LOVE IT OR HATE IT: THE DAD SNEAKER

Ik hoor je denken, de dad sneaker? Is dit een schoenentrend voor mijn vader? Nee, dit is de nieuwste trend voor jou! De dad sneaker is dus die ontzettend lompe sneaker die ineens door menig fashionista gedragen wordt. The ‘ugly’ shoes ook wel genoemd. Maar ondanks zijn ontzettend grove en “lelijke” uitstraling, heeft deze sneaker toch zijn entree gemaakt in de fashion wereld. En ook deze schoen kan je ontzettend stoer en vrouwlijk dragen. Ik zal je vertellen waarom!

Allereerst de naam: de dad sneaker. Waar komt deze naam vandaan? De sneaker wordt dus zo genoemd omdat, jawel, je vader deze schoen waarschijnlijk vroeger ook gedragen heeft. Met zijn dikke en misvormde silhouet is de sneaker dan ook erg mannelijk, maar kan je deze als vrouw dit voorjaar niet meer in jouw kast missen. Modellen en influencers als Bella Hadid, Kendall Jenner en Caro Daur worden er regelmatig mee gespot en zorgen ervoor dat jij deze sneaker binnenkort ook zult gaan aanschaffen.

How to wear

Maar hoe draag je deze trend? En hoe zorg je ervoor dat het niet lijkt alsof je van plan bent een wandeling op de maan te gaan maken? Eén goede tip om dit te voorkomen is om de sneaker met een heel vrouwelijk item te combineren. Een zwierig jurkje, kleurrijke blouse of mooie skinny jeans zorgen ervoor dat je je vrouwelijkheid niet verliest bij het dragen van deze schoen. Durf je het nou wel wat extremer aan te pakken, dan combineer je de sneaker toch met een hoge opvallende witte sok zoals Bella Hadid doet. Ook kan je deze trend goed dragen met een stoere skinny of mom jeans, maar zorg er dan wel voor dat je kleurrijke en vrouwelijke accenten aan je outfit toevoegd. Wat kan er dan nog misgaan?!

Yay or Nay?

En, ben je al overtuigd? De dad sneaker is verkrijgbaar bij meerdere duurdere fashion merken, maar gelukkig ook voor een veel betaalbaardere prijs bij de “gewone” schoenenwinkels in jouw stad. Let’s get it!

Bron foto’s: Christian Vierig / Getty Images

Hi all! Wat leuk dat je mijn artikel op The New Girl In Town leest. Als gastblogger wil ik graag al mijn belevingen op het gebied van fashion, lifestyle, travel en nog veel meer met jullie delen. Ik schrijf dit met veel plezier voor jullie, dus enjoy!

RELATED POST

 1. Hmm nee dit is niet echt mijn ding. Ik denk dat ik deze trend oversla haha.

 2. Haha nay ik vind het echt niets. Doet me een beetje denken aan de schoenen die ik droeg op de middelbare school 🙂

 3. Deze trend sla ik toch even over! 😀 Als schoenen fungeren als echte loopschoenen, is het niet erg dat ze er iets minder elegant uitzien, maar als fashion accessoire zou ik ze toch skippen.

 4. Oke, apart. De schoenen lijken wel een beetje op de tennisschoenen van mijn vader haha.

 5. nicole

  12 maart

  Wauw, wat een lelijkerds inderdaad. Leuk om te zien, maar ik zou ze nooit kopen.

 6. Thomas

  12 maart

  haha ik vind het best lelijk en echt zo terug in de jaren 80/90… De meesten zijn ook erg lomp om te zien, maar wie ze mooi vindt moet ze vooral lekker dragen natuurlijk!

 7. Wanda

  12 maart

  Eh nee, ben al niet zo’n trendvolger maar deze trend laat ik helemaal aan me voorbij gaan.

 8. Irma

  12 maart

  Hmmm nee ik sla deze trend maar even over!

 9. Tania

  12 maart

  Deze schoenen zijn totaal mijn ding niet. Vind ze lelijk en lomp

 10. Hahaha .. Nehh, ik sla deze trend helaas ook over. Verder ben ik ook vooral geen trendfollower maar draag ik gewoon wat ik lekker vind zitten.

 11. Bianca

  12 maart

  Wat een opvallende trend! In wit vind ik ze wel nog kunnen maar het moet niet te kleurrijk worden 🙂

 12. Alles behalve sexy maar toch hip!

 13. Als die schoenen comfortabel zitten zie ik er eigenlijk geen probleem in. Ik heb zelf vrijwel altijd sneakers aan omdat ik daar gewoon met mijn werk goed op kan lopen

 14. Lynn

  14 maart

  Nee dat is niet mijn ding.

 15. Ik vind ze leuk! Maar goed ik ben ook niet echt een meisjesmeisje en hou wel van een beetje stoer en lomp <3

 16. Manon

  22 maart

  Ik vind het altijd zo fascinerend dat celebrities van ieder lelijk ding een trend weten te maken 😛 Ben niet perse fan van deze lompe schoen, maar die met de felle kleurtjes is dan nog wel ok haha.

 17. […] LOVE IT OR HATE IT: THE DAD SNEAKER […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers