8 manieren om je dag goed te beginnen

8 manieren om je dag goed te beginnen

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor het begin van de dag. Ik ben ervan overtuigd dat de manier waarop je de dag begint bepalend is voor de rest van de dag. Denk aan je humeur, energie en motivatie. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

1. Sta op tijd op

Dit is natuurlijk vanzelfsprekend, maar ook het moeilijkste. My biggest problem, vooral in de winter wanneer het buiten donker en koud is. Het beste is om gelijk op te staan wanneer je (biologische) wekker gaat, ook als je slecht geslapen hebt. Snoozen en omdraaien levert je namelijk alleen maar stress op in de ochtend omdat je dan waarschijnlijk weer moet haasten. Wanneer je een goed ritme hebt opgebouwd, merk je dat het waarschijnlijk steeds makkelijker gaat. Maar dan moet je het ook in het weekend doorpakken.

Is het opstaan voor jou ook zo’n groot probleem? Probeer dan eens deze tips en/of gebruik deze apps.

2. Een paar minuten voor jezelf

Nog even een paar minuutjes rust, stilte en niks doen. Er is geen beter begin van de dag. Neem daar dan ook even de tijd voor. En blijf positief denken, denk aan leuke dingen die je die dag wilt gaan doen. Door negatieve gedachtes heb je al helemaal geen zin om op te staan en aan de dag te beginnen.

3. Frisse ochtendlucht

Wat is nu lekkerder dan de frisse ochtendgeur? Ja oké, in de winter is het wellicht wat minder fijn. Maar sta gewoon op, gooi toch dat raam open en snuif die frisse ochtendgeur op. Wedden dat je gelijk wakker en opgewekt bent.

4. Muziekje aan

Maak je klaar en kleed je aan met muziek op de achtergrond. Je favoriete muziek, afspeellijst of radiozender maakt het klaarmaken een stuk leuker. Wel vrolijke muziek dan, niet muziek waarvan je slaap valt;).

5. Beweeg of ga sporten

Doe eens gek en sta vroeg op om te gaan sporten. Ben je niet zo’n fitgirl, minimaal een half uurtje bewegen per dag is al voldoende. Het kan dus ook wandelen, fietsen of dansen in de woonkamer zijn. Bewegen voordat je aan het werk gaat maakt je alert en wakker. Daarnaast heeft het ook een groot voordeel. Je hebt na het werken een avondje vrij;).

6. Sla je ontbijt nooit over

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als ik net wakker ben heb ik vaak nog geen zin om te eten. Maar daar heb ik iets op gevonden. In het weekend maak ik namelijk bananenbrood. Perfect als ontbijt of tussendoortje en makkelijk mee te nemen. Mijn favoriet? Bananenbrood met blauwe bessen en walnoten.

7. Bereid je voor

Stressen en haasten in de ochtend is nu niet echt een goed begin van de dag. Leg daarom al je spullen de avond ervoor alvast klaar. Misschien doe je dat, na het lezen van dit artikel, al op zondag voor de hele week. Zo ja, great job!

8. Maak een to-do lijstje

Wat moet je vandaag allemaal doen? Noteer alle taken in willekeurige volgorde zodat je hoofd leeg is en alles op papier staat. Maak vervolgens een indeling en volgorde die jij fijn vindt. Voor mij werkt een to do lijst het beste als ik het eerst verdeel in grote taken en deze uiteindelijk weer in deeltaken verdeel. Hierbij kan je ook een tijdsplanning maken. Hou jij helemaal van structuur, to lijstjes en planningen? Lees dan vooral ook even dit artikel over de Bullet Journal.

Hoe begin jij je dag? Heb jij een vaste routine?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Ik begin mijn dag met koffie. In de week drink ik dit bij mijn ontbijt en check ik mijn blog of Instagram.
  In het weekend drink ik enkel koffie voor ik ga lesgeven in de fitness. Nadien eet ik een brunch.

 2. Mijn dag begint eigenlijk elke dag anders. Maar ik merk wel dat ik het heel fijn vind als ik ’s morgens kan gaan sporten voor ik echt mijn dagelijkse dingen moet gaan doen zeg maar.

 3. Sla ontbijt niet over, beste tip!!

 4. Ciska

  7 februari

  Vooral dat momentje voor mezelf klinkt heerlijk!!
  Leuk lijstje

 5. Suzanne

  7 februari

  Deze tips zijn echt een herinnering voor mij, sommige dingen moet ik echt meer gaan doen! haha
  Vooral lekker sporten. Dat sla ik nu best vaak over, terwijl je je zo goed kan voelen na even lekker gesport te hebben. Oh en ik wilde even zeggen dat ik je blog super mooi vind (ik ben digital designer, dus dat zeg ik niet vaak. Zelfs over mijn eigen blog heb ik nog super veel aan te merken). Ik ga je echt volgen! ^^,

 6. Symone

  8 februari

  Mijn dag begint al om 07:00 en ik snooze wel echt even een kwartier na mijn zwangerschap heb ik er toch wat meer moeite om op te staan. Dan is het echt up and running kind klaar maken voor school na mijn schoolrun neem ik een lekker bakje koffie en een lekker ontbijtje.

 7. Martijn

  8 februari

  Doe het allemaal maar mijn mis 1 ding KOFFIE

 8. inderdaad fijne tips! mijn dag is vandaag direct goed gestart 🙂

 9. nicole

  8 februari

  Ja absoluut! Ik sta om 6.30 op, ontbijt, ga werken en om 7.15 ga ik hardlopen!

 10. Sandy

  8 februari

  Ik denk dat we elkaar de hand kunnen schudden, ik heb precies deze punten voor mezelf en t werkt heel goed! Netjes ontbijten, kind naar school, grote wandeling met de hond, lijstje maken, etc <3

 11. Dafne

  12 februari

  Goede tips! Vooral de eerste. Daar houd ik me 4x per week heel goed aan: 5.30 uur opstaan 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers