5 tips voor een Californië roadtrip

Californië tips

In de zomer van 2015 was het dan zover: ik zou samen met mijn tweelingzus een roadtrip door Californië maken. De Verenigde Staten: het land van de burgers, grote cola’s en het vrijheidsbeeld in New York. Het land waar ik een kleine obsessie voor heb ontwikkeld door het kijken van Laguna Beach (toch team Kristin na het kijken van seizoen 2) als twaalfjarige meisje. Als tweeëntwintigjarige zette ik voor het eerst voetstappen op dit continent en kon het avontuur beginnen! Een aantal tips en tricks voor een roadtrip door de prachtige staat Californië.

1. Airbnb is je vriendin. Of hostels, als je een aantal dagen in een verschillende stad wilt doorbrengen. Nou zaten wij in een erg goed, schoon hostel in San Francisco, dicht bij Union Square, maar dit kost al gauw rond de 80 dollar per nacht. Als je dus het criterium ‘een goed, schoon hostel’ hebt. Voordeel aan een hostel is wel dat ze vaak activiteiten organiseren. Voordeel van Airbnb is dat het hilarische verhalen op kan leveren. Zo sliepen wij in een eenpersoonstent in een tuintje in Venice Beach, dat kan ook niet iedereen zeggen. Of ik het direct aan kan raden, is een ander verhaal.

2. Houd er tijdens het rijden rekening mee dat alles niet in kilometers maar in miles aangegeven is. Dit scheelt al snel een aantal verkeerde of gemiste afslagen en zorgt voor een goede stemming in de auto.

3. De in-n-out-burger is totaal niet overrated, in een week tijd aten wij hier zeker drie keer. Omdat deze fantastische burgerketen vermeld is in Lonely Planet zijn de rijen niet om over naar huis te schrijven, maar hier mag je je niet door uit het veld laten slaan. Bestel de doubledouble-burger en mocht je ook nog zin hebben in friet, bestel dan de animal style (niet vergeten dat de friet ‘well done’ moet zijn, thank me later).

4. De rit over de Highway One is één groot feest, maar voor de fanatieke Big little lies kijker zal dit ook een feest der herkenning zijn: een stop maken bij de Bixy Bridge moet op de lijst.

5. Mocht je net als ik, zoals ik al heb aangegeven, alle seizoenen van Laguna Beach zes keer gezien hebben, dan kan ik aanraden in dit stadje een stop te maken. Je eindigt ineens in een oase van rust, wordt wellicht nog aangesproken door surferboys tijdens het drinken van een Starbucks drankje of je kunt even de benen strekken en meedoen met yoga op het strand.

Ik zou liever vandaag dan morgen nog een keer terug gaan naar dit gebied en deze vakantie staat nog steeds met stip op nummer één. Ik kan niet anders dan deze ode aan Californië afsluiten met de wijze woorden: Cali leads the way!


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

 1. je schrijft leuk en enthousiast over je trip : erg plezierig om te lezen!

 2. Wat een avontuur en heel leuk geschreven.

 3. Doet me zin krijgen om ook eens naar Californië te gaan.

 4. Ik ben een paar keer in Amerika geweest maar nog niet in California. Op de 1 of andere manier denk ik niet direct aan Amerika als ik er aan denk om een vakantie te boeken. Maar als ik er eenmaal ben is het meestal toch best leuk (en vooral leuk shoppen 🙂 )

 5. Een reis naar Amerika lijkt me inderdaad een enorm avontuur. Een prachtige ervaring!

 6. Wij willen binnen 2 jaar naar New York, ik zou nooit aan airbnb gedacht hebben, maar het lijkt me wel een heel avontuur 😀

 7. Ohh dit staat al zó lang op mijn verlanglijstje!

 8. Je hebt het zo pakkend geschreven dat ik bijna geneigd ben om ook een rit over Highway One te maken!

 9. Wat leuk schrijf je over je trip en de tips! Well done patatjes? Is er een andere variant dan? Rauwe patat?

 10. Carlijn

  11 mei

  Wat een tof artikel! Heb nu gelijk zin om naar Californië te gaan!

 11. Ko

  15 mei

  enthousiast stukje van een enthousiaste meid

 12. De in & out burger hebben wij overgeslagen tijdens onze westcoast roadtrip. Een Amerikaanse vriend van ons was woedend, hoe kun je nou de in & out burger overslaan!! Haha, moeten we misschien toch weer terug.

 13. Gaaf zeg, ik ga zelf naar Orlando over 3 weken. Heel veel zin in! Nog tips?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers