READING

De beste planten voor in jouw huis

De beste planten voor in jouw huis

De beste planten voor in jouw huis

Iedereen kent ze wel, die allerleukste huizen vol met prachtige bloemen en planten op de juiste plek binnen het interieur. En hoewel ik dit altijd erg jaloersmakend vind (mijn planten overleven het 9 van de 10 keer niet door of te veel of te weinig water: hoe dan?!), haal ik er altijd inspiratie uit. Dit wil ik graag met jullie delen en vandaar hier een aantal planten die niet in jouw huis te missen zijn! 

Bananenplant

Let’s go bananas! Deze prachtige plant, ook wel Musa genoemd, heeft grote bladeren en staat mooi in ieder interieur. De bananenplant heeft een stoer uiterlijk door zijn dikke stam en gevlekte bladeren. Plaats hem op een leuke kruk in een mooie mand of pot en hij kan overal in je huis terecht. Leuk weetje: de soort Cavendish kan echt bananen laten groeien! Moet je wel even (lees: 3 jaar) geduld hebben.

De beste planten voor in jouw huis1

Cactus

Weinig water en weinig verzorging maar het beste uiterlijk van allemaal. De cactus maakt je plantenverzameling nog wat stoerder en zorgt ervoor dat je weinig na hoeft te denken over de verzorging hiervan. Leuk onder een stolp of ga voor een grotere versie in een mooie pot. Best plant ever!

De beste planten voor in jouw huis

Aloë vera

De aloë vera plant heeft net zoals de cactus weinig verzorging nodig. Naast dat het een goede toevoeging aan je interieur is, is de aloë vera plant ook nog is super goed voor je. De gel die je uit de plant kan halen wordt gebruikt in veel gezichtsverzorging. Misschien kan jij deze plant dus ook goed hier voor gebruiken.

De beste planten voor in jouw huis2

Veldboeket

Planten in je interieur zijn dus een echte toevoeging, maar misschien heeft jouw woonkamer ook wat kleur nodig. Een veldboeket is daarvoor de juiste oplossing. En wat er het aller makkelijkst is aan een kleurrijk veldboeket?! Het maakt eigenlijk helemaal niets uit wat je in dit boeket stopt. Kies gewoon een aantal bloemen die je mooi vindt, zet het bij elkaar in een vaas en je hebt een prachtig boeket!

De beste planten voor in jouw huis3

Nep bloemen

Ben je nou écht niet goed in het verzorgen van planten en bloemen, dan zijn de nep bloemen of planten natuurlijk ook nog een oplossing. Tegenwoordig bijna overal te verkrijgen en je ziet haast geen verschil met een echte. De ideale oplossing dus.

Nog één laatste tip voordat je aan de slag gaat met het leuker maken van je interieur: download de app Plantsome! Deze app is super handig voor het onderhouden van al je bloemen en planten. Stel in waar de planten staan, hoe veel zonlicht ze krijgen en hoe groot ze zijn en je krijgt direct een melding wanneer je de gieter erbij moet pakken. Zo kan je nog langer genieten van deze sfeermakers in je huis!

Nog meer planten inspiratie? Lees dan ook dit artikel.

Bron foto’s: H&M, thestylebox.nl, psdoorsanne.nl.

Hi all! Wat leuk dat je mijn artikel op The New Girl In Town leest. Als gastblogger wil ik graag al mijn belevingen op het gebied van fashion, lifestyle, travel en nog veel meer met jullie delen. Ik schrijf dit met veel plezier voor jullie, dus enjoy!

RELATED POST

  1. […] De beste planten voor in jouw huis […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers