READING

Dit heeft 7 jaar bloggen mij gebracht en geleerd

Dit heeft 7 jaar bloggen mij gebracht en geleerd

wat bloggen mij heeft geleerd en gebracht

In maart was het alweer 7 jaar geleden dat ik besloot te gaan bloggen. Ik was net aan mijn studie Media, Informatie & Communicatie aan de HvA begonnen, was op zoek naar een plek waar ik al mijn ideeën, inspiratie e.d. kwijt kon en volgde al een tijdje een aantal fashion blogs. Ik dacht, dat kan en wil ik ook! Zo gezegd, zo gedaan. Binnen een paar minuten stond daar via Blogspot de blog The New Girl In Town. 

Dit is nu dus alweer ruim 7 jaar geleden en er is veel verandert. Toch werk ik nog steeds met heel veel plezier aan The New Girl In Town en ben ik eigenlijk vooral heel trots op wat het mij allemaal heeft gebracht. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet!

1. Uitlaatklep voor mijn creativiteit

Ik heb altijd al leuk gevonden om creatief bezig te zijn. Toch heeft het lang geduurd voordat ik echt mijn creatieve uitlaatklep gevonden had. Muzieklessen, tekenen, knutselen, ik vond het allemaal eventjes leuk, maar hield het daarna niet lang vol. Dit veranderde toen ik mijn blog begon. Ik kon en kan nog steeds uren lang bezig zijn met mijn blog. Het is namelijk niet alleen het schrijven van artikelen, maar vooral ook het bedenken van nieuwe artikelen, planningen maken, ideeën uitwerken, social media bijhouden enzovoort.

2. Geleerd wat ik leuk vind om te doen

Door mijn blog en tevens ook mijn studie ben ik er echt achter gekomen wat ik echt leuk vind om te doen. Voordat ik mijn studie begon wist ik nog precies wat ik uiteindelijk wilde gaan doen. Dat ik de kant van media & communicatie op wilde was al wel duidelijk, maar wat ik echt leuk zou vinden om te doen niet. Dat veranderde toen ik met mijn blog begon. Ik kwam er al snel achter dat ik het leuk vond om online concepten en ideeën te bedenken, deze uit te werken en (online) zichtbaar te maken door middel van bijvoorbeeld social media.

3. Veel verschillende skills 

Wanneer je een blog hebt is het meer dan alleen het schrijven van artikelen of posts. Want je moet het wel ergens op kunnen plaatsen en het moet er ook goed uitzien? Ik heb de afgelopen jaren dan ook veel geleerd over onder andere het bouwen van je eigen website/blog, HTML, SEO, fotografie, fotobewerking en social media. Maar nog even terugkomend op het schrijven, dat kan je echt leren. Ik ben het bewijs! Door het veel te doen, ontwikkel je een eigen schrijfstijl en krijg je er steeds meer feeling voor. Het wordt ook steeds gemakkelijker.

4. Stages (in het buitenland)

Door mijn blog merkte ik dat ik tijdens mijn studie sneller en ‘makkelijker’ aan een stage kon komen. Veel bedrijven zagen mijn blog als een voordeel en goede ervaring. Hierdoor had ik altijd een stapje voor op andere stagiaires die deze ervaring niet hadden. Toen ik net een jaar mijn blog had moest ik voor mijn studie stage gaan lopen. Ik had nog helemaal geen een idee waar ik dat wilde gaan doen totdat ik via mijn blog een mailtje ontving van het bedrijf STYLIGHT in München. De Nederlandse website ging binnenkort live en ze zochten nog stagiaires. De vraag was of ik misschien nog mensen kende die stage wilde lopen en/of hier iets mee kon doen op mijn website. Yes, me me me! Na een sollicitatie via Skype woonde ik iets meer dan een maand later in München.

Ook bij mijn tweede stage ging het op een soortgelijke manier. Ik was via mijn blog uitgenodigd voor een event bij PR bureau in Amsterdam. Daar raakte ik aan de praat met één van de eigenaren en zij vertelde mij dat ze altijd op zoek waren naar stagiaires. Een week later kwam ik op sollicitatiegesprek en werd ik aangenomen.

5. Veel leuke en inspirerende mensen ontmoet

Door mij blog heb ik ontzettend veel leuke, nieuwe en inspirerende mensen ontmoet. Zowel mede-bloggers en (Instagram) Influencers, als connecties bij bedrijven en PR bureaus. Vooral van mijn connecties met mede-bloggers en influencers heb ik de afgelopen 3 jaar dat ik bij een PR bureau werkte veel profijt van gehad.

6. Ondernemen en huidige (droom) baan

Door het bloggen ben ik er niet alleen achter gekomen wat ik leuk vind om te doen, maar weet ik ook dat ik ondernemen een enorm leuke uitdaging vindt en dat ik graag mijn kennis en ervaringen deel met andere ondernemers en bedrijven. Eind 2017 heeft mij dat doen besluiten om mijn vaste baan als PR Consultant bij een PR bureau op te zeggen en te gaan doen wat ik echt leuk vind om te doen. Sinds begin dit jaar ben ik dan ook mijn eigen bedrijf ‘To Get There Media‘ begonnen. Met To Get There Media help ik ondernemers en bedrijven bij het vergroten van hun (online) zichtbaarheid door middel van Social Media & Online Marketing.

Wil jij zelf een blog starten? Lees dan hier wat je daar voor nodig hebt! 


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Wat leuk om te lezen wat het je allemaal gebrachte heeft! Ik kan me goed vinden in de eerste twee punten. Heerlijk om creatief bezig te zijn op je eigen blog!

 2. 7 jaar… dat is al een lange tijd, wat fijn dat je er zoveel plezier aan hebt & al zoveel mee/door bereikt hebt!

 3. heel knap dat je het al 7 jaar volhoudt. Ik snap je volledig, dat je dit alleen maar kunt doen , als je er plezier in hebt. Ook je creativiteit er in kwijtkunnen herken ik helemaal. Gewoon heerlijk om te doen !

 4. Wat leuk dat je ook makkelijker een stageplek vond door je blog zeg! Dat vind ik echt een verrassende! Leuk om te lezen.

 5. Wat leuk om te zien wat je allemaal al bereikt hebt! Zo inspirerend om te lezen 🙂

 6. Heel erg leuk om te lezen! Wat heb je mooie kansen gekregen door het bloggen. Het is inderdaad een soort online portfolio van wat je kan en dus heel nuttig als je jezelf wilt presenteren. Wat tof dat je je eigen bedrijf bent gestart!

 7. Danilya

  11 mei

  You go girl!!

 8. Zo leuk om te lezen! Waauw 7 jaar is al lang. Ik ben nog lang niet zo ver als jij. Maar door te bliggen leer je elke dag weer bij. Ik ben benieuwd waar het bloggen mij zal brengen 🙂

 9. Ook voor mij is het bloggen een leuke uitlaatklep waar ik niet alleen lekker kan schrijven maar ook mijn foto’s kan delen. Ik blog al sinds 2002 maar in het begin was het veel meer een soort van online dagboek maar in beide gevallen geldt dat ik er nog steeds ontzettend veel plezier aan beleef.

 10. Wat goed dat je voor jezelf bent begonnen. Altijd je ambities volgen. Leuk item ook en mooie dingen bereikt!

 11. Wat gaaf om te lezen hoe het bloggen voor jou heeft gewerkt, ga zo door!

 12. Eva

  11 mei

  Wat leuk wat het je allemaal gebracht heeft. Het creatieve gedeelte is vind ik vooral het fijnste!

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

 13. Mark van essen

  11 mei

  Leuk om te lezen dat je je passie bent gaan volgen en je eigen onderneming bent gestart. Succes!!

 14. Amai dat is al een hele poos bezig. Wat leuk dat je daardoor in München hebt kunnen studeren. Veel succes ook met je bedrijf.

 15. Wat een leuke dingen heeft jou blog je gebracht. De leuke contacten met verschillende brijven en eventueel in stage vorm (nog niet eens persee voor school) hoop ik ook ooit voor mijn blog te bereiken!

 16. Wat een leuke dingen heeft jou blog je gebracht. De leuke contacten met verschillende brijven en eventueel in stage vorm (nog niet eens persee voor school) hoop ik ook ooit voor mijn blog te bereiken! Super gaaf hoor!

 17. leuk om te zien, hoe je je hierin ontwikkelt! En zeker: schrijven kan je leren!

 18. Bas

  11 mei

  Wat een blog allemaal voor je kan betekenen. In zeven jaar is er veel voor je veranderd en wat komt er in de toekomst nog je kant op?

 19. Wat leuk om te lezen hoeveel successen je er eigenlijk uit hebt gesleept! Heel veel succes met je eigen onderneming 🙂

 20. Leuk om te lezen! 🙂

 21. Het bloggen heeft je mooie dingen gebracht, fijn ook dat je op die manier aan stages kon komen.

 22. Ik herken er wel wat van: door mijn blog vond ik een droomjob! 😉

  fijn, hè!

 23. Leuk om met je mee te lezen en door te bloggen gaat er inderdaad een bijzondere wereld open. je leert er dagelijks zoveel door!

 24. Hoi Laura, superleuk om te lezen. En inderdaad je ontwikkelt jezelf door er niet alleen over na te denken maar het ook gewoon op te schrijven. In elk geval leuk geschreven dus aan je blog skills te zien heb jij je flink ontwikkeld!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers