READING

De mooiste en leukste stranden van Mallorca

De mooiste en leukste stranden van Mallorca

stranden van Mallorca Cala Llombards

Als je mijn persoonlijke Instagram account volgt zal het je niet ontgaan zijn dat ik afgelopen maand op vakantie was naar Mallorca. Het was voor mij de eerste keer op dit Spaanse eiland. Het eiland heeft zo ontzettend veel te bieden, dat het de ideale vakantiebestemming is. Mooie natuur, de grote stad Palma, Idyllische plaatjes en natuurlijk heel veel zon en stranden. Vooral aan dat laatste hebben wij de meeste tijd van onze vakantie besteed. Bijna elke dag hebben we een ander strandje geprobeerd. Van kleine baaitjes gelegen tussen de rotsen (waarvoor je soms een heuse bergbeklimming moet maken) tot wat meer uitgestrekte stranden, je hebt het op Mallorca allemaal. Maar wat de meeste stranden met elkaar gemeen hebben; kraakhelder en heel mooi blauw (turquoise) water. And that’s what I love! 

Dus ga jij binnenkort ook naar Mallorca of staat het nog op je reislijstje? Sla dan alvast dit artikel op of houd je Google maps erbij, want ik heb de drie mooiste en leukste strandjes, die wij hebben bezocht, op een rijtje gezet!

Cala Llombards

Ik begin meteen met mijn meest favoriete strand, namelijk Cala Llombards. Dit strand ligt aan de zuidoostkust van Mallorca en is gelegen in een grote baai. Dit strand heeft alles wat je wilt, prachtig helder water waar je heerlijk en ver in kan zwemmen, fijn (bijna wit) breed zandstrand, rotsen waar je vanaf kan springen en/of je handdoekje kan neerleggen, bedjes en parasols die je kan huren en een ‘tropische’ strandbar waar ik je cocktails in een zakje kunt bestellen. Ja echt, een cocktail uit een zakje. Kijk maar eens tussen mijn Instastories bij hoogtepunt ‘Travel’.

Door de hoge kliffen met pijnbomen en de kleine, oude vissershuisjes tegen de rotsen, heb je ook nog eens heel mooi uitzicht vanaf het strand.

stranden van Mallorca Cala Llombards

Caló des Moro

Dit strand is absoluut een bezoekje waard, alleen al voor het uitzicht (als je de off road route neemt, maar daar later meer over) op de prachtige baai met het meest turquoise water dat ik in Europa gezien heb. Dit strand ligt niet zover van Cala Llombards. Voor ons lag het op de route naar het vorige strand. Het is echt een van de mooiste stranden die ik heb gezien. Om bij Cala des Moro te komen moet je een heel stuk lopen vanaf de parkeerplaats lang de weg. Het eerste stuk loop je over een verharde weg (privé weg voor bewoners), maar als je net als ons dit prachtige uitzicht wilt (zie foto hieronder) moet je ook een stuk ‘off road’. Denk aan een kleine bergklimming, maar dan heb je wel wat. Wil je dit? Volg dan de pijl met de tekst ‘Playa’ dat op de grond met graffiti is geschreven. Wil je de makkelijkere route? Dan kan je ook nog een stuk doorlopen over de verharde weg. Deze route hebben wij op de terugweg genomen.

Calo des Moro is een klein strand diep gelegen in een baai met hele steile kliffen. De enige toegang naar het strand is dan ook een hele steile ‘trap’ (meer een zelfbedachte trap van stenen en rotsen). Aangezien het een klein strand is en het niet echt meer een ‘geheime tip’ is kan je het beste vroeg die kant op gaan, vooral in de zomermaanden. Neem dat maar van mij aan! Het was namelijk super druk toen wij kwamen. We zijn dan ook niet langer 2 uurtjes geweest. Daarnaast was bij ons ook de pech dat het water heel ‘hoog’ kwam en er wilde golven waren. Hierdoor was er eigenlijk geen zandstrand meer. Wij hebben dus op een rots ons handdoekje gelegd. Maar ondanks dat en de drukte, absoluut een aanrader!

stranden van Mallorca Calo des moro

Cala Cap Falcó

Het derde en laatste strand is Cala Cap Falcó. Dit strand ligt in het zuiden van Mallorca en is, net als de andere stranden, een baai. Het strandje is niet heel breed en het water ligt tussen twee hoge rotsen in. Het strand daarentegen is wel weer heel lang/diep waardoor er een mogelijkheid is om bedjes te huren en er is zelfs een klein strandtentje waar je kan eten & drinken. Ook het water hier is heel helder en ondiep waardoor je heel ver de zee in kan lopen. Wij hebben hier heerlijk gelegen en gezwommen tot een uurtje of één, toen werd het namelijk een stuk drukker. Dus ook hier kan je het beste lekker vroeg naartoe gaan voor een plekje en als je rustig wilt liggen.

stranden van Mallorca Cala Cap Falco

Ben jij al eens op Mallorca geweest? Zo ja, wat zijn jouw favoriete stranden?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Sandra

  3 augustus

  Wat een fijne stranden! Ben zelf nog nooit op Mallorca geweest, maar mischien moet ik toch maar eens gaan 😉

 2. ik ben nog nooit op mallorca geweest, maar de foto’s zijn wel verleidelijk !

 3. marjolein

  3 augustus

  Dit eiland zit echt vol ontdekkingen. nog nooit geweest maar hoor er steeds meer tofs over. heerlijk!

 4. Irma

  3 augustus

  Wat een prachtige strandjes, ziet er echt geweldig uit! Ik ben er nog nooit geweest maar zou toch wel eens even willen spieken 🙂

 5. Melissa

  3 augustus

  Wat een prachtige stranden en water. Zo mooi helder. Nee ben er nog noitt geweest

 6. Daniëlle

  3 augustus

  Wauw wat een leuke tips. Daar moet ik dus zeker weten nog eens heen!

 7. Marcelina

  3 augustus

  Ik vind dat laatste strand het mooiste, maar wat een gave bestemming zeg! Daar wil ik ook wel heen

 8. Wauw wat een gave foto’s! Vooral dat oude vissershuisje ziet er fantastisch uit!

 9. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik vind de stranden prachtig op jouw foto’s. Echt anders dan in Nederland ook.

 10. Kevin

  4 augustus

  Hele mooie foto’s babe! Ik ben er zelf nog nooit geweest. Misschien toch maar eens op m’n lijstje zetten

 11. […] De mooiste en leukste stranden van Mallorca […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers