Lievelingsrecepten van dit moment

Koken met Annemieke: deel 1. Kiezende tussen het ontbijt, de lunch en het diner is het diner met stip mijn lievelingsmaaltijd. Misschien komt het omdat ik geen ster ben in geweldige ontbijtjes maken, maar naar mijn idee is het avondeten het moment om lekker te variëren met je voeding en om er echt een leuk moment van de dag van te maken. Ik ben ook een groot fan van de Albert Heijn en kan dan ook met enige gêne zeggen dat de AH-bonus mail mijn lievelingsmail van de zondag is, vooral omdat ik de bonus gepersonaliseerd heb en Ben&Jerry’s ongeveer elke week in de bonus is (sowieso een tip dus!)

Net zoals Laura hier beschrijft krijg ik daarnaast ook mijn recept ideeën van meneer Albert Heijn: de website is een schat aan goede recepten. Ik zal een aantal van mijn lievelingsrecepten met jullie delen want een beetje inspiratie voor deze grauwe herfstdagen (of komende lentedagen ;)) is nooit verkeerd!

Gele curry met linzen, puntpaprika en kip
Voor de glutenvrij en lactosevrije mensen is dit ook een aanrader! Dit simpele recept bestaat uit rijst, gember, ui, 3 puntpaprika’s, kipdijfilet, Fairtrade gele curry kruidenpasta, kokosmelk en linzen. Als ‘topping’ is er ook nog koriander, maar de mensen die dit naar zeep vinden smaken kunne dit ook achterwege laten. Door de linzen voel ik me altijd helemaal healthy en het vult echt heel goed! Klik hier voor het recept.

Pappardelle met pittige worst
Deze pasta is ook goddelijk! Omdat niet elke AH papardelle in huis heeft, kun je het ook makkelijk met tagliatelle maken. Er zijn erg weinig ingrediënten nodig namelijk: 6 Catalaanse braadworsten, 75 g. chorizoworst, 2 kleine uien, 500 g romatomaten (dit wordt de saus), verse oregano, 250 g verse pappardelle en 100 g geraspte oude kaas (geen enkele pasta is compleet zonder kaus. Ik hou van kaas). Klik hier voor het recept.

Pittige couscous met chorizo en sperziebonen

Mijn lievelingscouscous! Deze kreeg ik ooit getipt van een vriendin en sindsdien heb ik het al met meerdere mensen gedeeld en iedereen is fan! Couscous is sowieso geweldig, omdat je een hele voorraad kunt klaarmaken van dit gerecht en het de volgende dag ook nog goed kunt eten (zelfs koud!).  Nodig 400 g couscous, 150 g rozijnen, 250 g. chorizoworst, 1 rode ui, 1 rode paprika, 100 g zachte geitenkaas, 15 g verse munt en 250 g. sperziebonen. Echt, ik houd van dit recept. Klik hier voor het recept.

Plaattaart met spinazie & courgette
Dit recept is niet alleen lekker voor de maag maar ook lekker voor de portemonnee: het is erg goedkoop. Je hebt 8 plakjes diepvries bladerdeeg, een potje zongedroogde tomatentapenade, 300 g verse spinazie, 1 courgette en een zakje kaas nodig (en ook nog 4 eieren maar die laat ik altijd achterwege). Dit recept eet ik al ongeveer 5 jaar, bizar lang dus, maar het is een lekker en snel vegarecept. Eigenlijk is een plaattaart meer een soort makkelijke pizza en je kunt er ook alles opgooien waar je op dat moment zin in hebt. Toch kan ik dit recept echt aanraden: de combi van de courgette, tapenade en spinazie is echt mega lekker! Klik hier voor het recept.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze nieuwe recepten. Heb jij nog een lievelingsrecept dat je echt moet delen? Share it!


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

  1. […] Lievelingsrecepten van dit moment […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers