakken en het resultaat is ‘My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman‘. In deze talkshow ontvangt hij iedere aflevering een bijzonder gast, die iedereen wel bij naam kent. Denk aan George Clooney, Jay-Z en voor de allereerste aflevering, die 12 januari op Netflix verscheen, ontving hij niemand minder dan voormalig president Barack Obama. Zeker de moeite waard! Er zal elke maand een nieuwe aflevering komen, dus nog heel even geduld voor de tweede aflevering.

En mocht je ook Riverdale en Dynasty kijken (zie dit artikel), er verschijnen sinds 18 januari weer elke week nieuwe afleveringen.

Welke series op Netflix zijn volgens jou een aanrader?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Liset

  31 januari

  Leuke tips! Ik ben wel benieuwd naar Las Chicas del cable. Ik ga die eens proberen!

 2. Wat leuk dat je een keer series deelt die niet iedereen kent! Las chicas del cable lijkt me eigenlijk wel heel erg tof, gaaf om over zo’n onderwerp een serie te maken! Malou x

 3. Julie

  31 januari

  Oh Friends is toch zo’n topper! De andere series ken ik om eerlijk te zijn niet. Ik volg momenteel het All Stars seizoen van Hell’s Kitchen maar heb zelf geen Netflix! 🙂

 4. Stefaan

  31 januari

  Fijn! bedankt voor de tips! Ik ga ze zeker aanduiden in men netflix! 🙂

 5. Kimsblogs

  31 januari

  Friends is altijd leuk! De eerste lijkt me ook wel wat, nu nog even tijd maken. Ik vind zelf Scorpion erg leuk, moet alleen wachten totdat het nieuwe seizoen op Netflix komt 😉

 6. Loes

  31 januari

  Behalve Friends ken ik ze niet, dus ik heb weer wat te kijken! Mijn favorieten van het moment zijn the Blacklist en Broadchurch!

 7. Lodi

  31 januari

  Wij hebben geen netflix dus naast friends ( die ik vroeger allemaal heb gezien) zijn het onbekende series voor mij.

 8. Thomas

  31 januari

  Leuk overzicht. Zelf vind ik het lekker om ’s avonds nog even op de bank te ploffen en samen wat sitcoms te kijken. New Girl vond ik wel verrassend en vaak wat ongemakkelijk grappig. Zelf toch maar eens aan Narcos begonnen, na al die goede verhalen overal.

 9. evelien

  31 januari

  Wat een leuke series! Ik volg op dit moment stranger things en the end of the fucking world en the punisher heb ik net afgekeken samen met mijn vriend. <3
  Liefs,
  Evelien

 10. Sarah

  31 januari

  Ik kijk momenteel the crown, Riverdale en dynasty. maa ben ook benieuwd naar Cable girls ( dat is toch dezelfde serie he?)

 11. Friends!!! Ik heb de DVD box ook maar Netflix is ideaal!! De meest hilarische serie ooit als je het mij vraagt!

 12. Zeker de Spaanse series lijken me heel leuk! Wellicht nadat we ‘How to get away with murder’ hebben afgerond. Een echte aanrader trouwens!

 13. Emma

  31 januari

  Ik ken ze allemaal kwa naam, nog niet bekeken, maar is een keertje doen. Ik ben laatst begonnen met de serie over een autistisch kindje, nooit gedacht dat ik die serie zo goed zou vinden.

 14. Amelie

  31 januari

  Misschien is het een schande maar ik heb friends nog nooit gezien! De andere series zijn nieuw voor mij!

 15. Yara

  31 januari

  Leuk om te lezen! Ik had al van een aantal series gehoord, maar alleen friends heb zelf al bekeken.
  Liefs,
  Yara

 16. Eva

  1 februari

  Leuke tips! Mijn favoriet op dit moment is Modern Family. Die afleveringen duren ook maar 25 minuten dus ideaal om tussen het leren door te kijken 🙂

 17. Rory

  1 februari

  Momenteel zijn we bezig in seizoen 5 van Sons of Anarchy. Verrassend goede serie die nu wel erg de negatieve en ‘harde’ kant op gaat. Vermakelijk en erg Amerikaans is Designated Survivor. We hebben al zoveel gave series gezien. Zal je net zien dat ik nu een ‘black out’ heb 😉

 18. […] Netflix & chill: favoriete series van januari […]

 19. Oh leuk! Ik ken ze nog niet allemaal dus ik ga deze zeker opzoeken!

 20. Leuk overzicht. Ik ken eigenlijk geen enkele serie behalve Friends dan.

 21. KAMILA

  14 februari

  Eu também amei assistir La casa de papel. Eu estou esperando a 2ª temporada ♥

 22. […] Netflix & chill: favoriete series van januari […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers