7 tips voor shiny haar

7 tips voor shiny haar

Vandaag de dag heb ik shiny haar, maar er was een tijd dat je wellicht mijn haar had verward met een bosje stro. Vanaf mijn, ik gok, 14e tot ver na mijn 21e levensjaar stijlde ik mijn haar elke dag. Elke. Dag. Het stomme is nog wel dat als ik er op terug kijk, dit totaal niet nodig was. Mijn haar zit serieus prima zonder stijlen en zelfs zonder föhnen, maar omdat ik het zo had beschadigd, moest ik wel doorgaan met het stijlen. Enfin, ik weet als geen ander hoe je kapsel je veel stress kan bezorgen en daarom heb ik dan ook wat tips verzameld om gezond haar te krijgen.

1. Luister: gooi je stijltang weg. Dit klinkt misschien drastisch maar je moet sterk zijn. Je gaat even door een awkward phase waarin je haar gewoon niet heel mooi is, omdat het beschadigd is. Indien je wel je haar wil stijlen of föhnen (eens per half jaar a.u.b.), gebruik dan een goed werkende heat protector. Maar bedenk: houd vol en het gaat je bakken met tijd schelen!

2. Je haar moet eigenlijk goed zitten nadat het geknipt is. En het is misschien min of meer ook een vorm van ‘haar’ acceptatie (je hebt nou eenmaal een slag in je haar en geen stijl haar, wat ook prima is!). Daarnaast: word vrienden met je haar. Dit klinkt misschien iets te zweverig voor je en zo klonk het ook voor mij. Een kapster sprak deze wijze woorden ooit tegen mij en ik was het zo compleet met haar oneens omdat ik ervan overtuigd was dat mijn haar niet in een goed model kon zitten zonder het te moeten stijlen. Maar:

3. Dit is nu mijn vaste kapster! Dus mijn volgende tip: vind iemand die echt begrijpt wat jij wil. Dus niet die kapper die elke keer weer laagjes in jouw haar knipt, terwijl dit totaal niet bij jouw haartype en hoofd past. Al knip je elke keer maar een paar centimeter er van af: als het daarna goed zit, is het echt het geld waard. Ik kan ook aanraden echt een keer in de twee of drie maanden naar de kapper te gaan. Mijn haar is nu beduidend langer dan toen ik maar een keer in het half jaar ging (shame on me). Eigenlijk gaan de meeste mensen die ik ken ook maar eens per half jaar, dus doe ik net alsof ik Oost-Indisch doof ben wanneer ze me weer belachelijk maken omdat ik weer naar de kapper ben geweest.

4. Ik weet dat je je haar niet elke dag moet wassen, maar ik houd gewoon van fris haar (en af en toe was ik het om de dag). Wat ik dan wel handig vind: af en toe wisselen van shampoo. Dus niet een fles opmaken en daarna een nieuwe kopen, maar elke week een keertje wisselen. Hierdoor zit mijn haar beter, maar ik weet niet of dit wetenschappelijk bewezen kan worden.

5. Deze valt ook in de categorie ‘geen idee of dit wetenschappelijk bewezen kan worden’, maar sinds ik calcium en magnesium slik groeit mijn haar veel sneller dan voorheen. (Daarnaast groeien mijn nagels ook veel sneller en nagels en haar bestaan uit hetzelfde materiaal).

6. Biosilk. Biosilk. Ik zweer bij Biosilk Silk Therapy Serum. Een klein beetje in je haar nadat het gewassen is of wanneer het net te veel pluist en het lijkt alsof je gisteren nog vers geknipt van de kapper bent gekomen! (Let op: niet de Biosilk Silk Therapy Lite-variant, deze ruikt niet zo lekker en werkt ook minder goed).

7. En als laatste tip: als je het hebt gewassen, wrijf het dan niet droog alsof je een hardnekkige vlek uit het tapijt wilt krijgen, maar dep het droog en laat het daarna gewoon aan de lucht drogen.

Ik gok dat voor iedereen het gezegde ‘als je haar maar goed zit’ wel opgaat, dus heb jij nog een lifechanging (of nouja: hairchanging) tip: share it!


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

 1. Handige tips mijn haar is mij ook heilig dus ik gebruik heel weinig warmte bronnen. Ik heb nu ook een fohn met koude lucht zodat ik toch een klein beetje in model kan blazen maar gebruik dit maar heel weinig en altijd alsnog een beschermer erin

 2. Lodi

  19 juni

  Dat natte haar deppen, moet ik ook eens doen, ik wil het altijd wel graag droog wrijven. En een vaste kapster heb ik hier ook, zij weet precies wat ik wil en doet het altijd prima en hier magneet juist wel minder snel groeien ( kort haar he!)

 3. Irma

  19 juni

  Wat een goede tips, dankjewel! Ik stijl mijn haar gelukkig al nooit, maar ik kan me wel voorstellen dat het niet al te best is voor je haar.

 4. Oeh hele fijne tips, hier kan ik wel wat mee!

 5. Leuke tips!!

 6. Prachtige haren hebben de dames op de foto! Ik zou dat ook graag willen, maar mijn haar is helaas best pluizig.

 7. Fijne tips! Niet allemaal voor shiny hair in mijn ogen.. (al helemaal niet elke dag wassen)

 8. Hier zitten echt een aantal goede tips bij! Sinds ik ben gestopt met mijn haar föhnen, ziet het er een stuk beter uit 🙂

 9. Rory

  20 juni

  Ik ben heel voorzichtig met mijn haar de laatste jaren. Ik gebruik alleen nog ‘goede’ shampoos (define: goed. I know) en ben ontzettend blij met een nieuwe ‘gadget’ waar ik nog over ga schrijven. De hair turban van Aquarius. Nooit meer wrijven of deppen van mijn haar. Een serum waar ik heel blij mee ben is de rice bran oil van Aveda. Reteduur (boven de 30 euro) maar ik doe er járen mee en het werkt als een tierelier. Sowieso heb ik meerdere olies en serums. Ik geloof inderdaad wel in het afwisselen. De steiltang heb ik amper gebruikt en snel weg gegeven. Een vaste kapper heb ik sinds een aantal jaren en ik ben heeeeel blij met hem.

 10. Wat een fijne tips, dankjewel! Leuk geschreven ook! 🙂

 11. Fijne tips! Heir ga ik zeker gebruik van maken met mijn grote bos krullen. Het lukt me niet altijd, Thnx.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers