Rotterdam hotspots bucketlist

Rotterdam hotspots

Sinds kort ben ik dus verhuisd, all the way from the North (winter is coming ;))naar Rotterdam! Het Manhattan aan de Maas! (Niet zelf verzonnen overigens, thanks CNN). Het is een hele ommezwaai, maar zoals ik al zei hebben we een top appartement gevonden en nu is het tijd om echt goed de stad te leren kennen. Daarom leek het me leuk om een bucketlist te maken met dingen die ik gevonden heb via het internet.

1. Delfshaven
Allereerst: het zo’n beetje enige stukje historie in Rotterdam. Rotterdam is prachtig, maar het is geen Amsterdam (gelukkig ook een stuk minder druk). Begrijp me niet verkeerd, ik vind Rotterdam prachtig, maar het is natuurlijk allemaal modern. Vandaar dat ik het leuk vind dat er ook een stukje geschiedenis te zien is!

2. Fenix Food Factory
Iedereen heeft het over de Markthal, maar deze vind ik persoonlijk iets te toeristisch. Voor de echte foodhal met foodtruck-achtige kraampjes moeten we de Erasmusburg over en zijn we te spotten bij de Fenix Food Factory.

3. Dudok taart
Deze is niet nieuw voor mij want hallo: ik houd van taart. Dudok (vernoemd naar de ontwerper van het gebouw) is volgensmij iets échts Rotterdams en ik heb al een aantal stukken taart gehad en daarom kan ik ook met 100% zekerheid zeggen dat de Red Velvet mijn absolute lievelings is! Hij zit ook op het station dus ook als je niet in de buurt komt van de brasserie MOET je een stuk taart halen, bedank me later!

4. Euromast
Dit is volgensmij een van de meest iconische gebouwen en ook nog eens de hoogste toren van heel Nederland die open is voor publiek! Je kunt er ook lunchen en dineren maar ik kan niet wachten om de stad van deze hoogte te bekijken.

5. Maastunnel
Ik had ook wel kunnen verwachten dat er zo’n soort tunnel in Rotterdam bestaat, want net als Antwerpen de Sint-Anna Tunnel heeft, heeft Rotterdam de Maastunnel. Ik spreek uit ervaring dat dit een leuke foto voor je Insta-feed gaat opleveren en hoe vaak loop je nou onder een rivier door? (Nooit).

6. Diergaarde Blijdorp
Ik heb eigenlijk iets tegen dierentuinen, maar toch heb ik me laten vertellen dat Diergaarde Blijdorp zeker de moeite waard is. Daarnaast: er is een baby rode panda. Ik herhaal: een baby rode panda. Heb je meer overtuiging nodig?

7. Flowerburger
Ik sluit af met een food hotspot: een burgertent met burgers in de kleuren van de regenboog! Deze vegan zaak is nog maar net geopend en I am all for burgers!!!! De keten vindt zijn oorsprong in Italië en de eerste zaak is dus, jawel, geopend in Rotterdam! Tijd om er snel heen te gaan dus!

Heb jij nog leuke Rotterdam hotspots die ik sowieso moet bezoeken? Let me know!


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers