READING

Dingen waar je achter komt wanneer je gaat verhuiz...

Dingen waar je achter komt wanneer je gaat verhuizen

Dingen waar je achter komt wanneer je gaat verhuizen

Zoals ik een vorige keer al aangaf in dit artikel, heb ik lange tijd in Groningen gewoond. En als ik lang zeg, dan bedoel ik ze-ven jaar. Maar nu is het moment daar gekomen en zijn we verhuisd naar de andere kant van het land. We hebben een geweldig appartement gevonden waar we per direct in konden, dus nu is het zaak om alle meubels te kopen en in elkaar te zetten en iets begrijpen van de IKEA handleidingen (wist je dat de schroeven 1:1 zijn? Je kunt ze op de handleiding leggen en dan kijken of je de juiste te pakken hebt. Lifehack). Anyway, als je eenmaal echt aan het verhuizen bent, dan zijn er toch een aantal dingen waar ik NIETS van begrijp.

1. Ten eerste: HOE hebben al deze spullen in mijn kamer gepast? Ik zeg altijd maar zo: je komt er pas achter hoeveel spullen je hebt, als je gaat verhuizen (was inmiddels al drie keer verhuisd) en die vlieger gaat gewoon nog steeds op. Ik heb zoveel spullen weggegooid. Studieboeken uit jaar 1 waarvan waarschijnlijk alles achterhaald is? Weggegooid. Kleding die ik nooit meer draag? Weggegeven, naar de kringloop gedaan en weggegooid. Bureau, bureaustoel en ga zo maar door? Weggegooid (voordat iedereen over verspilling begint: niemand wilde het hebben via Marktplaats –zelfs niet gratis- en als je er naar keek viel de stoel al uit elkaar).

2. Hoe het precies allemaal zit met het regelen van licht / elektra (of is dat hetzelfde?) / warm water / koud water / stadsverwarming? Gas is er blijkbaar niet, dus alleen elektra. En dan Nuon of Essent of nog een andere? Dit zijn volwassen mensen zaken, dat is zeker.

3. Wat voor soort internet en TV willen we? Nu kijken we dus nooit TV maar moet er wel snel internet zijn, dus dan is 50 Mb/s blijkbaar te traag?? Joost mag het weten.

4. Vroeger had ik een huisvuilpas, dus ik snapte ongeveer hoe dat zat met afvalstoffenheffing. Maar nu kun je gewoon overal je vuilnis weggooien, dus hoe weten ze dan hoeveel afvalstoffenheffing je precies moet betalen? Je ne sais pas.

5. Hoe ik überhaupt lampen moet ophangen. Gelukkig heb ik een hele lieve vader die wel snapt hoe dat zit met lampen en snoertjes en kroonsteentjes (????) maar ik heb maar gewoon deze geweldige lamp een uur boven m’n hoofd gehangen en gehoopt dat het goed ging komen.

6. Dat er zoooooooveel lelijke banken bestaan? Je zou toch denken dat dit niet zo’n moeilijke opgave is, maar de een heeft geen poten en vind ik dus giga onhandig met stofzuigen etc, de ander zit weer knetterhard, van de ander is de kleur heel raar en ga zo maar door. We hebben er nu waarschijnlijk een gevonden, maar mocht je nog een gouden tip hebben: share it!

Daarnaast vind ik het echt een feest: de IKEA, een heel groot appartement, een mooie keuken en ga zo maar door. Omdat ik nu toch in die hele verhuis-woon-interieur sfeer zit, zal ik een andere keer wat leuke interieur spullen delen! Stay tuned!


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

  1. Haydée

    14 augustus

    Zo herkenbaar van die hoeveelheid spullen! Echt, ik dacht dat wij niet veel overbodige spullen hadden en selectief waren met wat we in huis haalden… Daar dacht ik al snel anders over toen we alles moesten verhuizen naar onze nieuwe woning. En ja, dat van die zetels vind ik dus ook. Het ene is te lomp, het andere heeft niet de juiste bekleding, het andere is te duur, het andere te ouderwets,… Gelukkig hebben wij onze perfecte zetels gevonden!

  2. […] kort ben ik dus verhuisd, all the way from the North (winter is coming ;))naar Rotterdam! Het Manhattan aan de Maas! (Niet […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers