READING

Summer readings: boeken die ik wil lezen op vakant...

Summer readings: boeken die ik wil lezen op vakantie

Nog een weekje en dan ga ik op vakantie, dit betekent heel veel relaxen, eten & drinken maar vaak ook boeken lezen. De zomervakantie is vaak de enige periode in het jaar dat ik echt boeken lees. De rest van het jaar probeer ik het wel, maar het lukt mij nooit om een boek uit te lezen. Een boek lezen op het strand of bij het zwembad is zoveel relaxter en makkelijker, dan thuis of de bank of in bed. Welke boeken ik deze zomer wil lezen? Ik vertel je mijn top 5 hieronder. 

Voor mij dit jaar trouwens geen extra kilo’s in mijn koffer voor boeken. Ik ben namelijk sinds twee weken Storytel aan het uitproberen en tot nu toe bevalt het mij heel goed. Voor een tientje in de maand kan je namelijk onbeperkt luisterboeken afspelen. Echt ideaal! De boeken hieronder staan dan ook allemaal op mijn boekenplank in de Storytel app, maar deze zijn natuurlijk ook gewoon fysieke te verkrijgen in de (online)winkel.

1. Super de luxe – Suzanne Vermeer

De Nederlandse vlogster Emma van Zomeren is aan de Franse Rivièra op vakantie als ze bevriend raakt met de Italiaanse tweeling Alessandro en Sofia Onesti. De twee telgen uit een steenrijke familie nodigen haar uit om naar Monaco te gaan, waar de Onesti’s een penthouse hebben, en Emma neemt het aanbod met beide handen aan.

De dagen daarna brengt Emma door in ongekende luxe – diners in fantastische restaurants, party’s op de duurste jachten en elke avond naar het casino. Maar wanneer ze op een ochtend wakker wordt, blijkt het penthouse te zijn leeggehaald en is van Alessandro en Sofia geen spoor te bekennen. Wanneer Emma op onderzoek uitgaat en enkele schokkende ontdekkingen doet over de tweeling, wordt de zaak alleen nog maar vreemder. Haar eigen leven komt hierbij op het spel te staan…

Hier verkrijgbaar voor €15,-

Boeken vakantie - Super de luxe

 

Boeken vakantie - Ikigai
2. Ikigai – Francesc Miralles & Héctor Garcia

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, te­vreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar dan ooit ter wereld. De auteurs vertrokken naar Okinawa en interviewden honderden inwoners om te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een optimistisch en gezond leven.

Ikigai is hier verkrijgbaar voor €15,-. 

 

3. Huidpijn – Saskia Noort

Iedereen heeft een duistere kant. Ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde – en daarmee haar droom – dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Huidpijn is hier verkrijgbaar voor €12,50.

Boeken vakantie - Huidpijn Saskia Noort

 

Boeken vakantie - Casa Ibiza 
4. Casa Ibiza – Linda van Rijn

Als niet lang na haar moeder ook de vader van Anna de Kee overlijdt, moeten zij en haar broer beslissen wat ze met de mooie vakantievilla van hun ouders op Ibiza doen. Anna besluit erheen te gaan om het huis klaar te maken voor de verhuur. Terwijl haar ex hun zoontje een week meeneemt naar Texel, gaat Anna met haar beste vriendin Ciska naar het eiland waar ze zo veel herinneringen heeft. Ze zijn druk met het huis, maar nemen ook de tijd voor de heerlijke strandjes, het lekkere eten en natuurlijk de feesten op Ibiza.

Tijdens het opruimen vindt Anna een ketting die ze niet kent. Die blijkt van Yara te zijn, haar zusje dat op haar negende verdronk in het zwembad van het vakantiehuis. De vondst brengt een stroom herinneringen teweeg en Anna zit ineens met vragen, die ze niet meer aan haar ouders kan stellen. In plaats daarvan komt ze terecht bij een oud-politieman die destijds betrokken was bij het onderzoek. Maar waar ze eigenlijk hoopt op geruststelling en antwoorden, leidt een serie vreemde gebeurtenissen alleen maar tot meer vragen.

Casa Ibiza is hier verkrijgbaar voor €15,-.

 

5. Ik zie je op het strand – Jill Mansell

Romantische verwikkelingen, misverstanden en zussenrivaliteit – een feelgood verhaal om in één keer uit te lezen. De ultieme zomerroman!
Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

‘Ik zie je op het strand’ is hier verkrijgbaar voor €10,-. 

Boeken vakantie - ik zie je op het strand jill mansell

Op zoek naar nog meer leuke boeken voor op vakantie? Ik schreef al eens eerder een artikel met een leuk lijstje met boeken voor op het strand


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. Wat een leuke tips! Ik lees echt veel te weinig de laatste tijd, maar ik wil echt wel weer eens beginnen in een boek. Ik lees vaak meer informatieve boeken, dan echt romans.

  2. Huidpijn heb ik toevallig laatst gelezen, vond ik een leuk boek. De anderen zijn onbekend voor mij.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers