READING

Series die ik de afgelopen tijd heb gekeken

Series die ik de afgelopen tijd heb gekeken

Series die ik de afgelopen tijd heb gekeken

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik mijn favoriete series met jullie deelde door middel van mijn Netflix & chill artikelen. Blame it on the nice weather! Maar nu de herfst is begonnen en het weer koud en nat is buiten, betekent dit ook weer meer avonden op de bank met goede series. Natuurlijk heb ik in de tussentijd ook wel wat (nieuwe) series gekeken, die zeker de moeite waard zijn om te delen. 

Mocht je nog een nieuwe serie zoeken om te kijken? Deze series heb ik de afgelopen tijd gekeken.

1. The Handmaid’s Tale

Laten we meteen beginnen met een van de beste series die ik OOIT gezien heb. Het is een serie die onder je huid kruipt en je niet kan loslaten. Ik heb de twee seizoenen in een paar dagen tijd via Videoland gebingewatched, maar dacht zeker nog twee weken lang dagelijks aan deze serie. Waar de serie over gaat? De serie is gebaseerd op het boek van Margaret Atwood dat in 1985 uitgebracht is. De serie speelt zich af in een niet zo rooskleurige toekomst waarbij het geboortecijfer door milieurampen en aandoeningen gedaald is. Wanneer, na een burgeroorlog, het christelijk-totalitaire regime Gilead de macht krijgt in de Verenigde Staten, wordt het land een streng religieuze samenleving. Geleid door mannelijke elite. Doordat er maar weinig vrouwen vruchtbaar zijn, wordt de kleine selectie vruchtbare vrouwen gedwongen “Handmaids” te worden. Hun oude leven, naam en kinderen moeten zij achter zich laten en worden elk aan een mannelijk bevelhebber en diens echtgenote toegewezen om voor hen kinderen te baren.

Je kan je zo voorstellen dat de serie veel gruwel en geweld bevat, maar het is en blijft een serie die je gewoon echt gezien moet hebben. In 2019 zal het derde seizoen verschijnen en ik kan echt niet wachten! De serie is in Nederland te zien op Videoland.

2. Chesapeake Shores

De volgende serie is totaal anders dan The Handmaid’s Tale. Chesapeake Shores is een echte feel good serie. Niet zoveel drama en ellende, maar een heerlijke wegkijker over de O’Brien familie met als hoofdpersoon de succesvolle, alleenstaande, gescheiden moeder Abby O’Brien Winters. Wanneer zij door haar zus in paniek wordt opgebeld, vertrekt ze voor een weekend van New York naar Chesapeake Shores. Een idyllische plaatst aan het water waar zij en haar broers en zussen zijn opgegroeid. Haar leven in New York is totaal anders dan het leven in Chesapeake Shores, maar uiteindelijk besluit ze te blijven om haar zus te helpen met een Bed & Breakfast en ook meer tijd te kunnen doorbrengen met haar twee dochters.

In de serie volg je Abby’s verhaal en die van haar familie, natuurlijk met complexe familiebanden en (jeugd)liefdes. Wat ik zei… een echte feel good wegkijker! Op het moment staan er twee volledige seizoenen op Netflix en van seizoen drie verschijnt er wekelijks op vrijdag een nieuwe aflevering.

3. Ik weet wie je bent

De titel verklapt het natuurlijk al, dit is een nieuwe Nederlandse serie. De psychologische thriller ‘Ik weet wie je bent’ gaat over de succesvolle strafrechtadvocaat Daniel Elias. Na een ongeluk kan hij zich niet meer herinneren wie hij is en hoe hij daar terecht is gekomen. In het wrak van Daniels auto vindt de politie bloedsporen en de telefoon van zijn nichtje Anna van Leer, die dezelfde nacht is verdwenen. Alles wijst naar Daniel als de belangrijkste verdachte in Anna’s verdwijning. Daniel moet een manier vinden om zijn onschuld te bewijzen, ook al weet hij zelf niet of hij nu schuldig is of niet.

Eind augustus is de eerste aflevering aflevering uitgezonden op NPO3 en elke zondag is er een nieuwe aflevering. Afgelopen zondag was nummer vijf! Ik heb zelf eind augustus de eerste aflevering gekeken, maar daarna vergeten bij te houden. Afgelopen zondag besloot ik om alle gemiste afleveringen terug te kijken. Heerlijk als je er dan helemaal inzit! Het is echt een psychologische thriller waarbij je continu maalt over of het een vooropgezet plan is of dat hij echt niet meer weet wie hij is.

4. Younger

Naast nieuwe series, heb ik de afgelopen tijd ook een hoop nieuwe afleveringen gekeken van series die ik al volgde. Zo startte van de zomer het vijfde seizoen van Younger. Een Amerikaanse rom-com over Liza Miller. Een 40-jarige moeder die na haar scheiding zo goed als blut en werkloos is. Wanneer haar dochter gaat studeren wilt Liza weer gaan werken, maar na 15 jaar niet gewerkt te hebben is het lastig om een baan te krijgen. Op aanraden van haar vriendin Maggie doet ze zich bij een sollicitatiegesprek voor als een 26-jarige. Ze wordt aangenomen en komt te werken bij een uitgeverij. Uiteraard raakt Liza verstrikt in een web van leugens.

5. Las Chicas del Cable

En ook was ik met smart aan het wachten op het nieuwe seizoen van Las Chicas del Cable. Ik vertelde jullie in dit artikel al over deze serie. Deze maand kwam dan eindelijk het derde seizoen op Netflix en ook nog het hele seizoen in een keer. Je snapt vast wel dat ik, als echte bingewatcher, het derde seizoen in twee dagen helemaal gekeken had. Het jammere is dan wel weer dat het nu weer heel lang duurt voordat er weer nieuwe afleveringen komen.

Welke series heb jij de afgelopen tijd gekeken?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Lodi

  26 september

  Ik kijk ook ‘ik weet wie je bent’, super serie weer, ik vind het ook leuker om ze allen achter elkaar te zien, maar was hier te laat mee, de serie klem neem ik nu wel op om later achter elkaar te kunnen kijken.

  • Laura
   Laura

   26 september

   Ja Klem vind ik ook een goede serie! Heb het tweede seizoen ook nog niet gezien, maar ga ik ook zeker achter elkaar kijken:).

 2. Simone

  26 september

  Oeh de eerste twee ken ik nog niet! Meteen op mijn “te-kijken” lijstje gezet! Leuke tips

 3. ik ken geen enkele van deze series…het enige wat ik ken zijn d eboeken van Margaret Atwood, ik loop duidelijk achter

 4. Mama Isidore

  26 september

  Ik kijk eigenlijk nooit tv en heb geen Netflix. Ik denk dat ik de Nederlandse thriller eens ga kijken en the handsmaiden klinkt ook gaaf.

 5. Ik ken geen series, maar ik ga nummer 3 uit je lijstje bewaren. Dat lijkt me een gave serie!

 6. Naomi

  26 september

  ik kijk graag series had deze nog nooit gezien zeker eens kijken

 7. Lizzie

  26 september

  Heerlijk! Ik kijk of heb gekeken naar alle series die je noemt. Zo vermakelijk. Zalig!

 8. Wat een leuk lijstje! Ik heb alle fims en series meteen toegevoegd aan mijn netflix lijstje!

 9. Chicamoms

  27 september

  Tx voor de tips. Die eerste ga ik nu zeker kijken!

 10. […] Series die ik de afgelopen tijd heb gekeken […]

 11. […] de theeleuten. Niets is lekkerder dan een grote pot thee te zetten en op de bank te genieten van je favoriete serie. Maar ook bij het ontbijt, tijdens de lunch en vooral ook veel tijdens het werken. Ik denk dat ik […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers