De leukste plekjes in Groningen

De leukste plekjes in Groningen

Recentelijk ben ik verhuisd, maar hiervoor kon ik 7 jaar lang Groningen mijn hometown noemen. Omdat ik hier zo lang gewoond heb, heb ik alle leuke tentjes praktisch als paddenstoelen uit de grond zien komen en het lijkt me tijd dat ik deze eens met jullie deel! Mocht je nog nooit in Groningen zijn geweest: snap ik, de reistijd is niet altijd prima (zo deed ik er dit weekend door de hitte bijna vier uur over.. Gelukkig deed de airco het!) Desalniettemin moet je toch bijna alles in Nederland een keer in je leven bekijken, en mocht je het hogerop zoeken, dan is Groningen echt je stad.

Pure Groningen

Vanwege de hittegolf (die eindelijk af is gelopen, serieus, Nederland is niet gemaakt voor deze temperaturen), maar ook gewoon in de zomer: Pure Groningen is the place to be. De hele toko is sinds de verbouwing mega Instagramwaardig dus mocht je feed een boost nodig hebben: zoek niet langer. Als aanraders: de carrotcake, de frozen yoghurt of de shakes! De donuts moet ik nog uitproberen, dus mocht je er eerder komen dan ik: let me know!

https://www.instagram.com/p/BfIbzq0gV52/?taken-by=puregroningen

DOT

De DOT is megagezellig. Deze gastrobar heeft ontzettend lekker eten, maar zit ook pal naast het stadsstrand (AKA: strookje van drie meter aangelegd zand), dus mocht je de hitte niet meer aankunnen, kun je hier direct een drankje halen. Het terras is opgebouwd uit picknicktafels en bijna-privé cabinetjes, erg leuk! Last but nog least: ze hebben Friet parmesan met truffelmayo, als dit je niet over de streep trekt, weet ik het ook niet meer.

Lekker dagje wel! #egnbg #stadsstrand #dotgroningen

A post shared by DOT (@dotgroningen) on

FLFL

Verschillende soorten falafelwraps en 100% veganistisch! Volgensmij begon deze zaak als een stand op de markt, maar was het zo populair dat ze nu een eigen pand hebben. Probeer deze, want dit zijn de lekkerste falafelwraps die ik ooit heb gegeten!

Mauritshuis

Deze kreeg ik ooit getipt van een vriendin en sindsdien ben ik haar eeuwig dankbaar. Ik ben er al een stuk of tien keer geweest en het eten is fan-tas-tisch. De kaart wisselt, zo uit m’n hoofd, ongeveer twee keer in de maand dus je hebt elke keer een reden om er weer heen te gaan. Wat wel altijd op de kaart staat: de coquilles en de scroppino. Ik zeg gaan met die banaan, want dit is naar mijn idee een van de beste restaurants van Groningen (en zeer betaalbaar!)

Mofongo

Deze is iets bekender maar mag ook niet ontbreken in deze lijst. Ik neem hier voor de lunch altijd een Tosto BBQ (die sinds kort XL is, dus hoe meer hoe beter) maar mocht sweet tooth cravings hebben: de Mo Chou taart is echt hemels. Als laatste hoogtepunt: deze plek stond bekend als de lekkerste cocktailbar van Nederland!

Je weet wat ze zeggen: ‘Er gaat niets boven Groningen’ en wat betreft deze hotspots is dat zeker waar! Kende je een van deze plekjes al? En heb jij nog een must visit tip in Groningen? Ik ben benieuwd!


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

  1. Naomi

    30 juli

    mmmmmm….. ziet er allemaal heerlijk uit als ik een keer naar groningen ga dan zal ik zeker langs gaan

  2. Wauw dat stadsstrand ziet er goed uit zeg! Het lijkt wel het buitenland in plaats van Groningen ; )

  3. Groningen is een heerlijke stad. Toen ik in Leeuwarden woonde kwam ik er nog wel eens. Helaas vind ik het nu vanaf Amsterdam te ver om even een dagje naartoe te gaan met het OV.

  4. Oooh, Groningen ziet er super uit!

  5. Het is zo dichtbij en toch kom ik er eigenlijk nooit. Leuke tips

  6. […] De leukste plekjes in Groningen […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers