Handige applicaties voor in New York

Waar kan je het beste een hapje eten, wat zijn de leukste koffie tentjes, waar zijn de mooiste bezienswaardigheden en hoe kom je van A naar B? Jaren geleden liepen we nog met uitvouwbare plattegronden en reisboekjes door de stad. Tegenwoordig gebruiken we gewoon onze smartphone. 

Het is nog iets minder dan een maand en dan ga ik weer naar New York (AFTELLEN!!), zoals je hier al hebt kunnen lezen. Daarom heb ik mij afgelopen week even verdiept in applicaties die handig zijn voor in New York. Want grote stad, veel hotspots, bezienswaardigheden en vervoersmogelijkheden. En ik de beroerdste niet ben, deel ik ze graag met jullie;).

1. NewYork.nl 

De applicatie NewYork.nl is de app van de bekende website Newyork.nl, een website waar je vast en zeker wel eens op terecht bent gekomen als je jouw New York reis aan het voorbereiden bent. Deze website staat namelijk vol met waardevolle tips van de Nederlandse Eric die in New York woont. Sinds een jaar heeft de website ook een applicatie die vooral bedoeld is voor als je eenmaal in de stad bent. In de app staat de kaart van New York centraal. Je kunt door middel van je locatie precies zien wat er op dat moment in de buurt te doen en te ondernemen is. Denk aan attracties, bezienswaardigheden, eetgelegenheden, winkels enzovoort. Het fijne aan deze applicatie is dat deze offline te gebruiken is. Het enige wat je hoeft te doen is de applicatie en daarna de inhoud te downloaden, zodat je geen internet nodig hebt. Ook kan je via de applicatie gelijk kaartjes bestellen voor attracties en voorstellingen of direct contact opnemen met Eric (bellen, WhatsAppen en mailen) voor tips.

2. City mapper

De metro, de trein, de bus. Het is altijd wennen als je in een nieuwe stad bent. Een applicatie met een compleet overzicht van alle metro-, trein-, en buslijnen en tijden is dan geen overbodige luxe. City mapper gebruikt de data van alle transportbedrijven, zodat de applicatie je altijd een goed reisplan kan bieden. Deze applicatie is trouwens niet alleen handig voor New York, maar is ook beschikbaar in andere steden zoals Parijs, Londen, Barcelona, Chicago en San Francisco.

3. Cabsense 

New York staat bekend om hun gele taxi’s. It’s part of the New York feeling! Er rijden dan ook ontzettend veel taxi’s rond in deze stad, maar toch kan het lastig zijn om een taxi te vinden die nog niet bezet is. Daarvoor heb je de applicatie CabSense NYC. Met deze applicatie kom je er eenvoudig achter op welke straathoek(en) je de meeste kans hebt op een taxi. Natuurlijk kan je ook gewoon de app van Uber gebruiken, maar dan zit je dus niet in zo’n awesome gele taxi. Dat moet je toch wel een keer gedaan hebben in New York. 

4. Central Park (Conservancy)

Wie New York zegt, zegt natuurlijk ook Central park. Dit park, gelegen tussen alle hoogbouw van Manhattan, is ontzettend groot. Maar liefst 420 voetbalvelden. Een overzichtelijk kaart is dus geen overbodige luxe. Deze officiële Central Park applicatie bevat niet alleen een duidelijke kaart, maar ook een overzicht met alle bezienswaardigheden, restaurants en toiletten in het New Yorkse stadspark. 

Gebruik jij speciale applicaties als je op reis gaat? En welke applicaties missen er volgens jou nog in dit lijstje? 


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Lodi

  28 september

  Ik gebruik nooit een app, maar als ik dit zo lees denk ik wat makkelijk en weet ik zeker dat ik er ook vaker gebruik van ga maken. Bedankt voor de tips!

 2. ik was in Madrid en bedacht me dat een app met een kaart toch wel hanidg geweest zou zijn…

 3. Marloes

  28 september

  Thanks voor de tips! Die kan ik goed gebruiken in NYC in december!

 4. Naomi

  28 september

  Handige tips wil ooit nog eens naar nyc

 5. MC Kleuver

  29 september

  Voor vakanties is er ook een app die laat zien waar de dichtstbijzijnde wc is. Hartstikke handig lijkt me. Leuke blog over New York. Ik wist niet dat Central Park zo groot is.

 6. Gabriëlle

  30 september

  Fijne tips! Ik vind Citymapper ook erg fijn inderdaad

 7. Saskia

  30 september

  Ik gebruik eigenlijk geen speciale applicaties als ik op reis ga. Ja, google maps om even de weg te vinden naar dat ene winkeletje of restaurant. En bij een pretpark download ik ngo de app van dat park voor wachttijden, maar verder eigenlijk niks. Wel handig dat dit tegenwoordig er allemaal is, maar het allemaal net even makkelijkers

 8. Linda

  30 september

  Wat een fijn overzicht! Mijn vriend is vorig jaar naar New York geweest en ik kan niet wachten tot hij mij deze stad eens laat zien. Het lijkt mij zo’n toffe stad!

 9. […] Handige applicaties voor in New York […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers