READING

Mijn favoriete fotobewerking apps voor de perfect ...

Mijn favoriete fotobewerking apps voor de perfect Instagram-feed

favoriete fotobewerking apps

Vraag jij je ook wel eens af hoe al die Instagrammers van die mooie Instagram-feeds krijgen? Het maken van de perfect Instagram foto is de eerste stap. In dit artikel gaf ik jullie hiervoor al wat tips. Maar wat echt het verschil maakt en zorgt voor een mooie feed, is het bewerken van de foto’s. Tegenwoordig heb je hier zo ontzettend veel verschillende fotobewerking apps voor. Maar welke zijn nu het beste? Ik vertel je vandaag mijn favorieten!  

1. VSCO

VSCO is een van de meest bekende en meest gebruikte fotobewerking apps. Ik ken bijna geen enkele grote Instagrammer die deze app niet op zijn of haar telefoon heeft staan. Deze app heeft namelijk de allermooiste filters. Ze hebben een heleboel mooie gratis filters, maar je kan ook een selectie aan filters voor een prikkie kopen. Naast de filters zijn de foto’s ook nog handmatig aan te passen. Denk aan verlichten, contrast aanpassen, schaduwen, huidskleur en scherpte. Ja ook je huidskleur kan je warmer of koeler maken. Zo lijk je misschien net iets bruiner;).

Deze app heeft dus enorm veel opties en je hoeft absoluut geen pro te zijn om deze app te gebruiken! Mijn favoriete filters zijn A4, A6, J4 en J5.

2. Lightroom

Lightroom is echt mijn meest favoriete fotobewerkingsprogramma. Ik kan hiermee echt uren foto’s bewerken. Heerlijk! Wat is Lightroom? Lightroom is eigenlijk een software programma van Adobe voor het beheren en bewerken van je foto’s. Ik begon het in eerste instantie dan ook te gebruiken op mijn macbook. Maar ze hebben ook een app die ik sinds kort veelvuldig gebruik. Het fijne is dat het programma op mijn macbook en de app gekoppeld zijn, aangezien ik een Adobe account heb en de premium functies van de app gebruik.

Wat maakt Lightroom zo fijn? Lightroom geeft je ontzettend veel mogelijkheden en opties. Je kan bijvoorbeeld alleen een specifieke kleur of plek licht of donker maken, zonder dat de hele foto opeens lichter of donkerder wordt. Denk bijvoorbeeld aan een foto met roze bloemen. Je kan er dan voor kiezen om deze bloemen iets meer op te laten vallen door alleen de roze kleur donker of lichter te maken, het groene van de bloem blijft dan zoals het is. Ideaal! Je kan zo heel leuk ‘spelen’ met je foto. Zie hieronder een van mijn foto’s, voor en na het bewerken!

Daarnaast is het gebruiken van zelf gemaakte of gekochte presets een groot voordeel. Dit is een bestand die bewerkingen van een foto opslaat. Deze bewerking kan je dan met één druk op de knop op al je foto’s toepassen. Je hoeft dan niet meer een voor een foto’s te bewerken. Steeds meer Instagrammers maken gebruik van Lightroom en sommigen verkopen zelfs hun presets. Zo kan je dezelfde soort foto’s en feed krijgen als je favoriete Instagrammer.

Mode Rosa verkoopt hier bijvoorbeeld een aantal presets en ook een van mijn favoriete travel Instagram accounts Travel In Her Shoes verkoopt die van haar hier.

3. Facetune 

Dat ene rode plekje even wegwerken? Daar heb je geen photoshop skills voor nodig. Dit is namelijk ook heel makkelijk te doen met Facetune. Zoals de naam van de app al aangeeft, is dit een app gericht op het bewerken van je gezicht. Je kan hier natuurlijk extreem in doorslaan, maar ik gebruik het vaak om gewoon even dat ene vlekje of puistje weg te werken. Maar je kan bijvoorbeeld ook je sproeten, pigmentvlekken en/of wallen laten verdwijnen. Naast deze mogelijkheden, heeft Facetune ook de mogelijkheid om echt je hele gezicht te veranderen. Je kan je huid gladstrijken, je tanden witter maken, je kaaklijn, neus, jukbeenderen, lippen en zelfs je wimper en wenkbrauwen veranderen. Zelf ga ik niet zover, maar de mogelijkheden zijn dus echt eindeloos. Probeer dus niet door te slaan, want met deze app kan je binnen no time een heel ander gezicht hebben. En ondanks dat Instagram nu al niet altijd meer zo realistisch is, willen we niet opeens een heel ander persoon zien toch?

Je hebt van Facetune een gratis en een betaalde versie. Zelf gebruik ik de gratis versie, omdat ik niet meer nodig heb. Bij de betaalde versie heb je meer mogelijkheden.

4. Snapseed

Ook de app Snapseed is enorm populair en heeft ook ontzettend veel mogelijkheden. Instagrammer Queen of Jetlags gebruikt bijvoorbeeld veel deze app. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze app nog niet heel lang gebruik, ik ben nog even aan het oefenen, maar ik kan niet anders zeggen dat het heel fijn en snel werkt. Het heeft ook ontzettend veel leuke en fijne functies naast natuurlijk de standaard bewerkigen zoals belichting, verscherping, bijsnijden, rechttrekken enzovoort. Het heeft bijvoorbeeld ook een functie retoucheren, waardoor je voor kleine vlekjes of puistjes eigenlijk geen Facetune meer hoeft te gebruiken. Het heeft net als VSCO ook enorm veel filters en last but not least je kan met een speciale tool bepaalde gedeeltes van een foto wazig maken, net alsof je met de portretfunctie van mijn iPhone 8 Plus hebt gefotografeerd;).

Snapseed is een gratis app.

Dit zijn dus mijn favoriete fotobewerking apps. Gebruik jij wel eens apps om je foto te bewerken? Zo ja, welke app is jouw favoriet?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. Wat een fijn overzichtje, ik vind Lightroom en VSCO cam heel erg fijn <3
    Liefs,
    Evelien

  2. Handig! Ik gebruik vaak ColorStory. Zitten een aantal mooie gratis filters in en je kunt pakketten bijkopen voor een prikke. 🙂

  3. Zelf gebruik ik vooral VSCO en soms Photoshop Express. Facetune vind ik overdreven. Op de computer is Lightroom inderdaad een topper! Ik gebruik dat programma vooral voor het bewerken van blogfoto’s. 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers