READING

5 tips om relaxed op vakantie te gaan

5 tips om relaxed op vakantie te gaan

relaxed op vakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat de meesten van een welverdiende vakantie gaan genieten. Ondanks dat we op vakantie gaan om te relaxen, brengt een vakantie vaak ook een hoop stress met zich mee. Vooral bij het voorbereiden. Dit is ook gebleken uit onderzoek van Nationale-Nederlanden. Slechts de helft van de Nederlanders gaat namelijk relaxed op vakantie. Count me in! Toch wordt de stress met de elke nieuwe reis minder en dat komt door een aantal fijne tips, die ik vandaag ook met jullie ga delen. Ready?

Koffers inpakken

Voor vrouwen is de grootste stressfactor de koffers inpakken en daar kan ik mij helemaal in vinden. Heb je ook altijd heb idee dat je iets vergeet of te weinig kleding mee hebt? Maak dan gebruik van een inpaklijst. Zo weet je zeker dat je niks vergeet. Ik gebruik al een paar jaar zo’n lijst en ik kan je vertellen dat ik me daardoor een stuk relaxter voel. Vind hier de inpaklijsten die ik gebruik voor een zon- en relaxvakantie en voor een citytrip.

En heb je nog steeds het gevoel dat je iets vergeet of ben je daadwerkelijk iets vergeten? Je moet maar zo denken, als je maar de spullen bij je hebt die je niet op je vakantieadres kan kopen (passoort, tickets, geld, telefoon, medicijnen e.d.)

Draag je werk op tijd over 

Alleen een out-of-office-reply werkt niet. Zorg dus dat je jouw verantwoordelijkheden goed overdraagt, anders blijft het werk zich alleen maar opstapelen tijdens je vakantie. Begin op tijd met je overdracht, zorg dat je op tijd begint met afbouwen van het aantal klussen (mocht dit mogelijk zijn), bepaal de prioriteiten (welk werk moet echt gedaan worden tijdens je vakantie), zorg dat iedereen weet bij wie hij of zij moet zijn voor vragen en last but not least, maak afspraken over je bereikbaarheid tijdens de vakantie.

Als je dit allemaal netjes en goed achterlaat, kan je het werk echt sneller afsluiten.

Neem een paar dagen eerder vrij

En heb je dan eindelijk alles overgedragen en je laatste werkdag gehad, ga dan niet gelijk de dag daarna op vakantie. Geef je zelf een paar dagen de tijd om te wennen aan het niet-werken. Ook dan geen mail en telefoontjes. Zo kom je alvast een beetje tot rust en kan je vanaf dag één helemaal relaxed zijn op vakantie.

Plan een activiteit en/of bewaar plekken waar je naartoe wilt

Hoewel sommigen het misschien fijn vinden om helemaal niks te hoeven doen, ben ik dat vaak na een paar dagen wel zat. Ik ben gewoon niet gemaakt om 2 weken lang op dezelfde plek op het strand of bij het zwembad liggen. Daarom vind ik het altijd fijn om van te voren al uit te zoeken wat er te zien en te doen is op de vakantiebestemming. Van de mooiste stranden en uitzichten tot steden en hotspots zoals restaurants. Zo voorkom je ook op vakantie de dagelijkse sleur!

Extra tip: sla dit alles op in je Google Maps. Hier kan je namelijk echt bijna alles (restaurants, bezienswaardigheden, stranden e.d.) opslaan door ze bijvoorbeeld een sterretje of hartje te geven. Mijn Google Maps staat er echt vol mee! Als ik iets op internet tegenkom, sla ik het gelijk in Google maps op. En… als je geen internet hebt, dan kan je deze kaarten ook downloaden zodat ze ook offline zichtbaar zijn.

Bewaar belangrijke documenten online en offline

Maak voordat je op vakantie gaat een papieren kopie van je identiteitsbewijs of paspoort en bewaar deze in je koffer. Maar bewaar het ook online, net als je boardingpass en informatie van je verblijf. Zo heb je altijd een back-up!

Wat zijn jouw tips om relaxed op vakantie te gaan?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Frederique

  21 juni

  Ja je werk goed en tijdig overdragen is echt belangrijk anders blijf je ermee zitten, zelfs onbewust. Qua inpakken ben ik heel makkelijk, ik gooi binnen een half uurtje wat dingen in de koffers van de kids en van mezelf, check de echte belangrijke dingen (geld, tickets, paspoort) en klaar is kees. Hoe erg kan het zijn als ik dan wel iets vergeet? Een bikini of een opblaasbal, nou dan koop ik het ter plekke wel 😉

 2. Vooral die om van te voren al vrij te nemen vind ik heel goed. Zo voorkom je dat de overgang te groot wordt.

 3. Goeie tips, alleen lukt die tip om een paar dagen eerder vrij te nemen mij niet … ik heb nooit vakantiedagen genoeg over om dat te kunnen doen haha!

 4. Goede tips! Zeker het bewaren van plaatsen die je wilt bezoeken!

 5. Goede tips, ik gebruik inderdaad altijd een paklijst en bekijk van te voren het weer op de bestemming zodat ik de goede kleding meeneem.

 6. Hele fijne tips, gebruik er zelf ook al een paar! xo

 7. Fijne tips! Vooral het eerder vrij nemen, maak ik vaak gebruik van. Dan ga je toch net wat lekkerder op vakantie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers