READING

Zo maak jij van je tuin of balkon een gezellig ple...

Zo maak jij van je tuin of balkon een gezellig plekje

tuin of balkon gezellig plekje

De zomer is vorige week officieel begonnen en met dit mooie en warme weer wil je natuurlijk het liefst alles buiten doen. Eten, (thuis)werken en relaxen. Alleen of met familie en vrienden. Want wat is nu leuker dan een gezellige zomeravondje buiten in de tuin of op je balkon? Maar is jouw buitenplekje al zomerklaar en een beetje gezellig? 

Zoals jullie hier hebben kunnen lezen woon ik al meer dan ander half jaar samen met mijn vriend in ons huisje. Aangezien we vorig jaar zomer nog volop met het huis bezig waren en de tuin pas net was aangelegd (voornamelijk tegels), is dit de eerste echte zomer dat we optimaal van ons plekje buiten kunnen genieten. Alleen het probleem is dat het nog wat sfeer en gezelligheid mist. Zouden jullie ook je tuin of balkon wat gezelliger willen maken? Ik ga hieronder een aantal tips delen hoe ik onze tuin summer ready ga maken!

De juiste meubels 

Waar je het beste mee kan beginnen zijn de tuinmeubels, de basis van de inrichting van je tuin of balkon. Bedenk je als eerst wat je graag in je tuin of op je balkon wilt doen? Wil je vooral relaxen en tot rust komen of wil je er ook etentjes/barbecues geven? En niet geheel onbelangrijk, waar heb je de ruimte voor? Wij hebben vorig jaar al een loungeset gekocht, maar ik zou ook heel graag nog een eettafel voor buiten willen hebben, zodat we ook bij mooi weer buiten kunnen eten en barbecues kunnen geven voor familie en vrienden.

Schaduw

Wanneer eenmaal de zon schijnt in Nederland, wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Maar met hele warme dagen is het ook wel eens fijn als je in de tuin kan zitten zonder weg te smelten. Even wat schaduw en verkoeling! Wij zijn daarom op zoek naar een goede parasol. Onze loungeset staat op een plek waar we overdag de hele dag zon hebben. Heerlijk natuurlijk, maar het is ook wel eens fijn om buiten te kunnen relaxen zonder oververhit te raken. Je hebt tegenwoordig trouwens ook hele goede opties voor op een balkon!

Planten

Planten maken niet alleen je huis een stuk leuker, maar ook je plekje buiten wordt er gezelliger van! Een tuin is geen echte tuin als het geen groen bevat. Nu moet ik toegeven dat ik niet zo van de kleurrijke bloemen en planten ben, maar van grassen, palmbomen, olijfbomen en andere tropische planten wordt ik wel heel blij. Wij hebben op het moment twee bakken met grassen in de tuin en wanneer de wind hier doorheen waait, lijkt het net alsof je op het strand bent. Heerlijk!

Verlichting

Met het verlichten van je tuin of balkon kan je pas echt sfeer en gezelligheid creëren. Perfect voor een zwoele zomeravond! Verlichting heb je in allerlei soorten en maten, maar zelf ben ik echt gek op een lichtsnoer met allemaal kleine lampjes eraan. Deze kan je super leuk aan een muur of overkapping bevestigen. Wil je nog meer sfeer? Dan ben ik zelf ook altijd fan van windlichten en kaarsen!

Stijl af met tuinaccessoires 

En als de bovenstaande elementen zijn toegepast, is het tijd om de boel helemaal af te stylen. Zo kan je jouw tuin of balkon echt persoonlijk en sfeervol maken! Denk bijvoorbeeld aan leuke bloemen- en plantenpotten, kussens voor op de tuinmeubels, een speciaal vloerkleed voor buiten of een leuk vogelhuisje aan de muur. Vooral met leuke kussens en een vloerkleed zorg je voor een huiselijke sfeer buiten. Helemaal volgens de laatste tuintrends!

Is jouw tuin of balkon al zomerklaar? Voor meer inspiratie kun je ook nog een kijkje nemen op Biano.nl.


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Ik ben niet zo’n buiten-zitter. Komt grotendeels door al mijn allergieën! 🙂 Ons terras is echt ontzettend kaal omdat we er nooit zijn maar dit zijn wel erg goeie tips! 😀 Misschien toch eens wat tijd in steken!

 2. Lodi

  27 juni

  hier is het absoluut zomer klaar, ik zit ook heel vaak in de tuin, heerlijk! Ik heb een goede parasol, verlichting en leuke plantjes.

 3. Wow dat ziet er fantastisch uit helemaal leuk! Heel fijn plekje om je te verstoppen. Bij ons thuis moet ik nog wel even in de tuin duiken, komt tijd komt raad 😀

 4. Interessant om lezen. Het heeft me zelfs een boost gegeven om toch maar eens naar het tuincentrum te gaan.
  Heb al best een gezellig plekje buiten maar een paar extra planten kan zeker geen kwaad.

 5. Mooie foto’s zeg! Onze tuin is wel oké nu vind ik. Hoewel het altijd nog beter kan.

 6. Hier is de tuin wel zomerklaar maar hier houdt dat in dat de trampoline weer op zn plek staat en de zandbak schoon zand heeft gekregen haha. En de steigerhouten zithoek heeft weer kussens, daar brengen we wel veel tijd door, maar verder hechten we weinig waarde aan de tuin. Al vind ik jouw tuin wel echt prachtig!

 7. Heerlijk om buiten te zitten. Hier helemaal zomerklaar!

 8. Ik woon sinds een jaar in een huis met een tuin (voorheen in het centrum van Amsterdam met een mini-balkon) dus ik zit nu altijd in de tuin als het mogelijk is! Helaas nog even geen geld om ‘m zo mooi te maken zoals op de foto, maar dat ik buiten in de zon kan zitten is al zooooo fijn!

 9. Met de verhuizing in het vooruitzicht zijn dit handige tips!

 10. Ik hou ook van buiten zitten. Heerlijk in de ochtend een kopje thee. Alleen kan mijn balkon wel een make-over gebruiken en die staat helaas pas volgend jaar op de planning.

 11. Leuke tips! Ik vind het ook heerlijk om in de tuin te zitten en houd ook zeker van groen dus aan twee kanten staan bomen, struiken en tomaat- en komkommerplantjes. Verde nog hangplanten en grote potten met verschillende soorten bloemen erin. En zoals jij ook noemt met een beetje leuke bekleding en lichtjes is de tuin helemaal zomerproef.

 12. Irma

  28 juni

  Super handige tips! Vooral planten mogen (vind ik) niet ontbreken 😀

 13. Heerlijk zeg, het is echt goed weer om lekker in de tuin te zitten. Vooral planten maken het helemaal af 🙂

 14. Gea

  28 juni

  Je kan je tuin of balkon zo leuk maken hè. Vooral planten maken het zo gezellig

 15. Eva

  28 juni

  Onze tuin is helaas nog niet zomer klaar, maar er word hard aan gewerkt!

 16. Onze tuin is zomerklaar! Het is een klein tuintje, maar gelukkig is ‘ie weer helemaal gezellig dit jaar. Laat de zon maar blijven!

 17. Leuke tips! Ik hou van buiten zitten. Vooral met wat leuke planten

 18. Anne - Travelgoodies.nl

  29 juni

  Superleuk, ik kende Biano nog niet. Maar hou dr van, heb mijn tuintje ook alweer helemaal gezellig! X

 19. mijn balkon staat vol kruien plantjes en een door manlief gemaakt bankje. He bankje van een plankje noemen wij het. Daar kan ik zo zen zitten te zijn!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers