READING

Nieuwe hotspot in Utrecht: The Streetfood Club

Nieuwe hotspot in Utrecht: The Streetfood Club

Utrecht is een nieuwe hotspot rijker. En wat voor één! Aan de Janskerkhof is namelijk sinds kort The Streetfood Club gevestigd. En dat betekent niet alleen heerlijke ‘streetfood’ gerechten, maar vooral ook een waanzinnig interieur. 

Woon je in Utrecht, ben je er vaak te vinden of ken/volg je op social media mensen die er wonen? Dan kan deze hotspot je bijna niet ontgaan zijn. Ook ik zag het meerdere malen voorbij komen en besloot er twee weken geleden ook heen te gaan met vrienden. Wat The Streetfood Club nu een echte hotspot maakt? Ik vertel het je hieronder.

Instagram walhalla

En dat is eigenlijk nog een understatement. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken bij binnenkomst. Mijn handen begonnen meteen al te jeuken, overal zijn er geweldig hoekjes en plekjes waar je gewoon foto’s van MOET maken. Het begint eigenlijk al buiten bij het terras. Die staat namelijk vol met roze picknicktafels. Eenmaal binnen word je ontvangen in een prachtige, serre-achtige ruimte waar je echt je ogen uitkijkt (zie foto hierboven). Dat dak, die planten, die bank, die stoelen. Neem vooral even de tijd om het in je op de nemen en foto’s te maken, want hier blijft het niet bij. The Streetfood Club heeft namelijk ook nog ‘de roze kamer’, een hele roze ruimte (had zo in dit lijstje met roze restaurants gepast) en een ruimte met een waanzinnige bar met DJ (die de hele avond leuke old school R&B deuntjes draait), een open keuken en een fantastisch jungle behangetje. Instagrammers eat your heart out!

De streetfood

Oke, dat interieur is natuurlijk geweldig. Maar het is en blijft natuurlijk een restaurant. Wat je er kan eten? Bij The Streetfood Club kan je vanaf 10 uur ’s ochtends terecht voor een all-day brunch en ’s avonds voor een heerlijk avondje met streetfood en cocktails. Aangezien wij er in de avond waren, kan ik je niet veel vertellen over de brunch. Maar het streetfood menu ’s avonds is in ieder geval erg uitgebreid met gerechten van over de hele wereld. Denk aan dim sum, springrolls, taco’s, maar daarnaast ook nog veel andere vega, vlees en visgerechten. Aangezien het streetfood is, zijn het allemaal kleine porties die je makkelijk met elkaar kan delen. Ideaal, zo kan je veel van de kaart proeven;).

Wat ik heb gegeten? Wij bestelde onder andere Fried Duck Spring Rolls, gyoza met kip, Chicken Teriyaki, het Frietje Rendang (zoete aardappel friet met runder rendang en Deense kaas), Rendang Bao en B.B.B. (zwarte Bao bun met geroosterd buikspek). Stuk voor stuk heerlijk! De volgende keer ga ik ook zeker de sprinrolls (van rijstvellen) en taco’s proberen!

https://www.instagram.com/p/Bf6IOz6lwqV/?taken-by=thestreetfoodclub

Cocktail time

Daarnaast hoor en lees ik ook veel goede verhalen over de cocktails hier. Helaas hebben wij er uiteindelijk geen een genomen, maar hiervoor ga ik zeker snel weer eens terug. Ze hebben namelijk een aardig lange cocktail kaart met signature cocktails, Gin and Tonics, maar ook alcoholvrije- en low in alcohol cocktails. Wat het nog eens extra leuk maakt, is dat de cocktails namen hebben zoals ‘Prince Harry of England iced tea’, ‘Hello Kitty candy’, ‘Bao Bae’ en ‘Let’s get Spanish’. 

https://www.instagram.com/p/BgS06ZGD_K1/?taken-by=thestreetfoodclub

https://www.instagram.com/p/BfP9GtrFWG5/?taken-by=thestreetfoodclub

https://www.instagram.com/p/Bgnd99blujW/?taken-by=thestreetfoodclub

 

Ga/wil jij deze hotspot ook snel bezoeken? 

The Streetfood Club neem helaas geen reserveringen aan, maar op de website vind je wel een traffic indicator. Deze geeft aan hoe druk het is en of je moet wachten op een tafeltje. Op dit moment van schrijven (zondagavond om 6 uur) geeft de indicator het volgende aan: ‘We will have a table for you tonight, but you might have to wait a little…’. Ook wij moesten wachten op een tafeltje, maar het wachten was het helemaal waard. En de tussen tijd kan je genoeg foto’s maken van het interieur;).

The Streetfood Club
Janskerkhof 9, Utrecht
Dagelijks open van 10.00 uur tot laat


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. Wat een geweldige toffe hotspot! I love it. <3
    Super tof vind ik het.
    Liefs,
    Evelien

  2. Jaaa! Dit staat heel hoog op mijn lijstje. Dit ziet er zo lekker en mooi uit! 😀

  3. Dit ziet er mooi uit en de foto’s zijn erg inspirerend. Bedankt voor deze tip. We gaan het onthouden!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers