Mijn tips voor Mallorca

Zoals jullie wellicht al hebben kunnen lezen in dit artikel, ben ik deze zomer op vakantie geweest naar Mallorca. Het was voor mij de eerste keer op dit Spaanse eiland en ondanks dat ik al wel veel goede verhalen heb gehoord, heeft het eiland mij toch verrast. Mallorca heeft zo ontzettend veel te bieden, van grote steden tot kleine pittoreske plaatsjes. Maar ook veel natuur, strand en leuke restaurants. 

Vandaag geef ik jullie mijn 5 persoonlijke tips.

1. Auto huren

Mallorca is best een groot eiland. Wij moesten voor bepaalde plaatsen en stranden best een eindje rijden, minimaal een half uur. Natuurlijk ligt het er ook aan waar je zit, maar een auto is wel zeker een must do als je wat van het eiland wilt zien. Er zijn op het eiland dan ook heel wat autoverhuurbedrijven. Wij hadden gelijk een auto gehuurd bij het boeken van onze vliegtickets. Hierdoor kwamen we bij Centauro terecht. Wij zijn erg tevreden over Centauro, hoe alles geregeld werd (ook vervoer van en naar het vliegtuig) en de auto.

2. Sóller 

Vind je het leuk om tijdens je vakantie ook wat cultuur te snuiven en/of leuke plaatsen te bezoeken, dan zijn Sóller en het dichtbijgelegen Port de Sóller echt aanraders. Sóller is een klein, maar typisch Mediterraanse stad. Je kunt hier heerlijk door de smalle straatjes struinen of lekker wat eten of drinken op centrale plein van de stad, met veel gezellige restaurantjes en cafeetjes.

Ben je klaar met het struinen door de stad en wil je lekker ontspannen, pak dan het treintje naar Port de Sóller. Dit is een oude tram waarin je vanaf het centrale plein in Sóller naar Port de Sóller gebracht wordt. Port de Sóller is een klein havenplaatsje, gelegen in een baai, omgeven door bergen en met een gezellige boulevard met veel restaurants. Aan de boulevard ligt ook een fijn en breed strand. Een bezoekje aan Sóller is dus ook goed te combineren met een middagje strand bij de haven.

3. Port d’Andratx 

Een plaatst waar wij ’s avonds veel tijd hebben doorgebracht is Port d’Andratx. Wij verbleven namelijk in een kleine plaatst hier dichtbijgelen, es Camp de Mar. Dit plaatsje is echter niet heel bruisend, dus zijn wij vaak ’s avonds met de auto of taxi naar Port d’Andratx gegaan. Dit is ongeveer 10 minuten rijden. Deze plaats is een stuk levendiger ’s avonds, met een mooie boulevard met ontzettend veel leuke restaurants en cafeetjes. Daarnaast kan je vanaf de terrasjes ook genieten van een prachtige zonsondergang.

Restaurants/bars waar wij lekker hebben gezeten en gegeten zijn: Tim’s en Mitj & Mitj. Vooral deze laatste was onze favoriet. Zowel het eten (niet de pizza’s op de foto trouwens) als het terras en de sfeer was geweldig!

4. Bar Restaurante ILLETA

Gelukkig was er in es Camp de Mar toch wel één bijzonder restaurant waar wij twee keer hebben gegeten. Tegenover ons hotel zat namelijk Bar Restaurante ILLETA. Dit restaurant is gelegen op een rots in het water, bij het strand van es Camp de Mar. Je moet dan ook via een houten brug van het strand naar het restaurant op de rots lopen. Vooral ’s avonds wanneer het donker is, zit je hier super gezellig. Het heeft ontzettend veel sfeer met veel gezellig lampjes en rondom alleen maar water dat tegen de rots aan klotst. Het eten is niet heel bijzonder, maar de plek en de sfeer maakt dat helemaal goed!

5. The Boathouse 

En nu we het toch over eten hebben. Het allerlekkerst hebben wij gegeten bij The Boathouse. Ook weer zo’n gezellig en sfeervol restaurant in de haven van Palma de Mallorca. Ik ben zelf helemaal niet zo’n spareribs eter (want kluiven, bot en eten met je handen), maar bij The Boathouse heb ik ze toch genomen en het was echt hemels. Het vlees was zo mals dat ik het gewoon met mijn vork van het bot kon halen. En de saus die eroverheen zat was ook echt verrukkelijk. Zeker een aanrader! Wel voor de zekerheid even reserveren. De eerste keer dat wij er naartoe wilde hadden ze geen plek. Twee dagen later zijn we er nog een keer naartoe gegaan, met reservering.

6. Strandhoppen 

Ik hou echt van het strand en vind op vakantie dan ook het leukst om elke dag een ander strandje te verkennen. Vooral op Mallorca heb je echt de mooiste stranden en baaitjes. In dit artikel vertelde ik jullie al over mijn favorieten stranden op Mallorca. Het is dan ook zeker aan te raden om niet elke dag naar hetzelfde strand te gaan, want daar zijn er gewoon te veel mooie stranden voor. Pak dus die auto en ga lekker strandhoppen!

 Ben jij al eens op Mallorca geweest? Zo ja, wat zijn jouw must sees/to go to tips?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers