READING

Tips voor een citytrip naar Kopenhagen

Tips voor een citytrip naar Kopenhagen

Midden april ben ik in vier dagen in Kopenhagen geweest en ik kan je vertellen: dit was mijn leukste citytrip ooit. Overal waar je loopt, struikel je over de meest stijlvolle mensen en alles ademt en schreeuwt kunst en schoonheid. Het feit dat we perfect weer hadden, heeft hier waarschijnlijk een onmisbare rol in gespeeld, maar ook als het had geregend hadden we ons alsnog heel goed vermaakt. Ik heb van tevoren wat van de Deense serie Rita gekeken (zodat ik mezelf als native Danish speaker kon wanen) en voordat we echt tussen het smørrebrød en hygge mensen zaten, heb ik tot in de krochten van Google en Pinterest gezocht naar de must do’s en see’s. Deze wil ik dan ook graag met jullie delen!

Als laatste was het tijd om de koffers te pakken en lekker in het vliegtuig te stappen! Mocht je nog twijfelen over een citytrip naar Kopenhagen, dan zal je hopelijk hierna meteen je ticket boeken!

De Copenhagen Card aanschaffen

Voordat we gingen, hebben we een lijst gemaakt met activiteiten die we wilden doen en ik kan de Copenhagen Card aanraden als je flink wat bezienswaardigheden wil bezoeken maar ook een echte Nederlander wil zijn (lees: geld besparen). Ook als je niet echt zit te wachten op enkel het bezoeken van musea is deze kaart een must, want ook een rondleiding in de bierbrouwerij Carlsberg zit erbij (zeker bezoeken!) en ook een bezoek aan de dierentuin (wat mij betreft geen aanrader). Voor 72 uur konden wij hier onbeperkt gebruik van maken en met een beetje planning is dit heel goed te doen. Ook kan ik een bezoekje aan Tivoli aanbevelen, dat is een soort Efteling, maar dan met allerlei nagemaakte landen. Mocht je budget beperkt zijn: sommige musea zijn op bepaalde dagen helemaal gratis.

Fietsen!

Iedereen gebruikt de fiets, het is net Nederland maar dan beter! De fietspaden zijn zo breed dat je makkelijk met z’n vijven naast elkaar kunt fietsen (zal ik niet doen als ik jou was maar het kan) en je kunt je dan ook makkelijk verplaatsen zonder continu het openbaar vervoer te gebruiken. Daarnaast is het openbaar vervoer ook erg goed geregeld, de metro van het centrum naar het vliegveld ging ongeveer elke zes minuten dus ginne stress als je deze mist. Wij hadden extra geluk met onze Airbnb, omdat hier gratis fietsen bijzaten.

Kopenhagen

Mijn favorieten!

Dit waren Glyptoteket (nog steeds geen idee hoe ik dit moet uitspreken) en Christiansborg Slot. Glyptoteket omdat het een soort mini botanische tuin en heel mooi museum in één is en Christiansborg omdat ik bij elke zaal die we van dit paleis bekeken echt compleet verrast was van hoe mooi een paleis kan zijn! Ik kan dan ook zonder gène meedelen dat wij van een van de kleden (zoals op de foto hierboven) een puzzel hebben gekocht #burgerlijk. De Frederiskirke vind ik ook prachtig om te zien en is ook niet te missen vanuit meerdere plekken in de stad.

Botanische tuin

Ook de botanische tuin is een must visit. Het jammere was wel dat ze bezig waren met het onderhouden van het cacti-gedeelte, dat is namelijk altijd mijn favoriete ruimte, maar dat is nu waarschijnlijk al weer over. Het is trouwens gratis om de botanische tuin te bezoeken.

In de categorie ‘niet gezien, toch nog willen doen’

Christiana Freetown bezoeken en mijn Instagram baalt er nog van dat ik niet bij Union Kitchen geweest ben. Ik kon mijn vriend helaas niet overtuigen van het feit dat een half uur wachten op een kopje koffie het echt waard ging zijn, dus deze hotspot gaat op de lijst voor de volgende keer!

Als laatste must-do: een rondvaartboottochtje.

Die van ons begon in Nyhavn. Deze gekleurde beroemde huisjes aan de haven ken je vast en zijn ook een erg leuk bezoekje voor als je je Instagram wat meer kleur wilt geven.

Dit was Kopenhagen in een notendop! Het was mijn eerste ontmoeting met een Scandinavisch land en ik moet zeggen: de hygge lifestyle bevalt me wel! Ik zeg dan ook: Vi ses København!

Heb ik nog iets gemist wat ik de volgende keer 100000% moet bekijken wanneer ik weer voetstappen zet in Kopenhagen?


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

  1. […] vorige trip waarbij ik de Nederlandse bodem verliet was naar Kopenhagen, de stad van de hygge en de gekleurde huisjes (op een dagje België na dan). Dit is helaas al  […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers