READING

Review: wat ik van de iPhone 8 Plus Gold vind

Review: wat ik van de iPhone 8 Plus Gold vind

iPhone 8 Plus Gold 64GB

Ken je dat gevoel, dat je niet kan wachten tot je een nieuwe telefoon mag en je vanaf de dag dat je mag verlengen in de winkel staat te trappelen? Dat had ik drie maanden geleden. Uiteraard had ik allang voordat ik naar de winkel ging bedacht welke telefoon ik wilde, namelijk de iPhone 8 plus. Waarom deze telefoon en wat mijn ervaring met deze telefoon is na 3 maanden gebruiken? Ik vertel het je in dit artikel! 

64 GB aan geheugen 

Voor de iPhone 8 Plus was ik in het bezit van een iPhone 6s en ik moet eerlijk bekennen dat het een prima telefoon was. Op een ding na dan. Het geheugen. Ik had namelijk een telefoon met 16GB en it was driving me crazy!! k. De telefoon was continu vol. Mijn liefde voor altijd en overal foto’s maken werd minder (ik kon gewoonweg geen foto’s meer maken door te weinig opslag) en ik heb mijn telefoon het laatste jaar 4 keer naar fabrieksinstellingen gezet, zodat ik dan weer een tijdje de helft aan geheugen erbij had.

Maar nu…. Nu heb ik vier keer zoveel geheugen en ik kan je vertellen dat het een hele verademing is. Ook heb ik voor €0,99 per maand 50GB aan iCloud geheugen, dus ik hoef mij de komende tijd geen zorgen meer te maken. Ik kan weer al mijn favoriete applicaties op mijn telefoon zetten en non stop foto’s maken.

Portretfunctie

Over foto’s maken gesproken, de belangrijkste reden dat ik voor de iPhone 8 Plus ben gegaan is vanwege een nieuwe en speciale camerafunctie die de normale iPhone 8 niet heeft…. de Portretfunctie. Door deze functie kan je foto’s met diepte-effect maken en/of bewerken, wat betekent dat de foto gefocust is op één plek of object en de achtergrond vervaagd wordt. Net als bij een spiegelreflexcamera. I just love it! Het enige verbeterpunt is dat de functie tot nu toe alleen werkt tot maximaal 2,5 meter afstand. Wie weet wordt dit in de toekomst verder?

Hieronder twee foto’s die ik gemaakt heb met de portretfunctie (wel met nog even een Lightroom filter eroverheen;).

iPhone 8 Plus Portretfunctie

Het formaat 

Zoals de naam van de iPhone 8 Plus al doet vermoeden, is deze telefoon een stuk groter qua formaat. Wat ik ontzettend fijn vind. Ik werk veel op mijn telefoon voor onder andere het beheren van een aantal social media kanalen van bedrijven, dus dan is het wel fijn als je niet hoeft in te zoemen of je telefoon dichterbij hoeft te houden. Ik was ook verbaasd hoe snel ik aan het formaat van het scherm gewend raakte. Het enige waar ik gewoon nog steeds niet aan gewend ben is wanneer ik ga bellen. Het is opeens (weer) zo’n groot apparaat wat je tegen je oor aanlegt. Ik bel dan tegenwoordig ook liever met mijn earpods in. Zo heb ik ook mijn handen nog vrij. Want met deze telefoon in mijn kleine handen, kan je niet veel anders mee vasthouden of doen. Ik heb trouwens gewoon de ‘normale’ earpods en niet de airpods. Die zou ik binnen no time kwijt zijn.

Is it gold or….?

De iPhone 8 Plus is te verkrijgen in zilver, goud en zwart. Na twee gouden iPhones te hebben gehad wilde ik eens voor wat anders gaan, zilver. Helaas hadden ze deze niet meer in de winkel en ik was te enthousiast over een nieuwe telefoon dat ik niet nog een week kon wachten. Dus ging ik toch maar weer voor een gouden variant. Tot mijn grote verbazing was de telefoon, bij het uitpakken, meer rose goud dan goud. Had ik de verkeerde meegekregen? Helaas niet, want deze rose gouden kleur wat het nieuwe goud bij Apple. Ik was heel even teleurgesteld, maar na twee dagen was ik de kleur eigenlijk alweer vergeten. Mocht ik de kleur na een tijdje toch zat zijn, dan doe ik er gewoon een telefoonhoesje omheen. So simple is that!

Het is wel duidelijk dat ik ontzettend blij ben met de iPhone 8 Plus en raad hem dan ook iedereen aan. Vooral als je veel werkt op je telefoon en een fotografie geek bent. Ik ben heel benieuwd welke telefoon jullie hebben en of je ook voor de iPhone 8 Plus zou gaan als je een nieuwe telefoon mag?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. Ik heb net een iphone 7 plus! Ook met potret functie en ben daar zoooo blij mee! En de grootte van het scherm is echt fijn!

  2. Aah jaloers!! Ik wil ook portret functie! Ik heb een iPhone6S dus dat zit er helaas niet op haha.

  3. Heb zelf wel geen Iphone, want ben er zelf niet zo’n fan van. Maar ook ik had dat probleem met het geheugen. Geen opslag hebben en foto’s willen nemen. Nu een nieuwe met veel geheugen gekocht + extra SD kaartje erbij. Voila, ik kan terug foto’s trekken. 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers