READING

6 tekenen dat je toe bent aan een nieuwe baan

6 tekenen dat je toe bent aan een nieuwe baan

tekenen dat je toe bent aan een nieuwe baan

We moeten allemaal werken voor ons geld en we hebben ook allemaal wel eens last van een mindere dag. Maar wanneer dit vaker voorkomt en je in een hele lange dip blijft zitten, dan herken je vaak de signalen niet meer. De signalen die je zeggen dat je toe bent aan een nieuwe baan. Ik vertel je vandaag (uit eigen ervaring) een aantal van deze tekenen!

Eind vorig jaar zat ik namelijk zelf in zo’n dip. Het heeft best wel even geduurd voordat ik inzag hoe veel en ernstig de signalen werden afgegeven. Na lang te hebben gepiekerd (zie punt 5) nam ik uiteindelijk de stap om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Aan welk signalen ook jij dit kan herkennen? Ik vertel het je hieronder.

1. Altijd moe

Zoals ik al zei zit iedereen wel eens in een dipje, maar wanneer je je altijd moe gaat voelen (ondanks een lange en goede nachtrust) dan is er meer aan de hand. Dit was ook bij mij het geval. Het voelde alsof de energie uit mijn lichaam werd gezogen en ik hiervoor geen nieuwe energie meer terug kreeg door bijvoorbeeld voldoening uit het werk.

2. Gebrek aan uitdaging en ambitie

Sta je niet meer te springen om een nieuwe opdracht of klant en/of wimpel je leuke projecten af? Dan mis je de ambitie. En nee, dat betekent niet dat je als persoon niet ambitieus bent. Waarschijnlijk is je werk niet meer uitdagend genoeg of beginnen werkzaamheden routine te worden. Dit is een duidelijk teken dat je wellicht op zoek moet gaan naar een nieuwe baan. Dit kan trouwens ook voortkomen uit onvrede voor bijvoorbeeld je salaris of andere arbeidsvoorwaarden.

3. Moeite met uit bed komen

Tuurlijk blijven de meeste mensen liever nog even in bed liggen, maar wanneer het je niet meer dagelijks lukt om uit bed te komen of een half uurtje na het opstaan opgewekt en fit te zijn, dan moet je zeker eens achter je oren gaan krabben. Mijn eerste gedacht bij het wakker worden was op het laatst vaak ‘ohhhh ik wil echt niet meer werken’ of ‘ohhhh daar gaan we weer’. Tja, dan wordt het lastig om nog de motivatie te vinden om op te staan. Dit is trouwens wel echt iets anders dan een avondmens die niet uit bed kan komen;).

4. Concentratie verlies 

Wanneer je net begint met een nieuwe baan, dan is elke opdracht/taak die mag doen leuk en spannend. Hierdoor kan jij je uren in een opdracht vastbijten. Maar wanneer dit het tegenovergestelde is, denk aan vaak afgeleid door de kleinste dingen, niet meer kunnen concentreren met collega’s naast je of de focus kwijt zijn, dan ben je misschien uitgekeken op deze taak en wordt het tijd voor iets nieuws.

5. Piekeren 

Dit was bij mij ook heel erg het geval. En dit bleef niet alleen bij werk, maar ging ook over op mijn prive leven. Ik had om elk klein dingetje keuzestress. Daarnaast lag ik ’s nacht vaak te piekeren over de kleinste to do’s die ik die dag daarna moest doen , terwijl ze eigenlijk niks voorstelde. Ik droomde zelfs over werk. Not good!

6. Je krijgt aanbiedingen of hebt interesse in vacatures 

Wanneer bedrijven geïnteresseerd in je raken is dat een teken dat je een goede kandidaat bent en andere geloven dat je meer kan dan dat je nu doet. Misschien was je nog helemaal niet aan het rondkijken, maar wanneer jij door andere benadert wordt kan dit wel een goed begin zijn.

Maar andersom is het ook. Bijvoorbeeld wanneer je opeens het idee hebt dat jij zelf overal om je heen vacatures van bedrijven ziet of op LinkedIn de banen suggesties je opvallen, dan ben je er onbewust al bezig met het zoeken naar iets nieuws en is het misschien toch tijd om je hier verder in te gaan verdiepen.

Herken jij je in deze signalen of ben jij nog helemaal op je plek bij je huidige baan?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Duidelijk en herkenbaar en zeker een teken om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Goed dat je dit hebt gedaan!

 2. hele duidelijke sigalen, vooral in combinatie met elkaar!

 3. Hele duidelijke signalen inderdaad. Heb ze zelf nooit zo gehad, mijn (ex)man wel. Vaak ook wel in combinatie met elkaar ^^

 4. Toevallig, ik heb net mijn laatste dag achter de rug van mijn baantje nadat ik ontslag had genomen. Ik herken me ook echt in de signalen!

 5. Dat zijn duidelijke signalen. Soms de omgeving en of de collega`s ook meegespeeld

 6. Dit zijn hele duidelijke signalen, het is lastig om de stap daadwerkelijk te nemen voor velen.

 7. Sofie

  16 mei

  Klopt helemaal! Ik herken me volledig!

 8. Klopt helemaal en ik herken mij hier dan ook wel in. Je kan het ook leuk beschrijven

 9. Mijn man heeft zijn ontslag gegeven op zijn werk, hij heeft veel van bovenstaande symptomen. Het was duidelijk tijd voor verandering 😉

 10. Goed dat je de signalen herkent. Soms is het ook goed om iets nieuws aan te gaan. Weer een nieuwe uitdaging.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers