READING

8 redenen waarom New York mijn favoriete stad is

8 redenen waarom New York mijn favoriete stad is

Ik heb altijd een fascinatie gehad voor de stad New York. Door foto’s, video’s, films en series was het al een van mijn favoriete steden voordat ik er überhaupt was geweest. In mei 2015 kwam daar verandering in en vloog ik voor het eerst naar deze bijzondere stad. Nu drie jaar later kan ik eindelijk zeggen dat ik weer die kant op ga, in oktober om precies te zijn. Ik kan echt niet wachten om weer in deze bijzondere, mooie en inspirerende stad te zijn.

Waarom ik nu zo van deze stad houd? Ik ga het je vertellen!

1. De straten van New York

Het hoort bij een grote stad als New York. Pratende mensen, loeiende sirenes, toeterende taxi’s. Er gaat niets boven het rumoer van New York. Alleen al het lopen door de straten, tussen de hoge gebouwen, is geweldig. De straten van New York hebben iets magisch. Je raakt gewoon niet uitgekeken!

 

2. Bezienswaardigheden

Er is zo ontzettend veel te zien in New York. De gebouwen, bekende musea en de leukste parken. Veel van de must sees ken je vaak al uit series en films. Er is zoveel te zien in deze grote stad dat je niet alles tijdens één reis kunt zien of beleven. Een goede reden om elke keer weer terug te gaan!;)

3. De mooiste uitzichten

Met al die hoge gebouwen heb je de mooiste en meest indrukwekkende uitzichten. Vanaf een park, het water, maar vooral vanaf de bovenste verdieping van een gebouw. Mijn favoriet is het uitzicht vanaf de Top of The Rock. Vanaf dit observatieplatform in het Rockefeller Center heb je aan de ene kant prachtig uitzicht over Central Park en vanaf de andere kant op het Empire State building. In oktober staat zeker een bezoekje aan het One World Observatory op de planning. Tijdens mijn bezoek aan de stad in 2015 was deze nog niet geopend. We waren 2 weken “te vroeg”.

4. Shoppen

Maar laten we vooral niet vergeten dat je er ook ontzettend goed kan shoppen. New York is niet voor niets de modestad van de wereld. Er is voor iedere wat wils, van grote warenhuizen tot de bekende merken en (vintage) boetiekjes. Ik heb al een lijstje met winkels waar ik een bezoekje aan wil brengen, waaronder de winkel van het beautymerk Glossier (wat helaas niet verkrijgbaar is in NL).

5. Food

Ook op het gebied van eten kan iedereen zijn hart ophalen. New York zit vol met fijne hotspots, barretjes en eettentjes. Voor ontbijt, brunch, lunch, diner of een late night snack. Ik weet nu al dat ik in oktober met een paar extra kilootjes terugkom. Want in New York moet je natuurlijk een hamburger van Shake Shack eten, een slice pizza halen voor on the way, net als een hotdog bij een kraampje op straat, maar ook een cupcake van Magnolia Bakery of uit de cupcake ATM.

6. New York by night

Als de zon in New York ondergaat komt de stad nog meer tot leven, vooral op Times Square. De magie van alle lichtjes en reclameborden. Het is niet voor niets ‘The City That Never Sleeps’. Heerlijk een cocktail drinken bij een rooftop bar met het mooiste uitzicht of gewoon lekker door de stad wandelen. The perfect night in the city!

7. The Village 

New York bestaat veelal uit hoge gebouwen, maar er zijn ook delen in de stad waarbij het voelt alsof je door een kleine stad loopt en niet in een metropool. Greenwich Village is zo’n voorbeeld. Een van onze favoriete wijken.

8. Het weer

Het weer in New York bestaat uit extremen. In de zomer kan het ontzettend warm zijn en in de winter kan het vriezen met een dik pak sneeuw. Misschien niet altijd de beste weersomstandigheden voor een city trip, maar elk seizoen heeft wel weer zo’n zijn charmes. Toen ik in mei 2015 ging was het aardig warm, de temperaturen lagen tussen de 23 en 32 graden. Dit jaar ga ik in de herfst, ben heel benieuwd hoe dat is!

Ben jij al eens in New York geweest? Of waarom zou jij er graag eens naartoe willen?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Tania

  12 september

  We gaan in oktober voor de 4 de keer naar New York. Ik kijk er zo naar uit. Glossier staat ook al op ons lijstje

 2. Loes

  12 september

  Ik ben al twee keer in NY geweest en ga in maart weer! Zo’n zin in, zeker na dit artikel!

 3. […] 8 redenen waarom New York mijn favoriete stad is […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers