Inspirerende kookboeken

Inspirerende kookboeken

Koken met Annemieke: deel 2. Dit keer deel ik niet mijn lievelingsrecepten, maar lievelingskookboeken (of kookboeken die me zeer interessant lijken). Helaas ben ik niet zo’n keukenprinses die de lekkerste recepten zelf uit de mouw schud en ik ben natuurlijk niet alleen, gezien het aantal kookboeken die de pan uit rijzen (see what I did there) en te vinden zijn in de boekwinkels. Of bol.com voor de luie mensen onder ons (guilty). Omdat ik, zoals ik de vorige keer al zei, een grote fan ben van het avondeten en dit echt een leuk moment van de dag vind met mijn vriend (of als je gezellig aan het koken bent met vrienden), deel ik leuke kookboeken met jullie!

1. Chrissy Teigen – Cravings
Dit kookboek heb ik zelf vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen, maar omdat het er nogal indrukwekkend uit ziet omdat alles in Amerikaanse maten staat, heb ik vorige maand pas voor het eerst iets er uit gekookt. Let me tell you: een van m’n nieuwe lievelingsrecepten (Pad Grapow, oftewel basil chicken) is gevonden. Allereerst is het echt een prachtig kookboek, supermooie foto’s en hilarische tekstjes bij élk recept, wat het echt een leuke vibe geeft. Ik heb ondertussen al weer vele andere recepten gezien die ik wil maken dus: koop dit boek!

2. Chrissy Teigen – Cravings – Hungry for more
Wat ons bij het tweede kookboek brengt! Het vervolgboek op de vorige: deel 2! Er schijnen meer Thaise recepten in te staan, waar ik nu al naar uitkijk. Helaas heb ik vorig weekend de hele stad doorgelopen maar bleek dit boek nog nergens in de winkels te liggen, dus dit wordt een bol.com-order voor mij. Ik kijk ook zeer uit naar haar Banana Bread-recept, wat ‘amazing’ schijnt te zijn.

3. Nina Olsson – Veggie Burgers
Ik hou zoveel van burgers. Maar af en toe heb je gewoon zin in wat minder vlees en wat meer groente. Ik heb een soortgelijk boek cadeau gedaan aan een vriendin van me omdat ze helemaal into vega-burgers maken was (ik droom van die rode bieten burger). Dit boek lijkt me ook heel inspi-vol, ik noem maar zo: Sushi-mini burger? Een Bali-Beach burger? Ze zijn er allemaal!

4. Kristin Cavallari – True Roots
Nog een bekend persoon met een kookboek: Kristin Cavallari van The Hills (grapje natuurlijk, Laguna Beach). Al deze recepten zijn gluten, dairy and refined sugar-free, dus ook nog zeer healthy! Een goed boek om cadeau te krijgen voor kerst en om inspiratie op te doen voor de gezonde dagen die vaak volgen na de kerst. 😉  Als je hier klikt, kun je ook al direct twee recepten uit haar boek uitproberen om te zien of het iets voor jou is.

5. James Martin – Desserts
Desserts mogen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst, want voor desserts hebben we natuurlijk een extra maag. Hoe gek is dat altijd, als je uiteten bent en je echt compleet vol zit van het eten, er ALTIJD nog wel een nagerecht in kan? Vandaar ook dit kookboek, dat bij ons in de kast staat. Favoriet is de ‘lemon syllabub’, waarvan we een keer vier porties hebben gemaakt en beide de helft gegeten hebben. Niet het slimste idee. Mocht je echt een sucker for desserts zijn: dit boek is een aanrader. Ze zijn ook allemaal erg makkelijk te maken!


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers