READING

Op vakantie naar Aruba? Dit zijn mijn tips

Op vakantie naar Aruba? Dit zijn mijn tips

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik voor werk een weekje naar Aruba mocht. We zouden daar enkele dagen verblijven voor werk, maar hadden ook nog een twee weekenden waar we het eiland hebben leren kennen. En man oh man wat zou ik graag nog eens terug gaan. De relaxte sfeer, de prachtige stranden en leuke strandtentjes, het is de perfecte  strandvakantie bestemming. 

Wanneer je aan de Nederlandse Antillen denkt als vakantiebestemming dan weet ik zeker dat de meeste Nederlanders voor Curacao kiezen, maar het kleinere eiland Aruba is ook zeker het overwegen waard. Ga jij binnenkort naar Aruba of overweeg je die kant op te vliegen? Dan geef ik je graag een aantal tips!

Stranden

Aruba is de ultieme vakantiebestemming als je zon, zee & strand wilt. Stranden zijn er dan ook genoeg en de volgende drie waren mijn favoriet.

Baby beach

Dit strand ligt in het zuidelijkste deel van Aruba en is echt een paradijs. Ik denk dat dit het strand is met het witste zand en het blauwste water dat ik ooit heb gezien. Ondanks dat het best een bekend strand is, was het er heel rustig. Een groot pluspunt vind ik dat het water heel ondiep is en je heel ver de zee in kan lopen zonder dat je hoeft te zwemmen. Ik word namelijk altijd een beetje paniekerig als ik de bodem van de zee niet meer kan zien;).

https://www.instagram.com/p/BVz5uVBj-07/?taken-by=lauraboogers

Eagle beach

Eagle beach wordt gezien als een van de mooiste stranden van de Caraïben. Het is het ultieme bountystrand en is een stuk groter en breder dan Baby Beach. Naast het heldere water en het zachte witte zand, is het ook het strand waar je de meest gefotografeerde bomen van Aruba vind, namelijk de fofoti boom (Dat zijn natuurlijk niet de palmbomen op de foto hieronder). Deze bomen hebben een gedraaide stam en groeien richting de zee. Daarnaast ligt dit strand vlakbij Palm Beach, het toeristische centrum van Aruba.

https://www.instagram.com/p/BVN65L2DHpd/?taken-by=lauraboogers

Arashi beach

Dit strand kwamen wij per toeval tegen toen we op de terugweg waren van ons bezoek aan California Lighthouse (zie verderop in het artikel). Dit strand trok ons aan omdat het klein en heel rustig was met fijne hutjes waar je onder in de schaduw kon liggen. Het schijnt dan ook favoriet te zijn bij de lokale bevolking. Arashi beach ligt in het Noorden van Aruba.

https://www.instagram.com/p/BVhyZz5jQo0/?taken-by=lauraboogers

Eten en drinken

Bij een zon, zee & strand vakantie horen natuurlijk ook lekker eten, drankjes en cocktails (het liefst natuurlijk op het strand). Op Aruba zijn hiervoor genoeg mogelijkheden en dit zijn mijn favorieten.

Moomba beach

Moomba beach is een strandtent in/op palm beach. Het is een strandtent waar je overdag heerlijk kan relaxen op een strandbedje, kan lunchen & dineren, maar waar vooral ook de hele dag een bruisende bar te vinden is. Je kan je hier echt van ’s ochtends to ’s avonds vermaken. Met als afsluiter een mooie zonsondergang.

https://www.instagram.com/p/BVcgzvFDg7D/?taken-by=lauraboogers 

Bugaloe

De dag dat wij aankwamen zijn we ’s avonds voor cocktails en de zonsondergang naar Bugaloe in Palm Beach gegaan. Dit is een bar/restaurant op De Palm Pier. Ze hebben alle ingrediënten voor een geweldige avond: live-entertainment (door bands of personeel dat korte optredens geeft), drankjes, hapjes en prachtig zee-uitzicht en zonsondergang. Na deze eerste keer zijn we nog twee keer teruggegaan. Een keer ’s avonds om te eten en een keer tijdens de lunch om nog even te werken (dus ook zeker een goede wifi-spot;).

https://www.instagram.com/p/BWXN4hoDk6T/?taken-by=lauraboogers

The West Deck

The West Deck is een restaurant vlakbij Oranjestad en is een beetje te vergelijken met Bugaloe. Het restaurant bevindt zich namelijk op een groot houten terras op een wit zandstrand aan het water. Je krijgt hier echt het Caribische en lokale gevoel. Je kan hier genieten van lunch, diner of gewoon een drankje, met gegarandeerd zee-uitzicht.

https://www.instagram.com/p/BVYEG5Hj_za/?taken-by=lauraboogers

Screaming Eagle

Veel van de restaurants en het eten op Aruba is heel erg Amerikaans, vet, veel en gefrituurd. De meeste toeristen op Aruba komen namelijk ook uit Amerika. Wil je echt goed en wat chiquer uit eten? Dan moet je naar Screaming Eagle gaan. Dit restaurant werd in 2015 uitgeroepen tot het nummer 1 restaurant in de Cariben. Van vlees en vis tot heerlijke wijnen en likeurs van over de hele wereld. Ga je met je vriend of vriendin hier eten? Ga dan voor ‘diner-in-bed’. Je krijgt dan op comfortable loungebedden je diner. Heel romantisch!

Sightseeing

Maar Aruba is meer dan heerlijke stranden, strandtenten, eten en drankjes. Er valt ook zeker wat te zien op dit eiland.

Aruba Aloe Museum en fabriek

Overal waar je kijkt op Aruba zie je Aloë Vera planten staan. De helende plant is dan ook nummer een export product van Aruba. Op de Hato plantage werd de eerste Aloë Vera op Aruba geplant en het is nog steeds de plantage waar de producten voor het merk Aruba Aloe worden gemaakt. Bij de plantage en fabriek is een ook klein museum gevestigd waar je dagelijks rondleidingen kan krijgen en meer kan leren over deze bijzondere plant en zijn eigenschappen, de geschiedenis en de productie van de producten. Vooral als je een beauty fanaat bent kan je hier je hart ophalen. Je kan hier namelijk ook alle Aruba Aloe producten kopen. Zoals je hier hebt kunnen lezen ben ik groot fan van de producten.

https://www.instagram.com/p/BVl0FVcjmzs/?taken-by=lauraboogers

Nationaal park Arikok

Aruba heeft ook een nationaal park. In dit park kan je met de auto rondrijden en genieten van de verschillende landschappen. Arikok National Park is heeft namelijk prachtige grotten, originele Indiaanse rotstekeningen, bijzondere landformaties en je vind er ook zeldzame dieren, bomen- en plantensoorten die je alleen op Aruba vindt. Het is echt een prachtig en bijzonder park om doorheen te rijden.

Daarnaast heb je in dit park ook een natuurlijk zwembad, genaamd ‘natural pool’. Helaas ben ik daar niet geweest, maar het schijnt wel echt een aanrader te zijn. De rotsen aan de kust rondom Arikok National Park vormen op één plek een afgebakend zwembad waar zeewater in stroomt. Het is wel even een tocht om er te komen, maar dan kan je wel zeggen in een bijzonder zwembad te hebben gezwommen.

California Lighthouse

Wil je een 360 graden uitzicht over het eiland hebben? Dan moet je naar de bekende California vuurtoren gaan. De vuurtoren staat dichtbij het noordwestelijke punt van het eiland en geeft je een prachtig uitzicht over Aruba. Daarnaast is bij de vuurtoren ook een restaurant gelegen, genaamd Faro Blanco, waar je vanaf het prachtige terras kan genieten van een lunch of diner met uitzicht.

https://www.instagram.com/p/BVzSS0vD84T/?taken-by=lauraboogers

Verblijf

Tijdens mijn (werk) bezoek op Aruba verbleef ik in een van de appartementen van Pauline’s appartements. Zeker een aanrader als je liever niet voor een hotel gaat en wat meer vrijheid wilt. Ze hebben verschillende appartementen, van kleine tot groot, welke met elkaar verbonden zijn door een mooie tuin en gezamenlijk zwembad met heerlijke hangmatten.

https://www.instagram.com/p/BVunDeiDwUz/?taken-by=lauraboogers

Ben jij wel eens op Aruba geweest en/of zou je er nog wel eens heen willen?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Wat een mooi artikel en wat een mooie foto’s. wat is er veel te zien en te beleven en wat een goede tip voor het verblijf.

 2. wat een prachtige foto´s! je enthousiasme straalt er van af. Ik weet niet of het mijn ideale vakantie zou zijn : na twee dagen aan het strand heb ik het meestal wel gezien..

 3. Wat een uitgebreid verslag en dat in een week. Zou er zo naartoe willen. Heerlijk!

 4. Ik ben jaloers op die mooie foto’s! Ik ben nog nooit op Aruba geweest, maar het ziet er fantastisch uit 🙂

 5. Waaaauw super mooi! Ik ben op Cuarcao geweest maar bij Aruba heb ik altijd een beetje het idee dat het overspoeld wordt door Amerikanen. Valt wel mee misschien? Jij bent in ieder geval op hele gave plekken geweest!

 6. Wat een super foto’s en een leuk verslag. Het lijkt me heel leuk en fijn om dit een keer te bezoeken. Ik wel zeker een keer baar Aruba.

 7. Wat een heerlijke foto´s, krijg meteen zin in vakantie! Aruba zou ik ooit wel een keer naartoe willen.

 8. Kaylee

  16 mei

  Wat gaaf! En toffe foto’s! Ben je meteen gaan volgen @ instagram!

 9. Mooie foto’s!!! Ik krijg zelf zin in een zonnige vakantie als ik die zie!! Ik ga je ook volgen op Instagram!

 10. Wauw wat een prachtige plaatjes zeg!! Ik ben zo gek op blauwe zee en witte stranden, kan er echt gelukkig van worden.

 11. bedankt voor de tip, het ziet er heerlijk en relaxt uit!

 12. Gaaf Aruba, toch even op mijn bucketlist zetten na je verhaal gelezen te hebben thanks;)

 13. Wat leuk dat je voor je werk naar Aruba mocht zeg! Het ziet er heel mooi uit daar.

 14. Ik ben nog nooit op Aruba geweest, wel op Curaçao. Hoe heerlijk is het om in een hangmat in de zon te liggen. Extase.

 15. Moomba beach lijkt me ook een fijn plekje om een mooie zonnige dag door te brengen!

 16. Oh ik heb nu helemaal zin om naar Aruba te gaan! De ABC landen staan alle drie nog op mijn lijstje. Wanneer ik ga, dan zoek ik zeker deze tips er weer bij.

 17. Het lijkt me absoluut een prachtig eiland, misschien dat het er ooit nog eens van gaat komen.

 18. An

  17 mei

  Oh wauw!!! Ik zou zo willen vertrekken.

 19. ah wauw ziet er zo prachtig heen! wil heel graag nog eens naar aruba wel al in curacao geweest

 20. Ik ga nu zeker ook een keer!

 21. op de foto’s! Zo te zien en te horen een geweldige plek voor een heerlijke vakantie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers