READING

6 redenen waarom ook jij wilt wandelen

6 redenen waarom ook jij wilt wandelen

Mijn werk doe ik voornamelijk vanuit huis, achter mijn laptop op een bureaustoel. Echt veel bewegen doe ik dus niet op een gemiddelde dag. Ik kom bij lange na niet in de buurt van die 30 minuten of 10.000 stappen. Natuurlijk probeer ik ook wel twee/drie keer in de week sporten, maar op de dagen dat ik niet in de sportschool te vinden ben heb ik nu een oplossing gevonden: wandelen! 

Maar wandelen is toch iets wat vooral ouderen doen? Nee hoor! Wandelen heeft misschien een beetje een suf imago, maar het is hartstikke leuk en ook nog eens hartstikke goed voor je. Ik vertel je daarom vandaag zes redenen waarom ik het heerlijk vind om te wandelen en waarom jij dit straks ook wilt.

Fantastische benen en billen

Laten we beginnen met hetgeen dat we het liefst allemaal zouden willen hebben, namelijk fantastische, strakke benen en billen. Het is natuurlijk helemaal niet zo gek dat je je benen traint bij het wandelen, maar wanneer je echt de pas erin hebt merk je dat echt veel meer je benen en billen traint dan welke oefening dan ook. Zelfs de trainer van de Kardashians zegt het! Ook ik weet het uit ervaring, want toen ik laatst meer dan een uur stevig ging wandelen (normaliter loop ik 30/40 minuten) voelde ik daarna gelijk al alle spieren in mijn benen en billen. Dat geeft zo’n heerlijk en voldaan gevoel!

Minder strakke broeken

Wist je dat wandelen een goede workout is voor vetverbranding? Het aantal calorieën dat je verbrandt door wandelen is dan misschien niet enorm hoog, maar ik heb wel vernomen dat wat je verbrandt juist uit de zones komen met de meeste vetpercentage. En die wil je juist verminderen! Daarnaast merk ik ook echt dat mijn taille en buik strakker worden door wandelen.

Het is heel ontspannend 

Maar de reden dat ik wandelen heerlijk vind om te doen is niet alleen vanwege de vetverbranding en een strak lichaam. Wandelen is ook heel ontspannend. Het is de perfecte manier om je hoofd leeg te maken na een drukke werkdag en even ergens anders aan te denken dan aan al die e-mails en dingen die je nog moet doen. Maar ik ook merk dat ik na een wandeling soms ook juist alles weer even helder zie en op een rijtje heb. Het is maar net wat je wilt of nodig hebt.

Het stimuleert creativiteit

En voortbordurend op de vorige reden. Wandelen kan ook je creativiteit stimuleren. Zoals ik al zei merk ik door het wandelen dat je dingen soms weer helder ziet of op een rijtje krijgt. Maar doordat wandelen ook juist zorgt voor dat ontspannen gevoel, komt er vaak meer ruimte vrij in mijn hoofd welke vaak zorgt voor nieuwe ideeën. Artikelen voor mijn blog bijvoorbeeld, maar ook voor mijn bedrijf To Get There Media. Loop je soms vast? Ga een stukje wandelen en misschien weet je daarna wel weer wat je moet doen of hoe je het moet doen.

Meer energie & blij

Ik vind het altijd zo’n bijzonder fenomeen, maar net als na het sporten in de sportschool zorgt een korte wandeling ervoor dat je je weer energieke voelt en blijer wordt. Je hoeft je daarvoor dus niet een uur lang in het zweet te werken in de sportschool. Misschien is wandelen dus ook wel de oplossing voor de winterdip die ik altijd heb tijdens de donkere, grauwe (winter)dagen.

Nieuwe sportkleding

En als een echt modemeisje, wil ik tijdens het wandelen er natuurlijk ook leuk en fashionable bijlopen. Dit doe ik wel altijd in sportkleding, want dat loopt gewoon een stuk comfortabeler dan bijvoorbeeld een spijkerbroek. En vergeet vooral ook niet goede (hard)loop schoenen. Zeker een must als je het een beetje lang wilt volhouden, zonder pijntjes! Aangezien ik hiervoor alleen in de sportschool trainde betekent dit dus ook nieuwe sportkleding shoppen (heel vervelend;). Want in een alleen een shirtje of topje buiten wandelen deze herfst en winter lijkt mij niet zo’n goed idee.

Ga jij wel eens wandelen? En/of zou je het willen doen om aan je dagelijkse beweging te komen?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Balou

  15 oktober

  Soms vind ik wandelen heel ontspannend werken

 2. Ik moet veel in beweging blijven voor mijn gezondheid, dus dan leer je het gewoon aan met de gedachte dat ik toch geen andere keus heb.

 3. Wandelen is echt heerlijk! Ik doe het zelf ook heel graag, alleen maak er bij lange na niet genoeg tijd voor vrij. Zou ik wel moeten doen, want ik doen mijn werk vanaf een kantoortje waar ik de hele dag niet uit kom.

 4. Britt

  15 oktober

  Ik ga regelmatig naar de sportschool en met dit mooie weer wandel ik ook regelmatig. Het is niet dat ik het super graag doe maar het buiten zijn en mijn moeder als gezelschap hoor je mij ook weer niet klagen. En deze voordelen van wandelen moet ik zeker onthouden want dat willen we toch allemaal?

 5. Ik wandel veel met mijn hondje. Het is inderdaad ontspannend en geeft totaal geen stress. Het is juist heerlijk om alles lekker te overdenken of juist van je af te laten glijden.

 6. Ik wandel elke ochtend voordat ik aan het werk ga. Dit omdat ik thuis werk en anders weinig beweeg. Zoals je aangeeft werkt dit erg ontspannend. Ik maak ook gebruik van de gelegenheid om audiobooks te luisteren of podcasts waar ik weer wat van opsteek. Dus 2 vliegen in 1 klap.

 7. Melissa

  15 oktober

  Sinds mij maagverkleining van 2 maand terug ben ik veel gaan lopen en sinds vorige week ook hardlopen. Om ooit weer strakke benen te krijgen.

 8. Heerlijk he! Ik heb er vaak te weinig tijd voor, maar de laatste tijd probeer ik er echt weer tijd voor te maken en af en toe loop ik zelfs een klein rondje hard!

 9. Manon

  16 oktober

  Ik vind wandelen in de natuur ook heerlijk. Op vakantie wandel ik meer dan ooit, maar thuis vind ik het saai omdat je steeds dezelfde dingen ziet haha. Dus thuis doe ik het echt nooit.

 10. Rachel

  16 oktober

  Oh ik hou ook zo van wandelen, over de dijk met de ondergaande zon.. heerlijk! Ik heb vanavond nog drie kwartier gelopen

 11. Dhini

  23 oktober

  Wandelen is heerlijk, In de natuur wandelen vind ik heerlijk. Alleen durf ik niet in eentje. Met de fiets wel.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers