De allerleukste films van vroeger

De allerleukste films van vroeger

De zomer van 2018. We hebben zeker niks te klagen en als het 30 graden wordt (afgelopen weekend was het zover!) dan zeg ik: lekker die vitamine D pakken! Maar zoals we gewend zijn van ons geweldige land, kan het weer zo ineens omslaan en kan het met bakken uit de lucht naar beneden storten. En op die momenten zit je dan toch weer met je neus voor Netflix  (of Videoland, of HBO of ga zo maar door).

Als je alle series al uitgekeken hebt, blijven de films natuurlijk nog over. Om weer even die gezellige vibe van vroeger vast te houden, want seriously, waar blijven al die leuke gezellige romcoms, heb ik een aantal golden oldies voor je opgezocht! Mocht je van de generatie 1993 en ouder zijn, dan ken je deze vast (ik sprak dus laatst iemand die nog nooit ‘The Princess Diaries’ had gezien. Heiligschennis!) en is het altijd leuk om deze weer eens uit de DVD-box te halen (weer zoiets wat eigenlijk niet meer bestaat)! Mocht je dus inspiratie voor een leuke filmmarathon op willen doen, dan ben je hier aan het juiste adres.

1. The Princess Diaries

Deze film stamt gewoon uit 2001?! Jongens, dat betekent dat deze film ZEVENTIEN jaar oud is?! Mia is een normale, onpopulaire meid, maar er heerst chaos in haar leven wanneer haar overleden vader de Prins van Genovia bleek te zijn! Pluspunten: Julie Andrews, San Francisco, een bitchy Mandy Moore en een moeder die schilderijen maakt door dartpijlen op ballonnen gevuld met verf te gooien!

2. The Parent Trap

Deze klassieker uit 1998 mag ook zeker niet missen in de lijst. Annie en Hallie zijn een identieke tweeling, gescheiden van elkaar toen hun ouders ook uit elkaar gingen. Ze komen elkaar stiekem tegen op een zomerkamp en besluiten van plek te wisselen wanneer ze weer terug naar hun families moeten! Pluspunten: Californie, een baby Lindsay Lohan met een Engels accent, een moeder met een eigen bruidsjurkenwinkel en een vader met een eigen wijngaard. Need we say more?

3. Wild Child 

Poppy moet naar een Engelse kostschool wanneer haar gedrag niet meer door de beugel kan. Deze film heb ik denk ik wel tien keer gezien, zo niet vaker. Pluspunten: geweldige kleding, Alex Pettyfer, Engelse kostschool, gezellige vriendinnengroep en een serieuze verslaving aan handsanitizer wegens smetvrees (‘Eeew’).

4. John Tucker Must Die

Deze ken je wellicht niet maar dan is het nu nog tijd om deze eens te kijken! John Tucker houdt er een aantal vriendinnetjes op na, totdat zij erachter komen. Ze besluiten wraak te nemen maar dit gaat niet helemaal vlekkeloos. Pluspunten: Jesse Metcalfe, hilarische wraakacties en een onzichtbaar hoofdpersoon die eigenlijk niet onzichtbaar is.

5. The Holiday

Eén van m’n absolute lievelingsfilms. Deze mag je eigenlijk niet kijken in de zomer want deze geeft echt geweldige christmas-vibes. Pluspunten: Camerion Diaz als serieuze business vrouw, Kate Winslet, een giga villa in LA en een schattige cottage in the middle of nowhere, een hond waar staarwedstrijden mee gespeeld worden en Jack Black als ideale man.

Welke golden oldie is voor jou een echte klassieker en heb jij een stuk of honderd keer gekeken?


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers